Even bijkletsen | Over dicht bij mezelf blijven en rust creëren waar mogelijk

Het zijn hectische weken geweest. Weken waarbij ik zelf en mijn gezin centraal hebben gestaan. ✨ Het is druk geweest werk gerelateerd, Noa had slechtere nachten en de dagen liepen over in weken zonder dat ik het me besefte. Het was voor mij weer even tijd om de balans op te maken. Ik klets dus graag even bij over de afgelopen tijd aangezien het voor mij een langere tijd was dat ik offline was.

Even bijkletsen | Over dicht bij mezelf blijven en rust creëren waar mogelijk

I.v.m. bewust bloggen zal ik niet alles hier delen

Ik nam extra tijd voor mezelf, als er iets is wat ik heb geleerd de afgelopen jaren is dat het wel. Zelfzorg heeft de laatste maanden erg veel centraal gestaan en was ook noodzakelijk. Veel lezen, leuke dates, eventjes winkelen, bloggen en tijd voor mezelf nemen tussendoor. Ook de spreekwoordelijke lat wat langer leggen in het moederschap (even wat vaker een loedermoeder als dit zo uitkwam), op werk en met het huishouden runnen. Even pas op de plaats.

Ik heb veel pocket boeken van Nora die uit elkaar vielen gekocht via Vinted. Die ben ik nu dus heerlijk aan het (her)lezen. Een nieuw jasje, zelfde verhalen. Voel toch iets anders 😉 Ook een hoop leuke dates met vriendinnen waren fijn. Een shop en bagel date, even een theetje ergens drinken en naar het pannenkoekenhuis. Tijd nemen om eventjes lekker te shoppen en mama-af te zijn. Soms nog even tussendoor wat mailtjes wegwerken, artikelen op mijn blog voorbereiden of even thee met een koekje en NIKS. Het heeft geholpen om de drukkere periode eventjes zoveel mogelijk te ontladen. Nee, ik ben er nog zeker niet en ben nog vaak moe. Maar het begin is er zeker wel.

Noa had wat slechtere nachten, die gelukkig beperkt bleven en snel weer over waren. Maar het hakt er vaak wel in, 1 of 2 nachten onrustig slapen en veel wakker. Om vervolgens de hele dag met Noa te zijn, te werken en thuis te komen. Iets met ballen omhoog houden en soms echt even een aantal ballen bewust laten vallen. En voor ik het wist was ik jarig en was het alweer Maart.

“I believe that the greatest gift
you can give your family
and the world is a healthy you.”

Joyce Meyer

En…

Als kers op de taart en waar ik tijden mee bezig ben geweest: Ik heb een andere baan! Hoe en wat vertel ik jullie graag (in een i.v.m. bewust bloggen in een beveiligde artikel) in een uitgebreider artikel. Ik werk zeker nog met kinderen maar wel intern met een andere leeftijdscategorie. Ik ben heppy de peppy (en vooral erg moe van alle extra dagen meelopen en stress die er toch bij kwam kijken), echter is het zeker wel een lastige stap om na zoveel jaren mijn huidige plek te verlaten. Ik ben dus druk geweest met solliciteren, CV maken, meelopen en dat heeft me zeker wel wat energie gekost. Maar het is het meer dan waard geweest! Daarover dus binnenkort meer.

En hoe gaat het met jou? Waar ben jij de afgelopen dagen/weken druk mee bezig geweest?

About the Author

9 Comments

Simone

Gefeliciteerd met je nieuwe job! Met mij gaat het wel oke, de ene dag beter dan de andere. Vooral afgelopen vrijdag was een hele goede dag voor mij. Heel fijn, had ik even nodig.

Reply
Nicky

Oh, wat gaaf! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Solliciteren en alles wat erbij komt geeft een hoop stress dus hopelijk keert nu de rust weer terug. Hier alles goed, trouwens. Mijn huis bijna her-ingericht. Zo meteen nog even een laatste muur (in de slaapkamer) verven. Of is dat dan schilderen?

Reply
Wanda

Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag! En natuurlijk ook gefeliciteerd met je nieuwe baan! Dat zal inderdaad een stressvolle periode zijn geweest, maar gelukkig is het hoge woord er nu uit en kun je nu gaan toeleven naar je nieuwe uitdaging!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *