Book Meme

Idee van de Book Meme gezien bij Delta Echo Zulu. Wel op mijn eigen manier aangepast.

De regels: Noem een aantal boeken die je zijn bijgebleven en beschrijf daarbij waarover het gaat en waarom je het een goed boek vind. Denk er niet te lang over na en neem de eerste boeken die bij je opkomen.
Barbara Cartland – Een bruid als inzet

Sir Giles Staverley heeft heel z’n familiefortuin vergokt. Het enige dat hij nog op het spel kan zetten is z’n onschuldige jonge dochter Serena. Als hij haar verliest aan de verdorven Lord Wrotham , ziet Serena meer tegen dat leven op dan tegen de dood. Voordat Wrotham echter z’n prijs kan innen, verliest hij haar aan een nog betere gokker, de aantrekkelijke Lord Vulcan, die de reputatie heeft wreder te zijn dan ieder ander.

Dit is/was jaren lang een van mijn favoriete film’s: A Hazard Of Hearts. Ik wil dit boek zeker nog in het Engels lezen maar in het Nederlands was het een super leuk boek om te lezen en 99% hetzelfde als de film.Nora Roberts – Spel van uitersten

Het mag dan goed betalen, en volgens zijn agent ook prima voor zijn imago zijn, reclame maken voor een mannenmodelijn is niet iets waar Parks Kones op zit te wachten. Hij is een sporter, tenslotte, geen fotomodel! Fijn! Krijgt ze de een of andere over het paard getilde honkballer voor de camera, in plaats van een ervaren model of acteur. Brooke Gordon ziet het al helemaal: deze spotjes gaan haar bloed, zweet en tranen kosten. Hun eerste ontmoeting zorgt meteen voor vuurwerk, en dat wordt tijdens de samenwerking alleen maar heftiger. Maar Brooke heeft goede redenen om Parks niet écht dichtbij te laten komen…

Dit boek kan ik keer op keer lezen en dit heb ik dus ook al gedaan.
Een heerlijk boek om in 1 stuk door uit te lezen.

Nora Roberts – Het heetst van de dag

Rechercheur Phoebe MacNamara vond haar roeping al op jonge leeftijd, toen een verwarde man haar familie urenlang gegijzeld hield. Nu is ze de beste onderhandelaar van de politie van Savannah. Of het nu gaat om iemand die zelfmoord wil plegen, een man die zijn gezin wil ombrengen of een gijzeling door nietsontziende criminelen, Phoebe weet de juiste toon te treffen. Duncan Swift heeft Phoebe aan het werk gezien toen zij een van zijn werknemers wist te overreden niet naar beneden te springen. Hij vindt de combinatie van hardheid en gevoeligheid zeer aantrekkelijk, en hij is vastbesloten deze bijzondere vrouw te veroveren. Dan wordt Phoebe in haar eigen kantoor aangerand en ontvangt ze thuis dreigende berichten.

Een erg spannend boek om te lezen. Zowel een vleugje romantiek als spanning. Op het laatste moment wordt je meegesleept met dit boek. Er is ook een film van gemaakt: High Noon. Het acteerwerk was wel bijster slecht en was het dus beter het boek te lezen, vooral omdat daar de spanning beter wordt opgebouwd.

Jo Nesbø – De Sneeuwman

Dit keer neemt Harry Hole het op tegen een seriemoordenaar. Hole zit nog steeds bij de cel Geweldsdelicten, maar bij gebrek aan moorden springt zijn groep de cel Verdwijningen af en toe bij. Het valt Hole op dat de verdwijningen de laatste jaren in Noorwegen de statistieken overtreffen. Vooral vrouwen met kinderen “verdwijnen” en nooit wordt een spoor van hen teruggevonden. Dan is het moeilijk zoeken natuurlijk, want voor hetzelfde geld zijn deze dames elders een nieuw leven begonnen. Hole kan zich moeilijk inbeelden dat zoveel moeders zonder boe of bah hun kinderen achter laten, en daarom gaat hij bij een recente verdwijning van een mama op zoek naar een patroon. Hier spelen sneeuw en sneeuwmannen een belangrijke rol.

Het eerste boek wat ik heb gelezen van Jo Nesbo en ik ben gelijk meerdere boeken van hem aan gaan schaffen. Het begin is moeilijk doorheen te komen en het is echt een boek om voor te gaan zitten, aangezien er zoveel personen in komen.. Af en toe was ik wel even de klust kwijt wie wie nou precies was.. Maar uiteindelijk als je 1 kwart hebt gelezen komen er in een stroomversnelling spannende dingen na elkaar waardoor je dit boek blijft lezen.

Simon Beckett – Het laatste zwijgen

Bij de juiste temperatuur brandt alles. Hout. Kleding. Mensen. Menselijk weefsel vliegt bij 250 graden Celsius in brand. De huid wordt zwart en barst. Het onderhuidse vet wordt vloeibaar, als vet in een hete pan. Gevoed door het vet, begint het lichaam te branden. De armen en benen vatten als eerste vlam, de organen zijn als laatste aan de beurt. Maar botten zijn een ander verhaal. Botten kunnen koppig weerstand bieden. Zelfs als de koolstof erin is opgebrand, als het bot zo doods en levenloos als puimsteen is, behoudt het nog zijn vorm. Op Runa, een afgelegen eilandje in de Buiten-Hebriden, wordt in een oude cottage een verbrand lichaam gevonden. Eén hand en beide voeten zijn nauwelijks door vuur aangetast, maar voor het overige ligt er niets dan as, wat zwarte botten en een kapotte schedel. Moord? Een ongeval? David Hunter, forensisch patholoog, wordt erbij gehaald. En de eilandgemeenschap sluit de gelederen…

1 van de laatste boeken die ik heb gelezen en het aller eerste boek van deze schrijver. Ik heb nu meerdere boeken van hem op mijn verlanglijstje staan en dit boek is zeker de moeite waard om te lezen. Heel duidelijk, alleen in het begin een beetje saai omdat er veel dingen worden uitgelegd. Het boek heeft een spannende ontknoping die je totaal niet verwacht. Ik was er dan ook echt even beduusd van.

Kate Brady – De laatste schreeuw

Hij drukte de opnameknop in en ging op zijn knieën naast de ballerina zitten. De cassetterecorder nam haar gejammer op, dat nu door haar gebroken kaak vervormd werd maar toch nog prachtig klonk, en haar angst bereikte een hoogtepunt toen hij zich over haar heen boog.
Nog maar een paar schreeuwen te gaan.
Klik.
Bandje vol.
Hij opende zijn ogen en bekeek zijn werk. Goed genoeg. Hij pakte zijn .38 Ruger uit zijn tas en veegde de slaap van de vrouw schoon. Ze lette helemaal niet meer op hem en haar gegil was afgezwakt tot snikken in haar ademhaling, alsof ze besefte dat het afgelopen was. Chevy mat twee centimeter recht omhoog, markeerde de plek met een wenkbrauwpotlood en zette de loop van het pistool er precies op.
Nog 1453 kilometer…
Hij is net vrijgekomen uit de gevangenis. Hier heeft hij zeven jaar op gewacht. Het duurt nu niet lang meer.
Nog 876 kilometer…
Door haar getuigenis belandde hij achter de tralies. Nu is het tijd voor wraak.
Nog 305 kilometer…
Voor haar werk taxeert Beth Denison antieke voorwerpen en meubelen. Als ze de opdracht krijgt een set antieke porseleinen poppen te taxeren, heeft ze geen idee dat dat het begin is van een beangstigend kat-en-muisspel.
Nog 161 kilometer…
Dan worden de gruwelijk toegetakelde lichamen gevonden van enkele jonge vrouwen. De beschadigingen op de poppen die Beth onderzoekt, vertonen griezelige overeenkomsten met de verminkingen van de slachtoffers.
Nog één schreeuw verwijderd…
Hij is dichterbij dan ze denkt. Wordt Beth het laatste stuk uit zijn magnifieke collectie?


Het beste boek wat ik ooit tot nu toe heb gelezen, ookal is Nora Roberts mijn favoriete schrijfster. Dit boek was zo ontzettend spannend en ik kom me zo inleven in zowel de moordenaar als in Beth.. In dit boek zit je in beide gedachtes. Het is vlot geschreven en heeft toch weer een hele andere wending dan je zou denken aan het einde.

Nora Roberts – De gloed van vuur

Als de jonge Reena machteloos moet toekijken hoe de pizzeria van haar ouders in vlammen opgaat, weet ze waar ze later wil werken: bij de politie. Ze wil weten wat mensen tot deze opzettelijke vernietiging drijft. Haar hechte familie slaat zich door de tegenslag heen en ook Reena bereikt, na jaren hard werken, haar doel: een plek bij de politie van Baltimore. Het valt alleen niet mee om met haar hectische en gevaarlijke baan ook nog een man te vinden. Hier komt verandering in als ze Bowen Goodnight ontmoet, die haar accepteert zoals ze is. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe. Reena ontvangt anonieme bedreigingen van iemand die vastbesloten is alles te vernietigen wat haar lief is…

Het beste boek van Nora Roberts wat ik (tot nu toe) heb gelezen. Dit boek is meer een thriller met maar een klein stukje romantiek erin. Je leest de gedachtes van zowel Reena als Bowen maar ook degene die de vuurtjes aansteekt. Het leest heerlijk weg, zoals alle boeken van Nora Roberts en blijft spannend tot de laatste regel.

Helen Tasselaar – Heimwee naar de Wildhof

Josta de Wild heeft een paar mensen aangeschreven in Engeland en Frankrijk, die op zoek waren naar een au pair. Haar keus valt op de in Nederland geboren Trudy Dorning, die met een Engelsman is getrouwd. Ze woont met haar man en twee kinderen in Kensington, een voorstad van Londen. Omstreeks Kerstmis komt Trudy´s broer over. Het blijkt Tim Bramsen te zijn, de leraar Engels van Josta, op wie vorig jaar zo heimelijk verliefd is geweest. Hij is jong en aantrekkelijk, zeker zo buiten de school. Wat moet ze met de gevoelens die ze zo diep had weggestopt?

Dit boekje moest er ook gewoon bij. Dit was vroeger mijn lievelings pocket boekje. Heerlijk geschreven, deels ook wel kinderlijk. Toch blijft het een romantisch verhaal en kan ik er elke keer weer blij van worden als ik het lees, oo al ken ik de tekst al lang en breed uit m’n hoofd.

Dick Laan – Pinkeltje

Pinkeltje is een mannetje met een witte baard en een puntmuts. Hij is zo groot als een pink, vandaar zijn naam. Hij is echter geen kabouter.
De vriendjes zijn de hond Wiebelstaartje, de poes Snorrebaard en vijf muisjes: Knabbeltje, Grijshuidje, Zwartsnoetje, Kraaloogje en Langstaartje. Een ander vriendje is Wolkewietje: een wolkenmannetje, zo groot als een arm en afkomstig van bovenop de wolken

Netals deze er ook bij moest. 1 van mijn favoriete kinderboeken… Heerlijk jeugdsentiment.
Netals De mooiste vis van de zee van Marcus Pfister, Raad eens? Hoeveel ik van je hou van Sam McBratney & Anita Jeram en natuurlijk Het vogeltje wat te ver vloog van Henri Drent.

About the Author

6 Comments

Iris

Ahh, Pinkeltje, zo leuk! Jeugdsentiment. Van de rest van de boeken heb ik eigenlijk nog nooit gehoord, klinkt in ieder geval wel goed!

Reply
Jeske

Natuurlijk Nora, dat was te verwachten en pinkeltje, die heb ik eigenlijk nooit gelezen… mijn neefje was wel fan.

Reply
Joyce

Ow Pinkeltje! Die ging ik altijd voor mijn opa voorlezen 🙂 🙂 🙂
Ik hou van die boeken!

Reply
Olga

Kinderboeken blijven soms ook gewoon heel goed. Zo blijft Kruimeltje voor mij 1 van de leukste jeugdboeken 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *