It’s beginning to look a lot like Christmas… Is het al bijna kerstmis? TAG

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Tadaaz

Jingle bells, jingle bells,
jingle all the way!
Oh, what fun it is to ride
in a one-horse open sleigh!
HEY. 🎄🎅🏻

We zitten alweer in november, wat betekent dat we alweer richting de kerstdagen gaan. En ik hou ervan hé. De sfeer, de gezelligheid met familie en onze eigen tradities nu met Noa. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit en wil alvast in kerstsferen komen met deze leuke kerst TAG.

Hoelang nog tot het kerst is?
37 dagen.. Het schiet al lekker op! Ik ben erg benieuwd of ik uiteindelijk 2 weken vakantie heb, aangezien dit pas op het laatst bekend wordt gemaakt helaas. En misschien ook niet doorgaat. Maar toch onze plannen? 1 dag kerst met ons gezinnetje vieren en 1 dag met mijn schoonfamilie. Ook willen we samen naar een spa in onze kerstvakantie, even quality time samen. Ik kijk er nu al naar uit en zal er een uitgebreid artikel hier over schrijven natuurlijk.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Een dikke 8 hoor! Helaas nog niet ‘als van ouds’ kerst vieren bij mijn schoonfamilie i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen hoe ze nu zijn. We vieren het wel altijd samen als gezinnetje. Samen. Met lekkers. En fijne cadeautjes voor elkaar. Bij m’n schoonfamilie is het ook altijd lootjes trekken, kleine cadeautjes met elkaar en vooral lekker eten vol gezelligheid. Het had een 9 geweest als ik als vooruitzicht een vakantie had gehad…

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Altijd NA Sinterklaas. M. zou het liefste gelijk in november de boom al opzetten, maar meestal het weekend na Sinterklaas gaat bij ons de (nep)boom op. Dit jaar moeten we nog een nieuwe halen, aangezien de vorige kapot was gegaan.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Gezellig. Feestelijk. Eigenlijk alles wat bij een kerstboom hoort haha. Zelf hebben wij rode versiering als ballen en witte slingers erdoorheen. Ook heb ik, heel dierbaar nog wat kerstornamenten van mijn overleden opa & oma die er elk jaar wel in hangen.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
Ik vind dit een hele lastig vraag. Omdat ik vind dat iedereen kerst lekker moet vieren op zijn/haar eigen manier.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?
Ik vind altijd alle lekkernijen wel lekker. Gewoon de gezelligheid van het eten. En kerstkransjes. En warme chocolade melk met slagroom. Die ga ik zeker van de week alvast even halen om alvast in de kerststemming te komen 😉

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
Een foute kersttrui of een kerstjurkje. Ook voor Noa koop ik elk jaar (net als bij Sinterklaas) een kerst outfit. Wat ik dit jaar aan ga doen weet ik nog niet… Ook voor op het werk heb ik met mijn vaste collega’s een tof kerstjurkje gekocht, zodat we deze met die periode aan kunnen op het werk.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Noa is dan ruim 27 jaar. Gosh. #ikmoeternietaandenken haha Ik vind het altijd lastig om zo ver vooruit te blikken, aangezien je nooit weet hoe het leven gaat lopen. Maar ik hoop het in goede gezondheid te kunnen vieren met mijn gezinnetje en familieleden. Heerlijk dineren met elkaar en vooral gewoon genieten van elkaars gezelschap.

Ik hoop nog steeds elk jaar persoonlijke kerstkaartjes naar dierbaren te sturen, samen kerst te vieren met mijn gezin, te genieten van de gezelligheid. Dat zijn toch wel de tradities die ik het fijnste vind. Een (mid)dagje kaartjes schrijven naar de personen die je dierbaar zijn.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Tsja toch wel zo’n kerstboom en lichtjes in je huis he. En ondanks dat het daar niet om draait vind ik originele kerstcadeaus er ook bij horen. Van die persoonlijke, waar over na is gedacht. Ik heb er een aantal gekocht voor M. echter kan ik deze hier nog niet delen 😉 Eentje is een DIY waar hij denk ik heel blij mee gaat zijn. Dat zijn toch wel de leukste cadeautjes vind ik om te geven (en ook om te krijgen)

Traditie is toch wel om lekker te eten samen, de boom op te tuigen (waarschijnlijk dit jaar voor het eerst met Noa, zo leuk!) maar ook plakken we altijd kerststickers (gekregen van mijn overleden opa🌷) op het raam. Helemaal een feestje dit jaar met de nieuwe schuifpui. 😉 Ook de foto-voor-de-kerstboom-met-Noa is sinds 2019 een traditie geworden. En elk jaar een nieuwe kersttrui voor meneer.

En? Hebben jullie al zin in de kerstdagen?

Artikel TAG idee

16 reacties op “It’s beginning to look a lot like Christmas… Is het al bijna kerstmis? TAG

 1. Ik heb me jarenlang aan de wachten tot na de Sint traditie gehouden maar dankzij Corona werd die gewoonte zowel vorig jaar als dit jaar verbroken. De Sint komt hier natuurlijk ook niet meer langs dus vond ik dat ik het huis wel wat gezelliger mocht maken voor hij weer naar Spanje was vertrokken. Niet super veel eerder uiteraard maar ik was toch blij toen ik na 16 jaar zonder eindelijk weer eens een kerstboom kon versieren. Die lichtjes er in maken het hier ’s avonds nog knusser én daar heb ik met die korte dagen zeker behoefte aan.

  1. Kan ik me voorstellen hoor, vooral extra gezellig lang een kerstboom in huis met corona. Echter hier natuurlijk een kleintje en vind het voor hem maar verwarrend een kerstboom en dan nog Sint vieren. Daarbij vind hij het sowieso verwarrend. Dit jaar sint gevierd, middag kerstboom. Hij zong nog weken sint liedjes haha.

 2. Leuk om te lezen! Ik was ook altijd heel stellig: de kerstboom komt pas ná Sinterklaas. Maar gisteren heb ik hem toch al gezet, wat extra gezelligheid is nooit weg, vooral in deze tijd!

  1. Kan me voorstellen, is ook extra gezellig! Hier vieren we met de kleine en mijn ouders nog Sinterklaas, dus doen we echt pas de boom erna opzetten hierdoor.

 3. Wat moet het ontzettend leuk zijn om voor het eerst samen met Noa de boom op te tuigen. Ik ben heel benieuwd hoe de boom eruit komt te zien! Enne, hier trouwens ook iemand die weigert de kerstboom voor Sinterklaas in huis te halen, haha. Hoe hard Bart soms ook zeurt 😉
  Ik krijg van je artikel meteen veel zin in kerst. Helemaal niet bij stilgestaan dat dat al zó dichtbij is 🙂

  1. Ja gaat snel hé. Ja lijkt me inderdaad zo leuk, dit jaar kan hij voor het eerst écht helpen met de boom versieren. Ook al raamstickers en andere decoratie gehaald die we samen kunnen opplakken.

 4. Jaaaaa! Ik heb zin in de kerstdagen! Hoe ouder ik word, hoe meer zin in Kerst ik krijg. En dit jaar is het extra bijzonder omdat mijn moeder erbij is (klopt af)! Dat vind ik toch zo heel heel bijzonder nadat ze zo ziek was afgelopen zomer. We vieren eerste Kerstdag met mijn dochter en schoonzoon en tweede Kerstdag bij mijn broer. Mijn moeder komt daar ook heel met de taxi. Helemaal leuk!
  PS: kinderen van 27 zijn ook leuk. Echt! 😉

  1. Oh lijkt me zeker bijzonder om samen met je moeder te vieren. Kan me voorstellen dat je er super veel zin in hebt, geniet ervan!

 5. Ik kan stiekem ook niet wachten om de kerstboom te versieren! En dat nummer van Kelly Clarkson hoort daar ook bij op de achtergrond. Maar ik wacht ook totdat Sint weer uit ons landje vertrokken is.

  1. Haha nee :’) Wij zetten echt pas op na Sint maar dat heeft ook meer te maken dat we altijd Sinterklaas nog vieren met Noa en mijn ouders. Zou beetje raar zijn dan al een boom te hebben staan vind ik zelf. We moeten er zelfs nog eentje kopen, aangezien de vorige stuk was gegaan. We hebben elk jaar een neppert.

 6. Leuke tag en wat fijn dat je het zo’n gezellige tijd vindt. Ik vind kerst altijd wel leuk, maar met zo min mogelijk poespas haha. Heb ook maar een mini nepboompje gekocht. Wél heb ik een aantal adventskalender om december net iets leuker te maken. Vind de winter sowieso moeilijk, dus dan is dit iig een lichtpuntje! En met kerst zelf eten we altijd gezellig bij mijn ouders.

 7. Wat heerlijk hoe je zo uitkijkt naar de feestdagen. Ja, samen met familie vieren is toch het fijnste wat mogelijk is hé.

  Ik kan niet zo genieten van de kerstdagen. Teveel dierbaren die in die tijd van het jaar overleden zijn. Dat maakt het toch anders.
  We vieren wel een beetje hoor, maar het is niet meer hetzelfde als lang geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *