FAQ
FAQ: Frequently asked questions


Hoe ben je op de naam gekomen van je blog?

Ik heb wat teksten gecombineerd van plaatjes van Dawson’s Creek. Ook ben ik iemand die haar dromen probeert waar te maken en na te streven. Dromen is iets wat altijd kan en altijd mag. Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today.

Sinds wanneer blog je en waar blog je mee?
Iliveformydreams is mijn persoonlijk blog sinds 15-01-2009. Het wordt gehost door one.com en ondersteund door WordPress. Hiervoor heb ik nog geblogd op web-log.nl (sassie88).

Waarom ben je begonnen met een blog?
Om mij te uiten en mijn verhaal te delen. Ik had in het begin zeker niet echt een visie. Het ging meer over wat ik had gedaan en wat me elke dag bezig hield. Nu blog ik nog steeds om me te uiten, maar ook om te informeren, inspireren en me te ontwikkelen op schrijfgebied. Ik probeer mezelf uit te dagen en dit bij andere ook op te roepen. Haal het beste uit jezelf.

FAQ

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de nieuwste blogposten?
Iliveformydreams is te volgen via RSS en Bloglovin’
Follow

Zelf gebruik ik Bloglovin’ niet, alleen om leuke posten op te slaan.
Voor mijn favoriete blogs bij te houden gebruik ik FeedDemon
.

Verdien je geld met je blog?
Ja ik verdien geld met mijn blog door het maken van artikelen voor bedrijven. Dit doe ik voor een geldbedrag of ik maak een review van een product die ik krijg opgestuurd. Deze staan in de categorie ‘Blog’. Ik verdien niet genoeg om alleen te kunnen bloggen, ik doe dit dus naast mijn werk. Ik schrijf niet over producten waar ik niet achter sta of die ik zelf niet gebruik.

Het testen van producten/reviews of het schrijven van een artikel. Doe je dit ook?
Wat ik hierboven al aangaf: Ja en ik doe dit met veel plezier. Bij een review komt altijd een objectief stukje met daarbij een goede kwaliteit aan foto’s. Wel doe ik alleen reviews/artikelen die passen bij mijn blog. Interesse? Stuur me een email voor meer informatie. Bij een artikel staat altijd bovenaan: ‘In samenwerking met…’ of ‘Dit product is ter beschikking gesteld door..’

Mocht ik veel samenwerkingen in de wachtrij hebben staan komen deze maar eens per week online. Meer samenwerkingen per week zal je niet zo snel vinden op mijn blog. Het is en blijft een persoonlijk blog.

Heb je een vaste routine op je blog?
Vaak maak ik blogartikelen van te voren. Lees hier hoe ik dit doe. Ik maak gebruik van vaste categorieën en rubrieken zoals de volgende:

Eens in de zoveel tijd verschijnt er op Zondag een Geluksmomenten lijstje.
Op elke Zondag van 18 januari t/m 22 februari elke Zondag mijn eigen projectje #PlukhetGeluk
(waarover je hier meer kunt lezen) – Ik heb hem zelf al afgerond.
En elk einde van de maand een nieuwe rubriek Behind the scenes, een foto overzichtje.

Heb je zelf je layout gemaakt?
Nee. Ik kan niet vanaf 0 een thema bouwen (jammer genoeg) Ik haal mijn thema’s van WordPress.org en verbouw deze geheel met HTML codes. Waar ik mijn huidige thema vandaan heb kan je vinden bij de Overige credits.

 photo quote_zpsdd34bf80.png

Hoe kom je aan je inspiratie?
Ik heb een persoonlijk lifestyle blog dus ik haal mijn inspiratie over & nergens vandaan! Ook maakte ik een blog artikel met tips als je even geen inspiratie hebt. Op mijn blog komen veel inspirerende lifestyleartikelen online. Dit is dan ook de insteek van mijn blog.

Ik zie bijna geen foto’s van jezelf op je blog, waarom niet?
Dit klopt inderdaad. Een hele tijd terug ben ik bewuster gaan bloggen. Eerste plaatste ik eigenlijk alles online, maar aangezien het toch internet is en blijft en je nooit weet wie ermee leest, heb ik dit besloten. Mijn foto’s en persoonlijke teksten komen achter een wachtwoord online. Hieronder staat hoe je deze kan krijgen. Hoewel het soms wel jammer is dat ik niet alles kan delen (vooral omdat het een persoonlijk blog is) ben ik wel blij met deze bewuste keuze. Uiteraard post ik soms wel foto’s en als je goed kijkt zie je natuurlijk dat ik het ben. Helemaal geen foto’s vind ik zelf minder, maar ik probeer er wel op deze manier actief mee bezig te zijn.

Ik heb hulp nodig met mijn site, kan ik dit aan je vragen?
Vragen staat altijd vrij en mocht je hulp nodig hebben met HTML/css dan kan je me altijd een emailtje sturen.

Ik heb een link van mijn site of winactie in de reactie gezet, maar hij is verdwenen. Hoe kan dat?
Linken en/of winacties verwijder ik uit de reacties. In de plaatst zet ik: Link verwijderd. In het desbetreffende vakje mag je een blog url neerzetten, in het comment vak vind ik dit erg irritant. De enige keer wanneer het mag is bij een ‘Spam je blog’ artikel.

Soms maak je gebruik van een wachtwoord. Mag ik deze hebben?
Natuurlijk! Graag ontvang ik een emailtje op iliveformydreams@live.nl met de vraag of je hem mag ontvangen. Ik lees graag bij dit mailtje een blog-url zodat ik wel enig idee heb aan wie ik mijn wachtwoord geef. Ik zet niet voor niks posten achter een wachtwoord 😉

Hoe kan ik meer bezoekers op mijn blog krijgen?
Een succesvol blog. Mijn ultieme tip…..komtie… Er is niet een specifieke tip om volgers te krijgen. Er is niet in een plan of een schema vast te leggen hoe je dit aan moet pakken. Iedere blogger is uniek en heeft dit ook op een andere manier bereikt. Heb geduld, wees jezelf, laat je passie voor bloggen zien en investeer in interactie met je lezers.

Disclamer:
Alle artikelen die ik hier schrijf zijn van eigen hand. Mocht dit niet het geval zijn dan staat het erbij vermeld.

De meeste plaatjes heb ik zelf gemaakt. De plaatjes die niet van mij zijn haal ik van Dailypositivequotes & Tumblr of Giphy (voor de gifjes). Soms staat er onder een plaatje ook een source. Echter is niet altijd de daadwerkelijke bron te vinden. Mocht er een plaatje van je opstaan maar heb je hier bezwaar tegen laat dit dan weten via de email (met link naar het daadwerkelijke plaatje) zodat ik ze van de site af kan halen.
© Copyright 2009 – 2015

Disclamer review/advertorial:
De producten voor een review koop ik zelf maar ook krijg ik regelmatig producten opgestuurd van bedrijven. Als het om een opgestuurd product gaat staat dit altijd boven aan het artikel. De artikelen die ik schrijf zijn altijd mijn eerlijke mening.

Ik heb nog steeds een vraag. Mag ik je emailen?
Dat kan uiteraard altijd: iliveformydreams@live.nl of benader me op 1 van mijn andere social media kanalen (te vinden in mijn footer of mijn about-pagina).

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

Overige credits

Layout: LightmorangoSinds 11-7-2015 online
Font header: Boho Script Drop Italic
Favicon: favoicon.cc
Fonts: Dafont, MyFonts, Google Webfonts & Creativemarket
Codes kleuren: Colorschemer
Uitleg + plaatjes boekenblogs bron: Bol.com of Hebban
Uitleg film’s/series: iMDb, Moviemeter & wikipedia
Uploaden van plaatjes: Photobucket
Quotes: Brainyquote
Bewerking foto’s: PicsArt, PicMonkey, VSCO cam & Paint.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *