Zoals jullie waarschijnlijk al weten is er 1 ding wat ik niet ben: een keukenprinses. Koken heb ik dan ook echt een hekel aan. Nou komt het mooi uit dat M. altijd eerder thuis is dus het ook praktischer is als hij kookt. Echter met mijn nieuwe baan heb ik wat meer dagen vrij en dus de kans om te koken.

Waarom ik niet van koken hou? Het duurt zo lang. Het is zo’n gedoe. Het geduld heb ik er niet voor (voor het opeten dan weer wel he) Toch wil ik de dagen dat ik eerder thuis ben gaan proberen meer te koken.. Met de nadruk op proberen.

Ik ben blij dat mijn man kookt anders zou ik waarschijnlijk leven op magnetron-maaltijden.
Lekker makkelijk en vooral snel klaar ๐Ÿ˜‰ Dus heb je tips voor makkelijke gerechten? Kom maar op!

 photo tumblr_mjb11f3lzY1s1qwz2o1_500_zps9e2c57a1.jpg

Houden jullie van koken of hebben jullie er ook een hekel aan?

0
42 reacties

42 thoughts on “Keukenprinses

 1. Adorkable schreef:

  Ja ik weet een makkelijk gerecht! Het klinkt misschien een beetje als een vreemde combinatie (dat dacht en vond ik namelijk eerst ook), maar het is oooh zo lekker. Mijn man vraagt zelfs “wanneer ga je dat weer maken?”
  Wat heb je nodig?
  – tagliatelli
  – kipfilet
  – potje rode kool
  – pakje slagroom

  Je kookt de tagliatelli tot dat die gaar is. Als het gaar is giet je het af.
  Ondertussen snijdt je de kip in stukjes en die bak je gaar.
  Het pakje slagroom voeg je toe aan de kipfilet als het gaar is. De tagliatelli voeg je toe aan het kip en slagroom mengsel.
  De rode kool warm je op in een pannetje en als het warm is, is alles klaar ๐Ÿ˜€

  Op scheppen en smullen maar. Het is heel simpel en in 15 minuten ben je klaar. makkelijker kan niet ๐Ÿ˜€ Ik ben benieuwd wat je ervan vind.

  1. SAS schreef:

   Thanks voor dit recept. Ga het zeker eens proberen!

 2. T schreef:

  i love it! van snijden tot opeten.

  misschien beginnen met verschillende pasta gerechten? die kunnen volgens mij nooit mislukken

 3. Billy schreef:

  ik hou wรฉl van koken, maar meestal is het vrouwlief die het doet omdat zij altijd thuis is.
  Koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren hoor, Saskia. Ook met eenvoudige dingen kan je lekkers klaarmaken!
  Als je niet graag kookt, eet je dan wel graag?

 4. Anouk schreef:

  Haha, wel makkelijk als je een man hebt die kookt hoor! Ga eens opzoek naar kookboeken met makkelijke receptjes, maakt het meteen een stuk leuker! Nice lay-out trouwens ergggg leuk!

 5. annouska schreef:

  Ik hou ook echt van koken ook al ben ik er geen held in. Als je vind dat het veel moeite kost of te lang duurt stop dan kipfilet gevuld met b.v roomkaas en omhuld met spek (of op een andere manier gevuld) of je vis in de oven. op 150 graden een half uurtje laten garen terwijl jij lekker wat anders kan doen. Ondertussen lekker rijst op het vuur zetten, dat hoef je na 8 minuten alleen even te laten uitlekken en kan dan nog 20 minuten op het vuur zachtjes droog koken. De laatste 5 minuten gebruik je om salade te maken.

  Maar sowieso kip of vis in de oven scheelt je een hoop werk en het gaart vanzelf aan 2 kanten, dus zit je niet met het feit dat je het elke keer moet omdraaien! ^^

 6. bianca schreef:

  Ik hield ook nooit van koken n was er ook nooit goed in tot dat ik op mezelf ging wonen. Opwarm maaltijden vind ik vies en de warme maaltijd is mijn favoriet. Dus ik ben blijven koken. En intussen gaat veel beter en probeer ik veel nieuwe dingen uit waardoor van zelf leuk ben gaan vinden.

 7. Louise schreef:

  Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe baan! ๐Ÿ˜€ En als ik snel wil zijn maak ik altijd pasta. Kun je eindeloos mee variรซren en alles is lekker. Heel makkelijk scoren is de pasta met kruidenkaas: bak wat kipfilet aan in een wok, uitje erbij, kook broccoli-roosjes in een andere pan met water totdat ze wat zachter zijn. Giet de broccoli af en voeg toe aan de pan met kip en ui. Voeg vervolgens naar wens kruidenkaas toe (ik gebruik meestal een bakje van Euroshopper), tot slot nog wat peper en zout en serveer met fusilli :). En ik heb koken ook niet altijd leuk gevonden, maar vind het nu wel heerlijk ontspannend. Af en toe een beetje uit de pan snoepen… mmh ๐Ÿ˜‰

 8. Niekje schreef:

  Ik vind het juist leuk om te koken, alleen niet zo om te eten haha. Voor mijzelf zal ik dus ook niet gaan koken. Op het werk en voor ons twee of de familie doe ik het regelmatig en vind ik het ook leuk.

 9. danique schreef:

  ik ben daarin tegen echt gek op koken !
  kleine hapjes en daar een soort van dinetje van maken is ook leuk ๐Ÿ™‚
  succes met het koken hihi !

 10. Jennn schreef:

  Ik hou wel van koken, maar ook hier kookt Lief meestal omdat ik vaak later thuis ben

 11. Simone schreef:

  Koken vind ik op zich best leuk. Maar kook vaak vrij makkelijk (lees: pakjes uit de winkel doet zo zijn wonderen). En soms zoek ik nieuwe recepten op en maak ik dat. Maar extreem lastige dingen, daar ben ik zeker niet voor weggelegd ๐Ÿ˜›

 12. Boekboetiek schreef:

  Mijn vriend is ook de kok bij ons thuis. Ik kook af en toe maar dan is het nooit zo lekker als bij hem…

 13. Michelle schreef:

  Ik vind koken juist erg leuk ๐Ÿ™‚ Begin anders eens met spaghetti of macaroni, dat is simpel..
  Verder wraps en pakketten van Honig en Knorr enz zijn ook super easy..

 14. Wanda schreef:

  Vroeger vond ik het ook meer een noodzakelijk iets en was het vooral belangrijk dat het zo snel mogelijk op tafel stond maar de laatste jaren ben ik koken echt leuk gaan vinden en probeer ik ook steeds weer nieuwe gerechten uit en heb ik inmiddels tig boeken/recepten verzameld. Kijk bv eens op http://www.smulweb.nl daar staan ook ontzettend veel lekkere en makkelijke recepten op!

 15. Het omgekeerde van mij ! ๐Ÿ˜€ een tip; ga eens naar de bib, daar vind je heel wat boeken over snel koken ๐Ÿ˜‰

 16. Shanti schreef:

  Ik ben dol op koken! Heerlijk, echt even een ontspan momentje voor mij ๐Ÿ™‚

 17. Lies schreef:

  Ik vind koken altijd wel heel leuk om te doen en regelmatig hebben wij hier een makkelijke dag met koken. Dan halen we bijvoorbeeld een pak Lassie Nasi Goreng rijst en een stukje kipfilet. De nasi goreng rijst hoef je alleen te koken, want daar zitten al kruiden doorheen. De kipfilet snij ik in blokjes en doe ik er iets shoarmakruiden overheen en dan bak ik het. Als dat klaar is gewoon de gekookte rijst erbij gooien. Daarnaast kan je er nog kroepoek of satรฉ stokjes bij doen en dat word hier altijd smakelijk opgegeten. Voor de rest eten we ook veel pastaยดs op de makkelijke dagen.

 18. Malou schreef:

  Als ik tijd heb, vind ik het niet erg om te koken ๐Ÿ™‚

 19. Vivian schreef:

  Ik vind het altijd wel leuk om in de keuken te staan – al betekent dat eigenlijk niet meer dan meehelpen met dingetjes zoals snijden en bordjes opmaken, maar dat vind ik superleuk. Ik kook meestal met mijn vader of zus, en dat zijn wel wat meer complexe dingen haha, Wat je wel kunt doen is eens zo’n gratis tijdschrift meenemen van de supermarkt (de Bas heeft bijvoorbeeld een leuke, staat roddelpraat in maar ook leuke recepten) en daar staat meestal wel iets in wat niet zo moeilijk is. En sowieso geldt, als je het vaak genoeg doet word je vanzelf beter haha! En wie weet ga je het dan ook wel leuk vinden =D

 20. Rianne schreef:

  Kijk maar eens op mijn pagina Dagmenu’s. De meeste gerechten die daar (komen te) staan zijn makkelijk en redelijk snel klaar.
  Succes met dit voornemen. Wie weet wordt het nog een hobby van je.

 21. Diana schreef:

  Ik vind koken leuk, alleen echt nieuwe dingen doe ik weinig. Heb er 1tje die liever Hollandse pot eet haha.

 22. Debbie schreef:

  Wat dacht je van verschillende soorten wokgerechten maken… lekker, gezond en snel.

 23. Kimberly schreef:

  haha dat plaatje! Ik hou echt van koken! Wat makkelijk is, hmm quiche is makkelijk, staat ook een receptje op mijn site van met handige foto uitleg, pasta is makkelijk met sausje uit pak haha

 24. Jorien schreef:

  Ik ben gek op koken, hoef het alleen niet zo vaak meer tegenwoordig omdat ik rond etenstijd werk en mijn schoonvader meestal kookt dan haha.

 25. Ann schreef:

  Of haal gewoon een wereld gerecht van knorrr, op het pak staat wat je nodig hebt en hoe je het moet klaarmaken en dan heb je een simpel en een smakelijk hoofdgerecht!

 26. imfashionstoned schreef:

  Ik hou van koken! lekker is eten is belangrijk ๐Ÿ˜‰

 27. Nicole schreef:

  Koken duurt bij mij nooit zo lang hoor, soms wel dan heb ik zin om iets nieuws en speciaals te proberen!
  Maar zijn meestal gemakkelijke gerechten

 28. Marcella schreef:

  Ik vind koken wel leuk, maar ik ben altijd later thuis dan mijn vriend. Daarom kookt hij, en ook in het weekend maakt hij vaak wat lekkers klaar. Onze favorieten zijn pasta’s, burrito’s en aardappelen met vlees en groente. In het weekend eten we graag lasagne of we maken zelf een pizza. Wij doen nu inspiratie op in een koekboek van Jamie, in de Allerhande en via blogs op internet. Geen concrete tips dus, ik blijf jouw blog in de gaten houden ๐Ÿ˜‰

 29. Leoni schreef:

  Kijk eens op http://www.lekkerensimpel.com daar haal ik vaak mijn gerechten vandaan en het is super lekker en ontzettend makkelijk. Probeer het eens!

  1. SAS schreef:

   Dankjewel voor de tip!

 30. Kiss & Make-up schreef:

  Ik kook wel graag, maar het moet snel gaan. Ik kook het liefst Italiaans. Die recepten zijn meestal ook niet moeilijk. Kijk anders eens op njam.be, daar vind ik vaak leuke receptjes. Ze hebben ook een app ๐Ÿ™‚

 31. Miranda schreef:

  Ik vind het niet erg om te koken, simpele dingen? Lasange, pasta en daar kan je al heel wat mee varieren, lekkere salade met stukje vlees en gebakken aardappeltjes.

 32. Barbara schreef:

  Hee Sas,

  Het is ook mijn hobby niet. Maar aangezien ik thuisblijf mama ben, is het bij ons “logisch” dat ik vaker kook dan mijn vriend.
  Wat een lekker recept is, รจn erg gemakkelijk:
  Gehakt rullen in de wokpan, uitje doorheen, kruiden die je lekker vind (gehakt kruiden oid), knoflook, champignons.
  Dit duurt een kwartiertje ongeveer. Daarna in een ovenschaal. Chilisaus overheen “gieten”.
  Breek de wraps in 2e en bedek het gehakt met wraps. Plakken salami erover. Geraspte kaas
  en in de voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is.

  Staat dus zรฒ op tafel en het is superlekker! Ik doe er vaak een beetje salade bij.
  (sla, tomaatje, gekookte eieren, komkommer, slasaus…. eigenlijk kan je dit zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt)

  Succes!

  X Barbara

 33. Koken hoeft รฉcht niet lang te duren! Ik vind het heel leuk om af en toe heel lang in de keuken te staan en iets speciaals te maken, maar doordeweeks ben ik van de snelle en gezonde gerechten. Pasta’s zijn super easy, want je kunt er werkelijk alles ingooien qua vlees en groenten en saus kun je philadelphia gebruiken of pesto. 10 min en dan ben je klaar en heb je een heerlijke en gezonde maaltijd ๐Ÿ™‚

 34. Anke schreef:

  Naah, ik vind koken ook niet zo leuk, ‘t is dat ik anders honger moet lijden ;p Ik maak vaak makkelijke dingen, zoals gebakken aardappeltjes met een ham/kipburger en groentes of rijst met kip, groentes en saus uit een potje. Kan weinig bij fout gaan (tenzij alles aanbrandt ;)). Ovenschotels vind ik ook heerlijk, alleen klaarmaken duurt wat langer en daar heb ik niet altijd zin en energie voor. Maar als ik het maak, dan maak ik gelijk wat meer, zodat ik het de dag(en) erna nog kan opwarmen en dat is dan wel weer lekker snel en makkelijk, haha!

 35. missdoubt schreef:

  Ik kookte ook nooit maar nu moet ik wel en ik moet eerlijk zeggen; ik vind het leuk! En ik doe er ook echt moeite voor. Kook tegenwoordig van alles en nog wat. Maar doe dit alleen in het weekend als ik tijd heb hoor. In je eentje hou je van alle gerechten zoveel over dat ik veel in kan vriezen en doordeweeks uit m’n werk iets in de magno kan gooien zodat ik daarna meteen door kan naar de sportschool.

  Maar ik blijf ervan balen dat je altijd uren in de keuken staat en het eten met 10 minuten op is :(, haha.

  Voor leuke gerechten: Donna Hay heeft altijd leuke en praktische dingen (zonder vage ingredienten) en ik ben fan van de Allerhande!

  Eet smakelijk ๐Ÿ™‚

  1. Adorkable schreef:

   Soms sta je inderdaad langer in de keuken dan dat je van je eten aan het genieten bent. Dat vind ik in ieder geval altijd als wij sushi maken. Duurt lang maar het is zo op.

 36. Deborah schreef:

  Ik hou wel van koken; ik vind het een gezellige bezigheid. MAAR….meestal mislukt het bij mij ๐Ÿ™ er schuilt dus ook in mij geen echte keukenprinses

 37. Jenny schreef:

  Ok pasta, cherrie tomaatjes, champignons, rode pesto, blikje tonijn en geraspte kaas. Eet smakelijk!

 38. Lotte schreef:

  Jaa ik hou van koken! Vooral van het bakken van taarten en gebak ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *