Die loting hé van de Champions League

Vorige week Donderdag was dus DE loting he. De loting der lotingen.
De Champions League loting.

En doordat ik het huis deel met een Ajacied moest dit natuurlijk bekeken worden.
Geweldig hoe fanatiek M. er in is. ‘Niet in die groep.. OH ze moeten bij die groep komen..’

Voor de leken (net als moi) even een uitleg:
Aan het hoofdtoernooi nemen 32 teams deel. 16 ploegen zullen doorstromen naar de knock-out fase van de UEFA Champions League. De nummers drie van elke poule zullen doorstromen naar de 2e ronde van de UEFA Europa League. De nummer vier is uitgeschakeld.

Ze gaan dus een balletje trekken met het groepsletter erin en een balletje met de ploegnaam om te bepalen wie in welke pot komt. [even simpel gezegd]

Nou zit Ajax dus in een hele moeilijke pot, zoals elk jaar.
En elk jaar zit M. te schreeuwen in welke ze NIET moeten komen. Dit jaar: ‘Niet in H..niet in H’
En die wordt het dan. Hilarisch zeg ik je.
Ajax zit dus in Groep H: bij Barcelona, AC Milan & Celtic. Erg goede voetbal ploegen. van horen zegge

Je zal wel denken, waarom schrijf je een blogje over voetbal als je er niet van houd?
Nou dat zal ik je vertellen. Ik heb me namelijk dóód gelachen.


Om die balletjes die ze openen.
Er was een hele oude man bij (die blijkbaar een bekende voetballer/coach/whatever is geweest) die ging helpen de balletjes (waar de kaartjes van de ploegen en de letters inzitten) open te maken.

En..
Hij kreeg ze niet open..
:’)

Dan kan je me dus opvegen he?! De presentator deed het dus maar even voor hem.
Hij mocht het balletje pakken, de presentator maakte hem open.

Verder is het ook echt een SAAIE boel. Al die mensen strak in pak zitten daar een beetje…te zitten. En állemaal hadden ze een saai zwart pak aan.

Als ik zou worden uitgenodigd (en ik ben natuurlijk een must voor zo’n programma) dan zou ik toch mooi zoiets aantrekken:

Of zo:

Gewoon om een beetje leven in de brouwerij te brengen.

Dus. Ik heb me best vermaakt met het kijken..

About the Author

25 Comments

Leonella

Een blog over voetbal doorlezen – maar alles is een excuus om plaatjes van Sheldon te posten, dus dat maakt het weer helemaal goed 😉

Reply
annouska

Hah die loting, ik lees altijd de uitslag op teletekst of ad.nl maar terug want dat programma op tv duurt mij veeeeeel te lang haha. 😛

Reply
Kirsty

Haha wat grappig dat je het leuk vind om de loting van de Champions League te kijken als je niet van voetbal houdt. Ik houd wel van voetbal, maar heb het toevallig niet gezien. Tja, zolang Twente (mijn favoriete club) er niet aan mee doet is het voor mij niet heel erg om te missen, vaak kijk ik de wedstrijden wel gewoon omdat ik dat dan wel leuk vind 🙂

Reply
Wendy

Ik heb het niet gezien. Geen voetballiefhebbers hier in huis. 😉 Maar eigenlijk heb ik dus gewoon iets lachwekkends gemist?

Reply
Marlies

Ik hoorde ook al van m’n vriend dat het een zware loting word, achjaaaa het zei zo. Wel lullig dat hij dat balletje niet open kreeg haha

Reply
Nicky

Voetbal en alles erom heen interesseerd mij niet, de loting heb ik dus ook nooit bekeken. Volgens mij is het toch bijna altijd zo dat Ajax in een moeilijke poel zit?

Reply
SAS

De laatste keren zit Ajax inderdaad altijd in een moeilijke pot… Hilarisch aangezien M. altijd zit te schreeuwen dat jij juist NIET DAARIN moet komen 😉

Reply
Lies

Ik heb zelf ook totaal niks met voetbal. Het enige wat ik kijk zijn de wedstrijden van de EK en WK en dan ook alleen als Nederland moet spelen. De loting kijken lijkt mij ook helemaal niks, maar lijkt me wel weer komisch om te zien als ze die balletjes niet open krijgen haha.

Reply
Lidewij

Haha, wat grappig! Ik heb het totaal gemist (en lig daar niet echt wakker van 😉 ) maar wel lachen dat er toch nog grappige dingen gebeuren!

Reply
Anouk

Hahaha, ja sukkel met zn stomme balletjes. Maaarr balen voor Ajax. Ben dan geen fan, maar het zou leuk zijn als een NL clubbie het eens wel zou reddenn ;).

Reply
Marije

Haha lachen! 😀 Kan me wel voorstellen hoe dat dat ongeveer gegaan moet zijn bij jou thuis 😉

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *