De beste boeken die ik ooit heb gelezen

Photobucket

Kate Brady – De laatste schreeuw
Hij drukte de opnameknop in en ging op zijn knieën naast de ballerina zitten. De cassetterecorder nam haar gejammer op, dat nu door haar gebroken kaak vervormd werd maar toch nog prachtig klonk, en haar angst bereikte een hoogtepunt toen hij zich over haar heen boog.
Nog maar een paar schreeuwen te gaan.
Klik. Bandje vol.


Hij opende zijn ogen en bekeek zijn werk. Goed genoeg. Hij pakte zijn .38 Ruger uit zijn tas en veegde de slaap van de vrouw schoon. Ze lette helemaal niet meer op hem en haar gegil was afgezwakt tot snikken in haar ademhaling, alsof ze besefte dat het afgelopen was. Chevy mat twee centimeter recht omhoog, markeerde de plek met een wenkbrauwpotlood en zette de loop van het pistool er precies op.
Nog 1453 kilometer…
Hij is net vrijgekomen uit de gevangenis. Hier heeft hij zeven jaar op gewacht. Het duurt nu niet lang meer.
Nog 876 kilometer…
Door haar getuigenis belandde hij achter de tralies. Nu is het tijd voor wraak.
Nog 305 kilometer…
Voor haar werk taxeert Beth Denison antieke voorwerpen en meubelen. Als ze de opdracht krijgt een set antieke porseleinen poppen te taxeren, heeft ze geen idee dat dat het begin is van een beangstigend kat-en-muisspel.
Nog 161 kilometer…
Dan worden de gruwelijk toegetakelde lichamen gevonden van enkele jonge vrouwen. De beschadigingen op de poppen die Beth onderzoekt, vertonen griezelige overeenkomsten met de verminkingen van de slachtoffers.
Nog één schreeuw verwijderd…
Hij is dichterbij dan ze denkt. Wordt Beth het laatste stuk uit zijn magnifieke collectie?

Ruth Newman – Vleugels
Olivia studeert aan de universiteit van Cambridge. Ze is mooi, veelbelovend en heeft al twee jaar een relatie met Nick. Maar wat de buitenwereld niet weet, is dat ze een zwaar jeugdtrauma heeft.
Als ze samen met Nick naar het meifeest gaat, vindt ze het toegetakelde lichaam van een medestudente: June. Olivia is in shock. Te meer omdat dit niet de eerste moord op de campus is. Haar angsten uit het verleden komen in volle hevigheid terug…
Later blijkt dat Olivia alle slachtoffers persoonlijk kende.
En de forensisch psychiater beseft dat zij ook weet wie de moordenaar is.

Nora Roberts – De gloed van vuur
Als de jonge Reena machteloos moet toekijken hoe de pizzeria van haar ouders in vlammen opgaat, weet ze waar ze later wil werken: bij de politie. Ze wil weten wat mensen tot deze opzettelijke vernietiging drijft. Haar hechte familie slaat zich door de tegenslag heen en ook Reena bereikt, na jaren hard werken, haar doel: een plek bij de politie van Baltimore. Het valt alleen niet mee om met haar hectische en gevaarlijke baan ook nog een man te vinden. Hier komt verandering in als ze Bowen Goodnight ontmoet, die haar accepteert zoals ze is. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe. Reena ontvangt anonieme bedreigingen van iemand die vastbesloten is alles te vernietigen wat haar lief is.

Simon Becktt – De geur van sterfelijkheid
Tegen de tijd dat je dit gruwelijk spannende boek uit hebt ben je zo blij dat het een verzonnen verhaal is Een menselijk lichaam begint vier minuten na overlijden te ontbinden. Het lichaam, ooit de verpakking van het leven, ondergaat zijn laatste metamorfose. Het begint zichzelf te verteren, en wordt daarna een roerloos feestmaal voor andere organismen. Eerst bacteriën, dan insecten. Vliegen. Eitjes worden gelegd en komen uit. De larven eten van de voedzame kweek en trekken daarna weg. Ze verlaten het lichaam op ordentelijke wijze, elkaar volgend in een keurige processie die altijd gericht is op het zuiden. Het is een ongewoon warme dag in juli. Twee jongens, Neil en Sam Yates, volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnham-bos, vlak bij het moeras. Ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar hun dorp, naar de nieuwe dokter: David Hunter.

Tess Gerritsen – Het aandenken
Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit ‘eeuwenoude’ reliek in feite een modern moordslachtoffer is. Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling…

Jo Nesbo – De sneeuwman
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen. Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…

Wat is/zijn de beste boek(en) die jij hebt gelezen?

Bron uitleg boeken: Bol.com
Ratings voor alle boeken: ★★★★★

34 reacties op “De beste boeken die ik ooit heb gelezen

 1. Ahh Tess Gerritsen… mijn favoriet! Heb bijna al haar boeken. Ik ben nu nog bezig met haar voorlaatste boek Het stille meisje, maar heb wel al de allernieuwste gekocht die met smart ligt te wachten in m’n nachtkastje!

 2. Ik ken ze allemaal niet! Ah man, ik moet echt meer gaan lezen. Ik heb dit hele jaar nog geen een boek gelezen geloof ik. Komt vooral omdat m’n studieboeken allemaal zo dik zijn en dan heb ik niet echt meer de puf om voor m’n plezier te gaan lezen, denk ik.

 3. Mijn lievelingsboek is denk ik De Tweeling. Ik heb het boek ooit gelezen voor een schoolopdracht, maar het heeft me nooit meer los gelaten. Ook ‘Brief voor de Koning’ en ‘Komt een vrouw bij de dokter’ vind ik prachtig.

 4. Jo Nesbo is altijd zo spannend! Ik krijg altijd nachtmerries van die boeken! Mijn favorieten: De kleine blonde dood van Boudewijn Büch, Het leventje van Beer Ligthart van Jaap ter Haar, Het Duister dan ons Scheidt van Renate Dorrestein en de allermooiste is Je blijft van Anna Drijver.

 5. Tess Gerritsen ben ik nu in bezig, ik had eerst de chirurg en nu ben ik daar met het vervolg mee bezig de leerling, was is ze een goede schrijfster zeg en ongelooflijk.
  Deze van jou lijkt me ook goed, als ik de leerling uit heb ga ik maar eens vragen aan mijn moeder of ze die ook heeft, mijn moeder heeft er meerdere van haar.
  De andere ken ik niet.
  John Grisham is trouwens ook een goede schrijver vind ik

 6. Ik heb een aantal (Newman, Bradley en Beckett) even genoteerd op mijn lijstje! Pfff, lijstje van nog te lezen boeken wordt alleen maar langer… Maarre, mijn tips… Villa Triste van Lucretia Grindle, 22-11-1963 van Stephen King, Dieper dan de doden van Tami Hoag, Sneeuwwitje moet sterven van Nele Neuhaus en anders gluur maar eens op mijn blog bij de rubriek gelezen boeken…

 7. Bedankt voor de tips. Ik neem ze mee.. mijn favoriete boek? Lastig hoor. ‘De eerste lente’ van Klaus Kordon is me lang bijgebleven. Het is volgens mij een kinderboek, maar ik vind het indrukwekkend mooi. Het wordt niet meer uitgegeven dus ik heb lang gezocht naar een tweedehands versie.

 8. Ik vond de eerste paar delen van de serie ‘De stam van de Holenbeer’ wel erg goed en verslavend, maar het laatste deel viel erg tegen (er zijn er nu 7 met 4oo-600 pag. per boek).

  Verder vond ik de serie ‘De kat die’ erg leuk. Dat zijn detective verhalen, die een stuk subtieler zijn dan wat je bijvoorbeeld bij de schreeuw beschrijft. Het hoeft van mij niet zo bloederig. 😉

 9. Leuk om te zien! Heb alleen van Gerritsen gehoord, dus ga die andere eens opzoeken :)! Ik vind Gerritsen echt heerlijk om te lezen, zo gruwelijk maar toch heel spannend.

 10. Aah, allemaal van die boeken die je niet ’s avonds voor het slapen gaan moet lezen maar juist dan niet weg kan leggen 😉 Ik ben geloof ik iets meer van romans en op z’n tijd een fijne chicklit die met “en ze leven nog lang en gelukkig” afloopt, haha.

 11. Vooral dat stukje uit dat eerste boek spreekt me wel aan, ik was eerst echt van de chicklits maar tegenwoordig sluipt er ook wat tess gerritsen ed. doorheen

  <3

   1. Helemaal mee eens! Heb je het boek level26 al eens gelezen? Ook een goed boek en het is een interactief boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *