Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Toepassingen in 2015

Ik kreeg al een hele tijd geleden van Xaviera van blog Soulheartedly de tag Questions of Life. Toch wilde ik hem niet overslaan (aangezien ik geen tag’s meer doe) dus heb ik even wat weken zitten brainstormen wat ik ermee wilde. Wel zag ik tussen alle mooie vragen van haar 1 vraag staan die ik zeker wel even uitgebreid wil toelichten.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Wauw, wat een mooie en vooral doordachte vraag. Deze wil ik in verschillende delen gaan beantwoorden.

 photo divider-1_zps0b16b5fd.jpg

Veranderingen dit jaar op persoonlijk gebied
Ik wil meer stil staan bij het hier en nu. Me minder druk maken over gisteren of morgen en gelukkig zijn met vandaag. Dit doe ik zeker al meer maar wil ik in 2015 meer doorvoeren.

Vaker zou ik uitjes met M. willen en samen gaan genieten. Dit gaat sowieso al meer gebeuren aankomende maanden door mijn cadeau van hem. Tevens wil ik meer afspreken met vrienden/familie om tijd met hun door te brengen. Door mijn drukke werkschema lukt dit niet altijd, maar wil er zeker dit jaar meer tijd voor máken.

Veranderingen dit jaar op werk gebied
Werk = maar werk. En die gedachten wil ik elke dag hebben. Het is namelijk ook maar werk en geen wereld ramp als ik dit jaar geen vast contract krijg. Wel is dit een streven waar ik extra mijn best voor doe, want een vast contract wil ik heel erg graag. Echter wil ik wel realistisch blijven en vooral het zien als een extra mooie bonus en niet als een wereldramp mocht het niet gebeuren.

Na werk wil ik mijn werk nog meer loslaten en genieten van de avond. ZONDER gedachten aan werk en zonder gedachten aan de werkdag die erna gaat komen.

Veranderingen dit jaar op blog gebied
Ik wil persoonlijker bloggen, iets wat ik al wat meer ben gaan doen. Wel blijf ik bewust bezig met foto’s en andere privé zaken. Niet elke dag staat er een blogpost online: meestal 1 of 2 keer per week komt er niets online. Dit omdat ik kwalitatief betere stukjes wil leveren en als ik even geen zin heb dit ook met rust wil laten. Er zijn dagen dat ik niet op mijn blog kom: dit was eerder dagelijks. Ik merk dat ik zeker wat meer rust hierdoor heb gecreëerd.

Ik wil mezelf ontwikkelen op blog gebied en mezelf blijven uitdagingen. Ik wil ook sommige blog artikelen gaan maken met een andere twist. Hoe ik dit precies wil gaan vormgeven weet ik niet, maar dit komt vanzelf.

Veranderingen op lichamelijk gebied
Luisteren naar mijn lichaam. Erg moeilijk aangezien ik net een dieseltje ben af en toe. Door en door en door tot mijn lichaam al aangeeft: niet verder Sas. En dan nét even verder gaan. Het doel is dus eigenlijk éérder luisteren naar mijn lichaam en voldoende rust nemen.

Ik wil weer actief gaan sporten. Skaten, yoga-achtige dingen doen en werken aan mijn buikspiertjes. Ik was goed bezig maar ben tijdelijk gestopt om gezondheidsredenen. Maar, ik wil dit zeker weer fanatiek gaan oppakken. Om lekker te zitten in mijn vel, voor mezelf.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg

Ik wil Xaviera bedanken voor het doorgeven van deze mooie zelfbedachte tag van haar. Deze vraag heeft me geholpen om mijn doelen in een mooi perspectief te zetten en over na te denken wat ik nou eigenlijk écht wil.

0
Challenges, Lijstjes & Stokjes
Previous Story
Next Story

29 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Tamarah
  03/04/2015 at 12:53

  Mooi dat je deze vraag hebt uitgediept! En ik vind je doelen ook heel mooi voor dit jaar! Heel veel succes ermee! Ik ben ook niet dagelijks met mijn blog bezig. Ik probeer wel regelmatig posts te plaatsen maar dan alleen artikelen waar ik volledig achter sta en niet om maar weer wat te publiceren. Ik vind het fijn om er een ochtend of middag goed voor te gaan zitten en aan mijn blog te werken en blogs van anderen te lezen en er op te reageren (heb je vast wel gemerkt 😉 ). Zo hoef ik niet per se iedere dag bloglovin te checken of mijn eigen blog. Dat geeft me rust en ruimte maar ook creativiteit.

 • Reply
  Jenn
  23/03/2015 at 15:59

  Mooie doelen!

 • Reply
  Simovic-Vuceljic Natasa
  23/03/2015 at 13:12

  Wat een mooie doelen! En met jouw positiviteit gaat dit zeker lukken 🙂 Ik wens je in alle geval enorm veel succes! 🙂 Liefs! x

 • Reply
  Wanda
  23/03/2015 at 11:36

  Mooie doelen die ook vast wel te realiseren zijn! Wat werk betreft… het is inderdaad maar werk, er zijn belangrijkere zaken maar we hebben het nu eenmaal nodig voor een stukje zekerheid en de basis…

 • Reply
  onderdeblauweregen
  22/03/2015 at 23:15

  Goede voornemens en acties!

 • Reply
  Simone
  22/03/2015 at 21:47

  Wat een mooie en leuke blogpost! Leuk dat je een tag eigenlijk verwerkt naar één vraag en die uitgebreid te beantwoorden 😀

 • Reply
  Michelle
  22/03/2015 at 19:50

  Mooie invulling, goed om soms even zo terug te blikken en jezelf te reflecteren.

 • Reply
  Lisa
  22/03/2015 at 19:14

  Wat een goede doelen, heel veel succes!

 • Reply
  sammie
  22/03/2015 at 15:28

  Mooi beantwoord zo! Meer tijd maken om dingen te doen met familie en vrienden wil ik ook zeker doen dit jaar.

 • Reply
  Marion
  22/03/2015 at 15:04

  Leuk dat je op deze manier de tag overgenomen hebt! Tof!

 • Reply
  Els
  22/03/2015 at 14:26

  Wat een mooie invulling van de tag. Ik ben benieuwd naar je nieuwe blog artikelen. Knap dat je meer persoonlijk wil gaan schrijven!

 • Reply
  Linda
  22/03/2015 at 13:29

  Mooie invulling heb je gegeven aan een tag die je eigenlijk niet in wilde vullen omdat je niet meer aan tags doet 😉 Ik vind de ontwikkeling en groei van je blog naar steeds persoonlijker en kwalitatief sterker (door misschien minder te schrijven maar wél meer na te denken over de inhoud van wat je wél schrijft en publiceert) heel mooi om te zien; ik volg je inmiddels al best wel lang volgens mij en heb je steeds zien groeien. Erg mooi 🙂

 • Reply
  Deisy
  22/03/2015 at 12:42

  Wat een prachtige invulling heb je aan de vraag van Xaviera gegeven. Het is altijd goed om zulke doelen voor jezelf op te schrijven, zodat je ze kan blijven herhalen. Heel goed dat je wat vaker rustiger aan wilt doen en daar toch meer op wilt letten: dat is natuurlijk nooit verkeerd 😉 En ik ga duimen voor het contract voor jou hoor: is je namelijk zo gegund. Een hele fijne zondag toegewenst dame. X

 • Reply
  jackie
  22/03/2015 at 12:37

  wat je blog betreft herken ik voor nu even…
  ik merk aan mezelf dat ik even een stapje terug moet doen om de wat leuke blogs uit mijn vinges te krijgen, en er meer tijd voor wil nemen…

  Heel mooi geschreven dit

 • Reply
  Anneleen
  22/03/2015 at 12:16

  wat een mooie doelen, Sas! Ik weet zeker dat je dat gaat lukken! Ik zou ook graag meer uitstapjes doen met mijn vriend, er echt even tussenuit, zalig… En ik snap dat je in je gedachten veel bezig bent met een vast contract. Een vast contract biedt financieel toch wat meer zekerheid. Ik wens het je van harte toe! Fijne zondag!

 • Reply
  Laura
  22/03/2015 at 12:12

  Oeh wat een mooie vraag en fijn dat je er zo goed over hebt nagedacht. De veranderingen die je wilt maken zijn echt heel mooi!

 • Reply
  Lisa
  22/03/2015 at 11:20

  Yoga is zó fijn. Of toch zeker leuk om uit te proberen! 🙂

 • Reply
  Sylvia
  22/03/2015 at 10:43

  Die vraag heb je mooi beantwoord, ik wil voornamelijk doorvoeren op studie- en bloggebied 🙂

  • Reply
   Sylvia
   22/03/2015 at 10:43

   * veranderingen doorvoeren.. -.-

 • Reply
  annouska
  22/03/2015 at 10:39

  Mooi gezegd over werk. Natuurlijk is een vast contract mooi en het zou heel veel gedoe op financieel en persoonlijk vlak schelen, maar komt het er niet dan komt er altijd wel weer een nieuwe baan!

  En ook met je blogjes ben ik het eens, ik blog ook niet meer elke dag zodat ik meer persoonlijke blogjes kan maken.

 • Reply
  Xaviera
  22/03/2015 at 10:14

  Wat leuk om te zien dat je één vraag hebt uitgekozen en zo uitgebreid hebt beantwoord! 🙂 Mooi om de veranderingen te lezen die jij wilt toepassen dit jaar. Ik vind het heel goed om te lezen dat je het bloggen soms ook laat voor wat het is en dat er dan even niets online komt. Dat doe ik nu ook en dat voelt goed, anders kan het neigen naar ‘moeten’ en dat voelt niet fijn aan.

  Goed dat je meer naar je lichaam wilt luisteren en voor jezelf dingen wilt aanpakken, dat is de juiste instelling! Leuk dat kattenplaatje erbij haha, heerlijke manier van yoga zo! 😉 Veel succes met alle veranderingen en dankjewel voor je invulling van de tag op deze manier! X

  • Reply
   SAS
   22/03/2015 at 20:16

   Dankjewel voor je lieve en uitgebreide reactie!

 • Reply
  wendy
  22/03/2015 at 10:10

  hahahaha dat plaatje! Echt goed om te lezen dat je zo met je werk omgaat!

 • Reply
  Toppen en Dalen
  22/03/2015 at 09:08

  Hele duidelijke en mooie doelen voor jezelf! Misschien een idee om er volgend jaar op terug te kijken in hoeverre je voornemens zijn gelukt!

  • Reply
   SAS
   22/03/2015 at 20:16

   Dat ga ik zeker doen!

 • Reply
  Miranda
  22/03/2015 at 08:31

  Wat een mooie doelen voor jezelf. Leuk ook om een vraag te gebruiken uit de tag die je aanspreekt.

 • Reply
  Tessa | 52druppels.nl
  22/03/2015 at 08:30

  hey saskia, in de antwoorden op de eerste twee vragen herken ik mezelf ook heel erg… hoop dat het je gaat lukken om er een andere draai aan te geven

 • Reply
  Morgaine
  22/03/2015 at 08:25

  Ik zie dat je heel vaak de woorden niet en zonder zelfs groot hebt staan, ken jij het boek The Secret? Alles waar je niet, geen, nooit, zonder etc. voorzet, zal juist gebeuren, aldus de wet van het Universum. Het valt me op, misschien een leuk projectje om dat boek eens te lezen en wie weet komen die veranderingen dan vanzelf 😉

  Ik weet in elk geval dat toen ik dat boek ging lezen, al enige jaren terug, dat ik in een deuk lag van het lachen om feiten die al gebeurd waren en soms zelfs met een traan verder las….

  Je hebt hele mooie doelen gesteld in elk geval, en dat ik het bovenstaande aangeef, wil alleen maar zeggen dat ik zo graag wil dat je het haalt <3 Fijne zondag Sas!

  • Reply
   SAS
   22/03/2015 at 08:55

   Bedankt voor je lieve reactie, het boek ken ik wel maar heb ik niet gelezen. Ik dacht dat ik vooral op positieve manier deze zinnen had beschreven en minder geen,nooit e.d. had gebruikt.. Zie inderdaad nu na het herlezen dat ik dit minder had kunnen gebruiken 😉

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png