One word again

vorig jaar vroeg ik jullie:
Beschrijf in 1 woord afgelopen jaar en het jaar wat komen gaat.

Mijn woord voor 2011 was loslaten
Die van 2012 was liefde
Beide woorden zijn zeker een goede omschrijving van het jaar. 2012 was zeker liefdevol..

Het woord van dit jaar?
Tijd

Tijd maken voor vrienden, belangrijke dingen, genieten, lezen, mijn man en vooral tijd maken voor mezelf.

Welk woord zou jij kiezen voor 2012 en het aankomende jaar 2013?
en voor degene die vorig jaar de vraag hebben beantwoord: Is het woord van 2012 uitgekomen?

33 reacties op “One word again

 1. Wat een goede vraag. Ik heb hier een tijd over na zitten denken. Maar voor 2012 kies ik voor het woord loslaten en 2013 verder gaan.

 2. 2012 is voor mij het best te omschrijven als ‘Kabbel’ omdat het jaar doorgekabbelt is, zonder veel hoogte- en dieptepunten. Een jaar van opkrabbelen na het overlijden van schoonmams.

  Mijn woord voor 2013 wordt ‘Focus’, omdat ik me in de beperkte tijd die ik beschikbaar heb meer wil focussen op de mensen en dingen die er echt toe doen.

  Mooie blog trouwens!

 3. Oh, ik heb vorig jaar blijkbaar niet mee gedaan…
  Mijn woord voor 2012: ik twijfel tussen loslaten en verandering. Omdat ik geleerd heb om dingen los te laten, maar omdat er ook veel dingen veranderd zijn.
  Mijn woord voor 2013: En voor dit jaar kunnen de twee woorden opnieuw. Ik wil nog meer leren loslaten, maar ik denk dat er ook veel nieuwe wendingen gaan gebeuren.

 4. Leuke insteek om je jaar een woord te geven. Ik denk dat 2012 het woord ontwikkeling krijgt omdat ik veel heb geleerd afgelopen jaar. Hoofdzakelijk op het gebied van werk. Voor 2013 kies ik dan het woord verdieping.

 5. Mijn woord voor 2012 was “positief denken” dat zijn er dus 2.. haha ja ik moet altijd anders doen. Maar het is wel uitgekomen. Ben daar erg mee bezig geweest!

  Het woord voor 2013 word voor mij toch echt: verandering.
  Ik wil wel liefde zeggen en dat klopt ook wel, maar er gaat zoveel veranderen in 2013.. dus vind het wel leuk om een ander woord te kiezen!

 6. Oooh wat ontzettend lastig.. 2012 is voor mij een jaar geweest waarin een hoop is gebeurd. Moeilijke en pijnlijke dingen maar ook een hoop goede dingen..maar doordat alles waren mijn vriendinnen en vriend er altijd voor mij dus ik denk dat mijn woord voor 2012 dan toch echt vriendschap is. 2013 wordt voor mij het jaar van groeien en meer voor mezelf kiezen.

 7. Terugkijkend op 2012 kies ik ‘achtbaan’. Omdat er ontzettend leuke dingen zijn gebeurd (nieuwe relatie, gelukkiger als nooit te voren zijn, eindelijk een keer ontslag nemen, etc.) maar ook hele vervelende dingen (zoals het overlijden van mijn vader). Ik heb dus een heel dubbel gevoel over afgelopen jaar. En mijn woord voor 2013. Hmm.. ‘Rust’! Ik hoop dat ik in alle chaos om mij heen en in mijn hoofd een beetje rust kan vinden en op die manier ook beter met mijn studie bezig kan gaan 😀

 8. Wat een leuk idee zeg! Tijd lijkt me een mooi begrip voor het komende jaar. Ik heb eigenlijk geen woord… wel goed om over na te denken.

 9. Mijn woord van 2012 was denk ik ‘verandering’ omdat ik het afgelopen jaar heb besloten om wat veranderingen aan te brengen om zo gelukkig te worden.

  Het woord van aankomend jaar gaat ‘liefde’ zijn, daar geloof ik in! 🙂

 10. Mijn woord van 2012 was ‘Gelukkig’ deels was het een goed woord en deels niet.
  Ik wou gelukkig zijn met wie ik was, wat ik deed, en voor wie ik mijn tijd indeelde.
  Dit jaar wil ik nog meer mijn eigen weg gaan en voor mijzelf kiezen, het woord voor 2013 word denk ik ‘Rust’

 11. Leuk initiatief!
  Tja, in 2013 staat genieten voorop. Genieten van alles wat op m’n pad komt, genieten van de tijd samen met vriendlief, familie en vrienden maar vooral ook genieten van de spaarzame momentjes die ik voor mezelf heb…

 12. Hey Sas!
  Wat een prachtig voornemen voor 2011: loslaten. En goed plan om niet een hele lijst met voornemens te maken 😉 Tijd is ook zeker een goed voornemen voor dit jaar 🙂 Ik sluit me helemaal bij je aan. Mijn ervaring is dat je nooit zomaar tijd hebt, maar gewoon tijd moet maken. Mijn voornemen voor 2013 is ‘doorzetten’ :-).
  Gelukkig nieuwjaar!
  Groetjes,
  Annemarie

 13. Ik denk dat ik ga voor ‘rust’ als woord voor 2013. Rust in mijn hoofd, tijd en energie steken in de dingen die de moeite waard zijn en geen tijd en energie meer verspillen aan wat het niet waard is. Rust ook in de zin van ontspanning, me proberen minder druk te maken om dingen waar ik toch niks aan kan doen. Goed slapen, alles netjes houden, etc.

 14. Ik heb er volgend jaar volgens mij wel aan mee gedaan maar heb geen idee welk woord ik had. Ik denk dat mijn woord van 2013 … Rust ! Rust nemen voor mezelf en niet continu blijven piekeren om dingen waar toch niks aan kan veranderen. En mezelf niet over de kop werken. Daar ben heel goed in

 15. lastig hoor, één woord. ooit koos ik het woord lief ipv goede voornemens, dat werkte dan wel weer goed. voor nu moet ik er nog even over nadenken!

 16. Mooi! Ik vind een woord bedenken heel lastig maar ik denk grenzen verleggen. Zie dat is niet eens één woord maar twee haha!

 17. Voor vorig jaar was: Onveranderd

  Voor komend jaar: Veranderingen

  En eigenlijk wat er nu staat klopt het niet. Want er is wel wat veranderd. Ben toch op mezelf gegaan. Zijn wat nieuwe dingetjes op mijn pad gekomen. Maar het jaar heeft vooral in het teken gestaan van een stage of baan vinden wat dus niet is gelukt. Dat vind ik momenteel erg moeilijk, aangezien dat mijn streven was…

 18. Gelijk even gekeken wat ik vorig jaar bedacht had: “avontuur, ontdekkingsreis” Hm, mijn 2012 was niet heel avontuurlijk, haha. Het was meer voortkabbelend en, uhm, rustig ofzo. Voor 2013 wordt mijn woord dan misschien ook wel change.

 19. Een mooi woord voor 2013.. Ik kan niet kiezen tussen balans en liefde.. Dus ik heb 2 woorden voor 2013..

 20. verandering is het bij mij ook denk ik.. Ik ga afstuderen en ik wil echt zó veel omgooien in mijn leven 🙂 (de positieve zin van het woord natuurlijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *