Een alles en nog wat blog (en wat hier nou zo leuk aan is)

oktober 27 2015

De laatste tijd merk ik in blogland dat er een trend is ontstaan: dingen ‘moeten’. De perfecte foto’s, artikelen en Instagram feed. Elke dag bloggen. Onderwerpen en artikelen die allemaal bij elkaar horen. Dingen waar ik eigenlijk helemaal geen rekening mee hou want mijn insteek is nog steeds: blog voor jezelf. Iets waar ik me al die jaren aan heb gehouden en wat voor me werkt.

Ik zal liegen als ik niet zeg dat reacties me een glimlach geven. Een Bloglovin’ volger erbij: LEUK! Verder kijk ik nooit naar mijn statistieken (alleen als ik een zoektermenblogje maak) of maak ik geen gebruik van SEO.

Mijn blog is een lifestyle blog, altijd al geweest en zal het waarschijnlijk altijd zijn. Ik noem het ook wel eens een alles-en-nog-wat-blog. Sinds ik blog maak ik al persoonlijke artikelen en vind dit ook het leukste. (ook om te lezen) No offence naar de beauty, food en mamablogs maar dit zijn dingen waar ik (nu) niet zoveel mee heb. Een persoonlijk blog kan je alle kanten mee op. Iets wat ik erg fijn vind.Lekker divers
Het fijne is dat mijn blog lekker divers is. Van fotodagboekjes tot recensies van boeken, alles kan. Met samenwerkingen met bedrijven probeer ik ook altijd divers te zijn en heel kritisch. Ik krijg vaak leuke en inhoudelijke reacties op mijn artikelen en er is eigenlijk voor ieder wat wils. Hou je niet van recensies? Maar juist wel van tags? Of juist niet van tags maar wel van fotodagboekjes? Alles komt hier aanbod zodat het eigenlijk nooit eentonig wordt. Niet voor jullie, maar ook niet voor mezelf.

Bloggen zonder vaste niche
Ik vind het heerlijk om geen niche te hebben op mijn blog. Sytse schreef hier al een blog over. Een niche is een blogger die maar over 1 onderwerp blogt. Zoals travel, beauty of food om wat voorbeelden te noemen. De artikelen die op mijn blog verschijnen passen bij mij. Dingen die mij bezig houden en die ik oprecht leuk vind.

Alles kan en alles mag
Alle remmen los! Wil ik schrijven over de verhuizing? Dat kan. Wil ik artikelen schrijven over bloggen? Kan ook. Alles kan! Iets wat maakt dat ik het altijd leuk vind nieuwe ideeën voor artikelen te verzinnen. Om mezelf uit te dagen en jullie misschien wel te verrassen. Binnenkort eens out-of-the-box denken en eens mijn ochtendroutine met producten delen.

Inspiratie is nooit op
Omdat het overal over kan gaan is mijn inspiratie eigenlijk nooit op. Ik kan trots zeggen dat ik al ruim 6.5 jaar hier blog zonder enige dip van inspiratie. Inspiratie duikt overal op. Als ik aan het werk ben, buiten loop of thee drink. Artikelen die ik lees bij andere bloggers of liedjes die ik luister. Oh, of onder de douche, laat ik die niet vergeten. Of ’s avonds laat in bed. Allemaal van die gunstige tijdstippen.

Ik ben uniek. Net als mijn blog
Iedereen heeft een uniek blog. Of je nu een niche hebt of juist helemaal niet. En dat maakt bloggen nou zo leuk. Iedereen is anders, schrijft wat anders en wil wat anders lezen qua artikelen. Wees dus trots op je eigen blog, want het mag er zijn! Het is uniek en blijf daarom ook dicht bij jezelf.

Ook ben ik erg blij dat ik de keuze heb gemaakt bewust te gaan bloggen. Natuurlijk is het wel eens jammer in foto overzichtjes sommige foto’s niet te kunnen plaatsen of deels artikelen achter een wachtwoord te zetten. Maar toch vind ik het ergens een fijn idee om toch een beetje anoniem te zijn op internet. Want het is en blijft het internet en je weet nooit wie er mee kijkt.

47 comments

 • Simone

  10/11/2015 at 23:44

  Helemaal mee eens Sas. Al ga ik binnenkort wel starten met een nieuwe niche-blog waarschijnlijk, omdat ik op mijn blog nu echt twee groepen publiek heb en er mensen aan het afhaken zijn. Ik heb echt een blogdip gehad doordat ik voor mijn gevoel niet voldeed aan de verwachtingen van wat ‘zou moeten’. Zo frustrerend soms! aargh. Maar mijn huidige blog blijft lekker nicheloos. Lekker bloggen waarover ik wil! Dat is toch veel fijner. Sytse zei het al zo mooi, IK ben mijn niche. En dat is toch ook zo, iedereen is uniek!

 • Nicky

  08/11/2015 at 12:55

  Ik vind van-alles-en-nog-wat ook het leukste om te lezen. Ik lees eigenlijk alleen maar zulke blogs.

 • Kelly

  02/11/2015 at 12:44

  Ik heb ook weer bloglovin. Heb je toegevoegd!

  1. SAS

   03/11/2015 at 11:00

   Leuk, gezellig Kel!

 • Marcella

  01/11/2015 at 13:08

  Ja, leuk al die verschillende onderwerpen! Ik schijf wel veel over reizen, maar vind het ook heerlijk om over een totaal ander onderwerp te schrijven. Omdat het kan!

 • Neelke

  31/10/2015 at 23:03

  Wat een lief en authentiek stukje. Ik kan het altijd erg waarderen als mensen dingen doen omdat ze het nou eenmaal superleuk vinden! Het is jouw blog, en je moet absoluut schrijven waar jij je goed bij voelt. Heel veel plezier met bloggen.

 • Mariska

  31/10/2015 at 21:36

  Klopt helemaal wat je zegt en ook is mijn blog niet echt in een bepaalde hoek te plaatsen. Gewoon overal over schrijven wat ik leuk vind. Of het nu een lipstick is die ik eens in de 100 jaar draag, dat ik teveel heb gedronken of een favoriete serie.. je ziet alles!

 • Kelly

  31/10/2015 at 17:12

  Wat leuk om je artikel te lezen met hetzelfde onderwerp te lezen. Wat heb je alles goed verwoord en wat heb je een leuke blog! Liefs!

 • Sheila

  31/10/2015 at 11:46

  Goed gezegd! Ik merk dat ik die blogjes ook het leukst vind om te volgen. Daarom kom ik hier graag. Dus ga zo door met die insteek, zou ik zeggen!! 🙂

 • sabrina

  31/10/2015 at 00:56

  Grappig, Kelly van Belessa schreef hier ook een artikel over! Het wordt een trend: een van alles en nog wat blog 🙂

  1. SAS

   31/10/2015 at 09:59

   Oh ik zie het inderdaad! Grappig dat we over hetzelfde onderwerp een artikel hebben geschreven..

 • Veerlez

  29/10/2015 at 11:36

  Kijk en daarom vind ik je blog zo leuk, het is altijd anders en altijd authentiek. Totaal geen commercie en altijd eerlijk! Ga zo door <3

  1. SAS

   31/10/2015 at 09:48

   Bedankt voor je super lieve comment! Dit is ook zeker waar ik moeite voor doe, dus blij te horen dat dit ook overkomt<3

 • Florentine

  28/10/2015 at 17:26

  Wat een gaaf artikel! En wat goed van je 😉
  Leuk dat je al zo lang blogt, hopelijk ga je er ook nog lang mee door!

 • jeapiebel

  28/10/2015 at 09:27

  Dat je al 6.5 jaar blogt is ook knap en lijkt me ook logisch dat je blogt over wat je leuk vindt. Ik blog niet zolang als jij en ik ben nog aan het zoeken wat ik echt leuk vind om te bloggen. Soms het idee en praktijk zijn zo anders. Wel vind ik dat iedereen het moet doen op hun eigen manier. Wat dan ook is.

 • Els

  28/10/2015 at 08:13

  En je hebt groot gelijk, he, het is jouw blog. Je bent toch niemand verplicht om te doen wat “de rest” ook doet :-).

 • debby

  28/10/2015 at 07:18

  Ik blog ook zonder niche en ik vind dat soms zo gehamer op het bloggen met niche altijd zo raar.

 • Mieke

  27/10/2015 at 21:51

  Heel herkenbaar! Ik blog ook wanneer en waarover ik dat wil. No presure. Nu heb ik wel af en toe wat gebrek aan inspiratie, maar over het algemeen komt dat vaak wel weer goed.
  Het zijn ook de van alles en nog wat blogs die ik zelf het liefste volg! Lekker divers en afwisselend.

 • Nesrin

  27/10/2015 at 20:19

  Amen Sas. Dit vind ik ook het fijnst aan een persoonlijke blog.

  Toevallig lees ik vandaag meer dit soort artikelen over het bloggen en heb ik ook een soortgelijk artikel gepost vandaag.

 • Wanda

  27/10/2015 at 20:02

  Helemaal mee eens! Ik heb ook weinig met blogs die maar over 1 onderwerp schrijven, merk dan toch dat ik het te eentonig vind en dat ik het leuker vind als er een juiste mix is. Zelf probeer ik mijn blogs ook altijd af te wisselen, niet teveel van hetzelfde achter elkaar, zeker niet te veel tags maar een mix wat veel meerdere mensen aantrekt. Blijft natuurlijk altijd lastig om het iedereen naar de zin te maken maar goed, dat hoeft voor mij ook niet…

 • Vivian

  27/10/2015 at 19:41

  Yes yes yes, absoluut helemaal mee eens! Ik word er ook wel eens een beetje gek van dat alles tegenwoordig binnen een niche moet passen terwijl het juist leuk is om een diversiteit aan onderwerpen tegen te komen!

 • Lisa

  27/10/2015 at 19:34

  Ik vind jouw allegaar blogje helemaal leuk. Zelf wil ik meer op een thema richten, maar ik geniet stiekem ook van bloggen over van alles en nog wat.

 • Billy

  27/10/2015 at 19:26

  omdat je blog ook zo divers is, reageer ik ook niet op alles. je moet per slot van rekening niet reageren om te reageren hé… 😉

 • Nicetobeout

  27/10/2015 at 18:45

  Mijn vorige blog was ook een van-alles-en-nog-wat-blog. Tegenwoordig blog ik meer in de richting van uitjes/wandelen/natuur in eigen land. Een soort Hollandse natuur blogger ofzo haha. Maar ik heb ook nog persoonlijke blogjes en blogs over films, series en boeken die ik leuk vind. Maar die geef ik een categorie i.p.v. losse blogjes erover.

 • Michelle

  27/10/2015 at 16:30

  Persoonlijke blogs hebben vaak inderdaad de meeste variatie. Ik merk dat ik op dit soort blogs ook dagelijks terug keer. De blogs die echt één of twee hoofdonderwerpen hebben kom ik wat minder vaak. Ook vind ik het erg leuk dat je stukje bij beetje de persoon achter de blog leert kennen, dat maakt bloggen zo leuk vind ik.

 • Margo

  27/10/2015 at 16:10

  I could not agree more 🙂 lekker van alles wat, ik hou er ook van! Een niche is niet nodig joh 😉 ik hoorde laatst de opmerking: massa is kassa. Dus: hoe meer je over van alles blogt… vul de rest maar in haha! Ik vind zulke blogs ook het leukste, dus ik blijf je graag volgen!

 • Angelique

  27/10/2015 at 15:58

  Ik vind inderdaad de diversiteit van lifestyle blogs heel erg fijn, hoewel ik gepassioneerd over een onderwerp kan zijn, zou ik verschillende onderwerpen wel missen op een blog. Het blijft ook zeker het internet en ik kan me goed voorstellen dat je bepaalde foto’s niet deelt!

 • zwartraafje

  27/10/2015 at 14:35

  Zwartraafje is inderdaad echt een boekenblog. Ik probeer echter zoveel mogelijk variatie te bieden door recensies af te wisselen met andere boekgerelateerde blogposts én af en toe ook een grappig stukje. Die laatste zijn ook erg leuk om te schrijven. De DIY’s vind ik als creatieveling dan ook weer een leuke afwisseling. Maar ik snap wel wat je bedoeld je blijft uiteraard steeds binnen een bepaalde grens

 • Anne

  27/10/2015 at 12:44

  Ja, ik ben het helemaal met je eens! Het is juist leuk als een blog jezelf representeert. Ikzelf hou ook helemaal niet van één ding, dus mijn blog gaat ook niet over één iets. Dat maakt het juist zo leuk!

 • Jantine

  27/10/2015 at 12:11

  Ik vind op deze manier bloggen ook heerlijk! Ik probeerde eerder nog wel een aantal nicheblogs naast elkaar te hebben – een persoonlijke, een voor boeken, een voor DIY’s, dat idee – maar dat werkte voor mij totaal niet. Uiteindelijk heb ik, toen ik voor een eigen site ging, alles op een hoop gegooid, en voor mij is dat veel fijner.

 • Daenelia

  27/10/2015 at 12:07

  Mijn film-site is natuurlijk ‘niche’. En ik kan daar ook eindeloos over schrijven, want er zijn nog zoveel films die ik wil toevoegen aan de site. En er zijn zo ontzettend veel aanverwante onderwerpen, waar ik niet eens aan toekom op de site! Ik zou heel graag wat dieper graven in films, maar ik hou het juist simpel. Ook omdat ik er niet altijd tijd voor heb om diepere lagen bloot te leggen 😉
  Voor mijn site over de pup en de katten ben ik veel losser. Meer omdat ik geen tijd heb om apart een site bij te houden over bordspellen. Maar dat zou ik bijvoorbeeld echt nog graag doen. Het is gewoon een kwestie van geen tijd hebben.

 • Jeanine

  27/10/2015 at 11:40

  Ik ben allergisch voor perfect. Het moet wel reëel blijven. Persoonlijk daar houd ik van. Daarom heb ik er zelf ook voor gekozen om lekker over vanalles en nog wat te bloggen. Niche blogs zijn ook heel leuk hoor maar ik zou op den duur me toch niet aan een niche kunnen houden.

 • Nina Simplynspecial

  27/10/2015 at 11:10

  Goed artikel! Ik doe ook lekker wat ik zelf wil omdat ik mezelf niet teveel in een hokje wil zetten. Ik heb niet alleen maar 1 interesse, maar juist een hele hoop! En daar wil ik over schrijven 🙂 Lekker doorgaan zo, hartstikke leuk! En wat je zegt; uniek.

 • anneleen

  27/10/2015 at 10:16

  Goed artikel Sas! Ik merk ook op dat de ‘druk’ bij bloggers erg hoog ligt. Zoals jij ook wat zegt: perfecte foto’s, aanwezig zijn op alle social media kanalen, alle dagen bloggen, … Als ik er dan zo over nadenk, behoor ik helemaal niét tot de ‘grote en professionele’ bloggers. Ik blog wanneer ik er zin in heb en tijd.
  En zelf vind ik dit helemaal oké, bloggen is namelijk gewoon een hobby van. Maar door die ‘druk’ dat er wordt opgelegd, voel ik me als ‘kleine blogger’ toch vaak erg onzeker. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel!

 • Sanne

  27/10/2015 at 10:08

  Ik heb wel een soort van niche op mijn blog. Soms ga ik al eens buiten de lijntjes en dat maakt het net zo leuk. Ik blog vooral voor mijzelf. Leuk dat je hier heel eerlijk over bent. 🙂

 • Marushi

  27/10/2015 at 10:00

  Helemaal met je eens! Ik heb precies hetzelfde! 🙂 Ik blog voor mezelf, en als mensen het leuk vinden is dat alleen maar mooi meegenomen! 😉

 • Wendy

  27/10/2015 at 09:58

  Vooral de verplichting om een niche te moeten hebben, vind ik zo vervelend. Althans, verplicht… Het gaat een beetje zo lijken zoals er steeds maar weer op gehamerd wordt. Dat wil ik helemaal niet, dat past niet bij mij. Als ik wil praten over kleding die ik gekocht heb, dan doe ik dat. Maar dan ben ik nog geen fashionblogger. Als ik vertellen wil over mijn vakantie, dan doe ik dat. Maar een travelblog? Nee.

  Ik ben een beetje van alles en een hoop van mezelf. 😉

 • Vlijtig Liesje

  27/10/2015 at 09:32

  Heerlijk hè, zo’n blog waar je van alles kwijt kunt? Dat heb ik met mijn blog Huisvlijt ook. Maar daarnaast heb ik ook wat specifieke blogs o.a. over hardlopen.

  Maar Huisvlijt is mijn speeltuin : )))

 • My cup of latte

  27/10/2015 at 09:26

  Jaaa! Ik blog ook gewoon wanneer ik zin heb en elke keer is het onderwerp weer anders. Soms kan het weken rustig zijn en soms heb ik elke dag inspiratie. Het is net als mijn leven, er zit geen structuur in. Doordat ik in de zorg werk, is elke week voor mij anderd (ingedeeld). Dit zie je ook terugkomen op mijn blog.
  Ik vind de persoonlijke blogs ook het leukst! Het wordt niet eentonig. Het is een verrassing wat je gaat lezen en staat het je niet aan dan komt er de volgende keer weer een andere log..

 • Simone

  27/10/2015 at 09:19

  Ik ben het helemaal met je eens. Las net ook een artikel over de verandering in de blogwereld op Lisanneleeft. Tis jammer dat de ‘eisen’ er zijn, maar we bepalen natuurlijk zelf wat we doen.

 • Jenn

  27/10/2015 at 09:10

  Helemaal mee eens! Een niche is vast heel interessant als je echt een commerciele kant op wil met je blog, maar zelf lees ik ook het liefst persoonlijke blogs. Ik volg wel een paar nicheblogs als het onderwerp me interesseert, maar zelfs bij nicheblogs zie ik het liefst wel een persoonlijkheid terug zeg maar.

 • Saskia

  27/10/2015 at 08:41

  Ik ben het helemaal met je eens, ik blog zelf ook over vanalles en nog wat. Ik schrijf graag recensie over de boeken die ik lees. Maar ook over medische onderwerpen, werken en studeren, vanalles! Eigenlijk schrijf ik over alles wat ik interessant vind en daardoor is mijn blog misschien ook wel heel divers. Maar het is mijn eigen plekje waar ik mijn creativiteit kwijt kan en ik ga dat niet afkaderen door een specifiek onderwerp (niche) te kiezen en alleen daar over te schrijven.

 • Ysanne

  27/10/2015 at 09:32

  Ja ik vind dat altijd zo stom als mensen zeggen ”Een lifestyle blog is niet uniek”. Nee, dat is het juist wél want ieder persoon achter een blog is uniek.

 • Loïs

  27/10/2015 at 08:21

  Precies! Een duidelijke niche die ook nog eens aanslaat? Laat mij maar lekker mijn ding doen en een eind weg schrijven. Ik probeer me wel aan een paar onderwerpen te houden zodat het niet te ver afwijkt allemaal, maar dat was het dan ook.

  Hilarisch je opsomming van alle mogelijke plaatsen om aan ideeën te komen! Ik heb er nog eentje voor je: Op de fiets! Op de fiets onderweg naar mijn werk bedenk ik soms de meest fantastische ideeën voor de blog terwijl ik om me heen kijk en de wereld begluur 😉
  Lifs Loïs

 • Zef

  27/10/2015 at 08:19

  helemaal mee eens. Ik lees ook veel liever diverse onderwerpen dan alles over hetzelfde.

 • Marion

  27/10/2015 at 08:17

  Het is zo lekker om helemaal te kunnen doen wat je zelf wilt! Ik vind het de meest ideale manier van bloggen.

 • Morgaine

  27/10/2015 at 08:08

  Zo is het maar net, ik heb al moeite om mijn Atelier pagina een beetje up to date te houden op FB, laat staan dat ik alleen maar over mijn werk zou moeten bloggen, mijn schilderijen en tekeningen dus, ik zou het kunnen, maar ergens is het ook klaar, en naar mijn idee, niche, 1 onderwerp, google is er goed voor… Als ik bijv. over reizen wil weten google ik de plaats en dan kom ik persoonlijk nooit op een blog uit maar op totaal andere officiële pagina’s zelfs… dus schiet mij maar lek, hahaha

  Blijf lekker zo doorgaan 😉
  X

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *