Televisieverfilming: Camilla Läckberg boeken

Zoals jullie weten ben ik gek op de boeken van Camilla Läckberg. Wat een heerlijke thrillers om te lezen. Nou kwam ik toevallig tegen dat ze er dus ook ooit een serie van hebben uitgezonden. Na wat gezoek heb ik de 4 afleveringen gevonden. Altijd leuk om te kijken, hoewel het wachten tot ik de boeken uit had een goede keuze is geweest. Lees hier waar de boeken van Camilla Läckberg over gaan

Vier boeken van Läckberg zijn verfilmd: IJsprinses (Isprinsessan) , Predikant (Predikanten) beide in 2007, Steenhouwer (Stenhuggeren) en Zusje (Olycksfageln) beide in 2009. Ze zijn in Zweden uitgezonden door de SVT. Zeker geen slechte verfilmingen hoewel ik de boeken een stuk spannender vond. De acteurs zetten zeker wel een goede performance neer maar in de boeken worden er toch meer dingen uitgebreid verteld en krijg je een beeld bij de personen. Zo vond ik de hoofdpersonen Erica & Patrik niet lijken op de personen die ik in mijn hoofd had toen ik de boeken las. Ook was het een beetje ‘oubollig’ naar mijn mening. – gebaseerd op 1 film die ik nog maar heb gezien.

Ook een leuk weetje: In de eerste film zie je Camilla zelf door het raam kijken en in ‘Zusje’ heeft ze kennelijk een klein rolletje. Ik ga het nog meemaken aangezien ik voor nu alleen nog ‘Isprinsessan’ heb gezien. Ik vond het ook erg leuk om een serie te kijken waar ik geen bal van versta en toch echt de ondertiteling nodig heb om het te kunnen volgen. Storend vond ik het Zweeds niet, het was weer eens wat anders.

In 2013 volgde de zesdelige serie de Fjällbacka Murders, die gebaseerd zijn op de personages uit de boeken van Läckberg en zich ook afspelen in het plaatsje Fjällbacka. Ik heb deze 6 delige serie (nog) niet gezien en ben benieuwd of ze net als de vorige serie zijn of beter/slechter. Er spelen namelijk andere hoofdrolspelers in.

Al met al een serie die zeker vermakelijk is om te kijken. Maar nogmaals: lees eerst de boeken (aan te raden op volgorde, ook al zijn ze ook prima apart van elkaar te lezen) die zijn een stuk spannender!

Bron: bron plaatje & wikipedia

12 reacties op “Televisieverfilming: Camilla Läckberg boeken

  1. Dat wist ik helemaal niet joh dat er van haar boeken films en zelfs een serie is! Ik ga direct even kijken waar ik ze kan vinden want ben wel benieuwd of het inderdaad een beetje overeenkomt…

  2. Ik ga de boeken eens opzoeken. Ik hoor zo veel over deze schrijfster, maar ik heb er nog nooit wat van gelezen.

  3. Altijd leuk om de verfilming van favoriete boeken te zien. Het is inderdaad vaak zo dat boeken toch net wat spannender zijn als de verfilming.
    De boeken ken ik zelf niet.

    1. Zeker! Ik heb nu alle boeken gelezen en hoewel de ene beter is dan de andere waren het wel allemaal super goede boeken met een lekker twist. Daar hou ik zelf wel van! Als je wilt weten welke volgorde en waar de boeken over gaan: er staat een linkje bovenaan de post met een artikel wat ik er eerder over schreef. laat me weten wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *