Home Sweet Home | Thuis is vooral de plek…

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Table du sud

“The magic thing about home is that it feels good to leave, and it feels even better to come back.”

De bovenstaande tekst is zeker van toepassing. We zijn inmiddels terug van een super fijne vakantie op Terschelling, maar ik ben altijd weer super blij als we weer terug zijn. Thuis. Home sweet home. Ik geniet altijd extra van thuis. Thuis is voor mij vooral de plek waar…

[ September ] Home Sweet Home | Thuis is vooral de plek…
Foto: Hoe we het huis bijna 7 jaar geleden kochten. Foto gemaakt door professionele fotograaf voor Funda

…waar we nog ontzettend veel willen veranderen. ‘Met een eigen woning ben je nooit helemaal klaar’ is helemaal waar *en dat rijmt. Zo willen we volgend jaar een grote verbouwing realiseren met 2 hemelsbrede dakkapellen, de wc opnieuw betegelen maar ook kleine aanpassingen. Zo willen we wat dingen in ons interieur vervangen of aanpassen zoals bijvoorbeeld een supermooie ovale tafel of van die leuke bijzettafeltjes. Alles even anders indelen kan al een hele andere sfeer geven in huis. En uiteraard hebben we de afgelopen jaren al heel erg veel verbouwd in onze woning, o.a. onze badkamer.

…waar ik ongegeneerd in mijn joggingbroek en ‘mama-knot’ op mijn hoofd mijn vrije dagen kan vertoeven. Niets optutten maar gewoon even lekker relaxen in mijn kloffie. Met een boek. Een fijne serie. Thee. Ik kan er echt heerlijk ontspannen en vooral genieten van m’n fijne hobby’s.

…je eigenlijk nooit met een product mispakt. Ik heb altijd van alles in voorraad. Als ik de laatste pak, koop ik direct (vaak in de aanbieding) het product. Zo sta je nooit zonder tandpasta, douche gel of benodigdheden voor Noa. De voorraadkast in de badkamer en de berging beneden staan dus redelijk vol.

Thuis is vooral de plek…

…waar voor Noa rijen met potten Duo penotti staan in de voorraadkast, aangezien meneer altijd wel een boterham ermee wil. ‘Ik wil graag een boterham met witte en bruine pasta’

…waar we van boven tot onder alles dit jaar willen opruimen. Ik ben al een heel eind op weg om heel veel dingen te verkopen of gewoon weg te doen. Systematisch zijn we nu alles per kamer aan het (her)organiseren. Heerlijk! Ik hoop het einde van het jaar te kunnen zeggen een opgeruimd huis (en hoofd) te hebben.

…je op de trap over dingen kan struikelen. Nog zo’n puntje waar ik, net als bovenstaande mee bezig ga zijn. Ik ben er zo eentje die altijd alles op de trap legt ‘zodat IEMAND het mee naar boven neemt’ Ik moet altijd denken aan dit hilarische fragment van Roue Verveer (ik ben fan!) wat in mijn geval echt wel berust op de waarheid.

Thuis is vooral de plek…

…waar ik na een vakantie extra graag thuiskom zoals ik aan het begin van het artikel vertelde. Vakantie is fijn, maar thuis is toch echt het allerfijnste. Ons eigen bed, onze eigen luxe badkamer (met grote douchekop, die ik zeker op vakantie heb gemist) en gewoon al mijn eigen spulletjes in huis.

…waar ik nooit kook. Never. ever. Ik ben totaal geen keukenprinses waardoor M. deze klus al die jaren al op zich neemt. Ja af en toe een taart (zoals de verjaardagstaart voor Noa) of koekjes. Maar verder zal je mij niet zo snel in onze keuken zien staan.

…van mooie herinneringen. Het moment dat we dit huis kochten, een aantal verbouwingen deden en uiteraard de plek waar de bevalling begon van Noa. Toch een bijzonder moment die ik niet zo snel zal vergeten. Op naar nog meer mooie herinneringen maken hier. Noa die opgroeit en alle fases en mijlpalen die hierbij komen kijken. Hier ouder worden. Genieten.

Maar thuis is vooral de plek.. ..waar ik me ontzettend thuis voel en mezelf kan zijn. Samen met mijn prachtige gezin geniet ik hier elke dag ♡

Artikel idee

Waardoor voel jij je thuis in je woning?

About the Author

6 Comments

zwartraafje

Door de herinneringen die we er maakten, mijn gevulde boekenkasten, de vele kleine details die typisch zijn voor één van ons of ons allebei, het perfect weten waar alles staan, … Dat oprommelen brengt echt rust hé. Ik blijf er ook mee bezig, steeds opnieuw en beetje bij beetje maar ik vind het echt een fijn gevoel wanneer alles mooi gesorteerd is en ik weer wat zaken weg kan doen.

Reply
Nicky

Heerlijk om zo’n fijn thuis te hebben. Ik heb mijn huis pas opnieuw ingericht. Hoewel ik niks geef om dure spullen of zo, is het het wel heel fijn dat het nu helemaal naar mijn smaak is ingericht. Echt mijn plekje nu.

Reply
Simone

Heerlijk gevoel he om je zo thuis te voelen! Ik voel me hier ook heel thuis. Niet alleen het huis zelf, maar ook het dorp waar we nu wonen. Het is hier rustig, vind het heerlijk om een beetje anoniem te zijn en we hebben erg fijne en aardige buren. En de inrichting hebben we natuurlijk maar een aantal jaar nog, wel nog steeds helemaal blij mee!

Reply
Darina

Mooi artikel! Thuis is voor mij de plek waar ik me fijn en veilig voel, waar ik mijn creativiteit kan laten gaan, me kan uitleven met interieurstyling en helemaal mezelf kan zijn 💗

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *