Misschien dat het jullie al is opgevallen.. Soms krijgen jullie later een reactie op de blogjes die jullie hebben geschreven. Dit komt door een keuze die ik heb gemaakt. Mijn blog is iets waar ik erg blij (en trots) mee/op ben. Iets wat ik eigenlijk elke ochtend/avond doe. Nu heb ik de laatste tijd veel stress en weinig tijd gehad en heb besloten minder achter de laptop te gaan zitten.

Ik neem rust. Ik lees veel. Ik ontspan. Ik voel me niet meer verplicht.
‘Ohhhh ik moet nog een blogje schrijven…’

Betekend dit dat er minder blogjes zullen verschijnen? Waarschijnlijk niet. Daar vind ik het veel te leuk voor. Wel houd het in dat ik wat vaker afwezig ben… En lekker aan het genieten ben. Want dit is belangrijk voor mezelf. Rust nemen. Genieten. ♥

0
42 reacties

42 thoughts on “Het is geen ‘must’ meer

 1. Amarins schreef:

  Zo herkenbaar, vandaag dat ik nu pas reageer op deze post haha. Blog inspiratie zat maar kan mijzelf er niet toe kan zetten om wat regelmatiger te gaan posten. Mis het wel, maar toch ook weer niet. Ach het komt zoals het komt en anders dus niet.

 2. Rianne schreef:

  Ik heb eenzelfde keuze gemaakt. Minder tijd doorbrengen achter die laptop en meer offline dingen doen zoals eindelijk die grote stapel boeken lezen. Ik blog nu minder, lees niet meer elke dag mijn grote lijst blogs door (vandaar ook deze late reactie haha) en sindsdien ben ik in mijn hoofd een stuk rustiger geworden. Ideaal!

 3. LNNK schreef:

  Heel verstandig!

 4. Jennn schreef:

  Klinkt als een goeie keus!

 5. Caroline schreef:

  Goede keuze! Die keuze heb ik een hele tijd terug ook gemaakt. Ik schrijf wanneer ik iets wil schrijven en ik werk met een rss-reader, dus lees blogjes wanneer het mij uit komt. Ideaal 😉

  Geniet van je vrijheid!

  Liefs

 6. Niekje schreef:

  Heel herkenbaar hoor! En helemaal niet erg 😉 Bloggen moet leuk blijven, want dan blijft het ook leuk om te lezen!

 7. Mich schreef:

  Hartstikke goed een blog moet iets leuk zijn en zodra het een verplichting wordt dan is het geen goed teken. Sterkte met alle stress enz. x

 8. Bianca schreef:

  Lekker genieten !!

 9. Anouk schreef:

  Als dat voor jezelf de beste keuze is, dan doe je er zeker goed aan! Geniet maar goed ;)!

 10. Marcella schreef:

  Slim, goed om jezelf denken is heel belangrijk. Take care!

 11. Miranda schreef:

  Herkenbaar hoor, ik ben gestopt met ‘s avonds na 8 uur achter de laptop te zitten.

 12. Joyce schreef:

  Herkenbare keuze, ik heb het zelfde besloten en dat geeft zoveel rust!

 13. Wanda schreef:

  Bloggen is absoluut leuk om te doen maar je moet het niet als een must gaan ervaren, ook niet dat je moet reageren bij anderen. Gewoon lekker je eigen plan trekken!

 14. Ann schreef:

  Ik geef je groot gelijk! Lekker genieten meid en blog wanneer jij wilt, het moet geen verplichting zijn!

 15. Billy schreef:

  ik ga me de komende dagen ook noodgedwongen wat minder aanwezig moeten melden.
  Ik heb al vaak het voornemen genomen om te minderen, maar het lukt me niet zo goed.

 16. Nicole schreef:

  Nou heel goed toch! Ik doe t ook wanneer t mij uitkomt 🙂

 17. Elisa schreef:

  Bloggen is iets wat je voor jezelf doet, je schrijft wanneer je zin en inspiratie hebt. Sinds dat ik werk computer ik ook minder. En straks helemaal met het mooie weer. Je moet immers genieten van alles toch.

  Groetjes Elisa

 18. Leoni schreef:

  Je moet doen waar je je goed bij voelt. En blog hoort juist geen verplichting te zijn. Neem je tijd! Eerst aan jezelf denken, de rest komt later wel!

 19. Jorien schreef:

  Begrijpelijk hoor, ik doe dit ook soms. Lekker je eigen ding doen.

 20. Lyanne schreef:

  Heel goed! Soms moet je even aan jezelf denken.

 21. Helemaal mee eens! Bloggen moet maar een ding, en dat is leuk blijven 🙂

 22. annouska schreef:

  Hey een goede keuze!! Enne ik heb laatst alle blogs uitgezocht zodat blogs blijven lezen ook leuk blijft zonder dat ik dagelijks moet lezen omdat er anders ineens 200 staan na 4 dagen.

  Geniet van je leven meid!!

 23. Eva schreef:

  Helemaal gelijk, het moet wel leuk blijven allemaal. En daarnaast is het onwijs belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de signalen die die stuurt.

 24. Rianne schreef:

  Goed bezig en zeer herkenbaar…
  Succes met ontstreden.

 25. Nettie schreef:

  Goed bezig!! Doe lekker rustig aan! Iedereen heeft van zulke momentjes nodig! Bij dw ene duurt het langer dan bij de andere! En het moet ook leuk blijven! Hoop dat je je lekker kan ontspannen! En vergeet niet te genieten van het lekker weer!!

 26. Leonie schreef:

  Meer sas-tijd! Vind t ook meid. Is belangrijk!

 27. Mariska schreef:

  rust is ook heel erg belangrijk hoor 🙂 Neem lekker je rust!

 28. Lief meisje schreef:

  Het is geen moeten, maar je mag.

 29. Diana schreef:

  Ik begin ook steeds meer te merken dat ik weinig achter de pc zit. Vooral ‘s avonds niet meer. En dat vind ik helemaal niet erg. Komt denk k ook omdat ik dan vaker de iPad pakt. Dat ritueel op de pc doe ik nu op iPad.

 30. Beautyjuf schreef:

  Heel goed dat je naar je lichaam luistert! 🙂 Je blog is een hobby, geen verplichting, ondanks dat het zo ontzettend leuk is. Geniet van je vrije momentjes 🙂

 31. Simone schreef:

  En ik geef je groot gelijk! Het moet geen verplichting worden 🙂

 32. Miranda schreef:

  Goed hoor! Ik doe hetzelfde, wou in het begin elke dag een blog online zetten, maar dat werkt niet voor mij, geeft me teveel stress, en het moet leuk blijven.

 33. Michelle schreef:

  En dat is het belangrijskte, zoveel mogelijk genieten van de dingen die je doet 😉

 34. famsaramsades schreef:

  Neem gerust alle tijd die je nodig hebt.

  je blog is een hobby, en geen verplichting he 😉

 35. Marije_Blogt schreef:

  Ik val hier een beetje in herhaling maar je hebt gelijk!
  Ik wilde eerst ook heel graag elke dag iets posten maar soms had ik gewn geen inspiratie of geen zin.. toen ik eenmaal voor mezelf had besloten dat het niet per se hoeft ging het bloggen opeens een stuk makkelijker hihi!
  Geniet even lekker van je rust! X

 36. Britt schreef:

  Goedzo, heel belangrijk! Geniet ervan! 😉

 37. MySuperSweetLife schreef:

  Helemaal gelijk meid!
  Liefs

 38. Chantal schreef:

  Soms is het goed even rust te nemen, gedwongen heb ik dat ervaren, en het heeft me nu bewuster gemaakt van wat ik nog wel en niet per se doe op de computer en het www

 39. Kelly schreef:

  Helemaal niet erg, herkenbaar! Lekker genieten van alles en iedereen om je heen 🙂

 40. Kimberly schreef:

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! Geniet lekker van je rust!

 41. Deborah schreef:

  Ik kan het niet genoeg zeggen, maar luisteren naar je lichaam en voldoende rust nemen is echt belangrijk. Goed dat je dit dus doet. En terwijl genieten we nog mee van jouw blogje 🙂

 42. appelig schreef:

  Je hebt helemaal gelijk. Ik vind mijn blog ook erg leuk om te doen, maar het is niet meer leuk als het moeten wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *