Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!De beste boeken die ik ooit heb gelezen

Photobucket

Kate Brady – De laatste schreeuw
Hij drukte de opnameknop in en ging op zijn knieën naast de ballerina zitten. De cassetterecorder nam haar gejammer op, dat nu door haar gebroken kaak vervormd werd maar toch nog prachtig klonk, en haar angst bereikte een hoogtepunt toen hij zich over haar heen boog.
Nog maar een paar schreeuwen te gaan.
Klik. Bandje vol.


Hij opende zijn ogen en bekeek zijn werk. Goed genoeg. Hij pakte zijn .38 Ruger uit zijn tas en veegde de slaap van de vrouw schoon. Ze lette helemaal niet meer op hem en haar gegil was afgezwakt tot snikken in haar ademhaling, alsof ze besefte dat het afgelopen was. Chevy mat twee centimeter recht omhoog, markeerde de plek met een wenkbrauwpotlood en zette de loop van het pistool er precies op.
Nog 1453 kilometer…
Hij is net vrijgekomen uit de gevangenis. Hier heeft hij zeven jaar op gewacht. Het duurt nu niet lang meer.
Nog 876 kilometer…
Door haar getuigenis belandde hij achter de tralies. Nu is het tijd voor wraak.
Nog 305 kilometer…
Voor haar werk taxeert Beth Denison antieke voorwerpen en meubelen. Als ze de opdracht krijgt een set antieke porseleinen poppen te taxeren, heeft ze geen idee dat dat het begin is van een beangstigend kat-en-muisspel.
Nog 161 kilometer…
Dan worden de gruwelijk toegetakelde lichamen gevonden van enkele jonge vrouwen. De beschadigingen op de poppen die Beth onderzoekt, vertonen griezelige overeenkomsten met de verminkingen van de slachtoffers.
Nog één schreeuw verwijderd…
Hij is dichterbij dan ze denkt. Wordt Beth het laatste stuk uit zijn magnifieke collectie?

Ruth Newman – Vleugels
Olivia studeert aan de universiteit van Cambridge. Ze is mooi, veelbelovend en heeft al twee jaar een relatie met Nick. Maar wat de buitenwereld niet weet, is dat ze een zwaar jeugdtrauma heeft.
Als ze samen met Nick naar het meifeest gaat, vindt ze het toegetakelde lichaam van een medestudente: June. Olivia is in shock. Te meer omdat dit niet de eerste moord op de campus is. Haar angsten uit het verleden komen in volle hevigheid terug…
Later blijkt dat Olivia alle slachtoffers persoonlijk kende.
En de forensisch psychiater beseft dat zij ook weet wie de moordenaar is.

Nora Roberts – De gloed van vuur
Als de jonge Reena machteloos moet toekijken hoe de pizzeria van haar ouders in vlammen opgaat, weet ze waar ze later wil werken: bij de politie. Ze wil weten wat mensen tot deze opzettelijke vernietiging drijft. Haar hechte familie slaat zich door de tegenslag heen en ook Reena bereikt, na jaren hard werken, haar doel: een plek bij de politie van Baltimore. Het valt alleen niet mee om met haar hectische en gevaarlijke baan ook nog een man te vinden. Hier komt verandering in als ze Bowen Goodnight ontmoet, die haar accepteert zoals ze is. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe. Reena ontvangt anonieme bedreigingen van iemand die vastbesloten is alles te vernietigen wat haar lief is.

Simon Becktt – De geur van sterfelijkheid
Tegen de tijd dat je dit gruwelijk spannende boek uit hebt ben je zo blij dat het een verzonnen verhaal is Een menselijk lichaam begint vier minuten na overlijden te ontbinden. Het lichaam, ooit de verpakking van het leven, ondergaat zijn laatste metamorfose. Het begint zichzelf te verteren, en wordt daarna een roerloos feestmaal voor andere organismen. Eerst bacteriën, dan insecten. Vliegen. Eitjes worden gelegd en komen uit. De larven eten van de voedzame kweek en trekken daarna weg. Ze verlaten het lichaam op ordentelijke wijze, elkaar volgend in een keurige processie die altijd gericht is op het zuiden. Het is een ongewoon warme dag in juli. Twee jongens, Neil en Sam Yates, volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnham-bos, vlak bij het moeras. Ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar hun dorp, naar de nieuwe dokter: David Hunter.

Tess Gerritsen – Het aandenken
Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit ‘eeuwenoude’ reliek in feite een modern moordslachtoffer is. Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling…

Jo Nesbo – De sneeuwman
Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen. Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is…

Wat is/zijn de beste boek(en) die jij hebt gelezen?

Bron uitleg boeken: Bol.com
Ratings voor alle boeken: ★★★★★

0
Boeken, film/tv & youtube
Previous Story
Next Story

34 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Gigi
  19/01/2013 at 16:17

  Kate Brady de laatste schreeuw is mijn lievelingsboek en het mooiste boek wat ik ooit heb gelezen.

 • Reply
  Touch of Buddha
  07/12/2012 at 20:14

  Ahh Tess Gerritsen… mijn favoriet! Heb bijna al haar boeken. Ik ben nu nog bezig met haar voorlaatste boek Het stille meisje, maar heb wel al de allernieuwste gekocht die met smart ligt te wachten in m’n nachtkastje!

 • Reply
  Dina
  06/12/2012 at 14:55

  Boeken van Tess Gerritsen zijn goed!

 • Reply
  Iris
  06/12/2012 at 12:05

  Ik ken ze allemaal niet! Ah man, ik moet echt meer gaan lezen. Ik heb dit hele jaar nog geen een boek gelezen geloof ik. Komt vooral omdat m’n studieboeken allemaal zo dik zijn en dan heb ik niet echt meer de puf om voor m’n plezier te gaan lezen, denk ik.

 • Reply
  A Fashion Moment
  06/12/2012 at 06:21

  Heb ze allemaal nog niet gelezen! Wat handig zeg zo´n blog!

 • Reply
  Joyce
  05/12/2012 at 21:03

  Heb ze even opgeschreven totaal onbekend voor mij…. leer nog eens wat hier

 • Reply
  Annelie
  05/12/2012 at 19:59

  Ik ken geen enkel boek hiervan. Wel goede inspiratie! 🙂

 • Reply
  Stephanie
  05/12/2012 at 17:23

  Mijn lievelingsboek is denk ik De Tweeling. Ik heb het boek ooit gelezen voor een schoolopdracht, maar het heeft me nooit meer los gelaten. Ook ‘Brief voor de Koning’ en ‘Komt een vrouw bij de dokter’ vind ik prachtig.

 • Reply
  Madrina
  05/12/2012 at 16:36

  Voor ik ga slapen van S.J. Watson: een absolute aanrader!

 • Reply
  Eva
  05/12/2012 at 14:06

  Jo Nesbo is altijd zo spannend! Ik krijg altijd nachtmerries van die boeken! Mijn favorieten: De kleine blonde dood van Boudewijn Büch, Het leventje van Beer Ligthart van Jaap ter Haar, Het Duister dan ons Scheidt van Renate Dorrestein en de allermooiste is Je blijft van Anna Drijver.

 • Reply
  HansDeZwans
  05/12/2012 at 12:58

  Ik heb er geen een van gelezen.

 • Reply
  Charlotte
  05/12/2012 at 11:52

  Deze ken ik allemaal nog niet maar ze lijken me wel erg goed;
  Vooral De gloed van het vuur.
  Liefsxx

 • Reply
  Kimberly
  05/12/2012 at 10:58

  Nu heb ik weer wat boeken inspiratie, Vooral de laatste schreeuw wil ik graag eens lezen

 • Reply
  Leoni
  05/12/2012 at 10:39

  Ik ken er geen een van maar ik denk dat ik de laatste schreeuw wel een keer ga lezen. Ik heb nog zoveel boeken die ik wil lezen..

 • Reply
  Lief meisje
  05/12/2012 at 09:33

  Een flinke lijst met boeken.

 • Reply
  Chantal Huijbregts
  05/12/2012 at 06:57

  Het zijn er HEEL veel, ik ben een leesfanaat… maar vooral Tatiana de Rosnay kan me zeer bekoren…

 • Reply
  Bianca
  04/12/2012 at 23:23

  ik heb ze geen van alle gelezen… dus ben wel nieuwsgierig geworden 😛

 • Reply
  Mirella
  04/12/2012 at 20:40

  Tess Gerritsen ben ik nu in bezig, ik had eerst de chirurg en nu ben ik daar met het vervolg mee bezig de leerling, was is ze een goede schrijfster zeg en ongelooflijk.
  Deze van jou lijkt me ook goed, als ik de leerling uit heb ga ik maar eens vragen aan mijn moeder of ze die ook heeft, mijn moeder heeft er meerdere van haar.
  De andere ken ik niet.
  John Grisham is trouwens ook een goede schrijver vind ik

 • Reply
  Wanda
  04/12/2012 at 19:50

  Ik heb een aantal (Newman, Bradley en Beckett) even genoteerd op mijn lijstje! Pfff, lijstje van nog te lezen boeken wordt alleen maar langer… Maarre, mijn tips… Villa Triste van Lucretia Grindle, 22-11-1963 van Stephen King, Dieper dan de doden van Tami Hoag, Sneeuwwitje moet sterven van Nele Neuhaus en anders gluur maar eens op mijn blog bij de rubriek gelezen boeken…

 • Reply
  Lnnk
  04/12/2012 at 18:36

  Bedankt voor de tips. Ik neem ze mee.. mijn favoriete boek? Lastig hoor. ‘De eerste lente’ van Klaus Kordon is me lang bijgebleven. Het is volgens mij een kinderboek, maar ik vind het indrukwekkend mooi. Het wordt niet meer uitgegeven dus ik heb lang gezocht naar een tweedehands versie.

 • Reply
  Ingrid
  04/12/2012 at 18:26

  Ik vond de eerste paar delen van de serie ‘De stam van de Holenbeer’ wel erg goed en verslavend, maar het laatste deel viel erg tegen (er zijn er nu 7 met 4oo-600 pag. per boek).

  Verder vond ik de serie ‘De kat die’ erg leuk. Dat zijn detective verhalen, die een stuk subtieler zijn dan wat je bijvoorbeeld bij de schreeuw beschrijft. Het hoeft van mij niet zo bloederig. 😉

 • Reply
  Vivian
  04/12/2012 at 15:29

  Eerlijk gezegd ken ik ze allemaal niet, niet echt mijn smaak ook haha, maar wel een mooie lijst!

 • Reply
  Daniëlle
  04/12/2012 at 13:40

  Leuk om te zien! Heb alleen van Gerritsen gehoord, dus ga die andere eens opzoeken :)! Ik vind Gerritsen echt heerlijk om te lezen, zo gruwelijk maar toch heel spannend.

 • Reply
  Danielle
  04/12/2012 at 11:53

  En ik heb er niet een gelezen van dit rijtje, heb ik weer wat te lenen in de bieb! 😉

 • Reply
  Kinga
  04/12/2012 at 11:33

  Ik ken geen van allen, maar ze klinken goed! Ik ben benieuwd.

 • Reply
  Indira
  04/12/2012 at 11:26

  Nou, doe moet ik maar eens op mijn lijstje zetten dan!

 • Reply
  Anke
  04/12/2012 at 11:00

  Aah, allemaal van die boeken die je niet ‘s avonds voor het slapen gaan moet lezen maar juist dan niet weg kan leggen 😉 Ik ben geloof ik iets meer van romans en op z’n tijd een fijne chicklit die met “en ze leven nog lang en gelukkig” afloopt, haha.

 • Reply
  Lauradenkt
  04/12/2012 at 09:53

  Ik zou het niet weten, maar honderd jaar eenzaamheid vond ik in ieder geval een erg goed boek!

 • Reply
  Curly Creative
  04/12/2012 at 09:30

  Vooral dat stukje uit dat eerste boek spreekt me wel aan, ik was eerst echt van de chicklits maar tegenwoordig sluipt er ook wat tess gerritsen ed. doorheen

  <3

 • Reply
  Jennn
  04/12/2012 at 08:51

  Ik ken ze allemaal niet, maar klinkt goed. Mijn all time favorite is denk ik toch de Lord of the Rings trilogie.

 • Reply
  Appelig
  04/12/2012 at 08:47

  Nou, het wel gezellige boeken allemaal. Je schrikt niet van een moord meer of minder.

  • Reply
   SAS
   04/12/2012 at 08:59

   Haha HEERLIJK altijd zulke boeken (L)

   • Reply
    Kimberley
    04/12/2012 at 09:13

    Helemaal mee eens! Heb je het boek level26 al eens gelezen? Ook een goed boek en het is een interactief boek.

    • Reply
     SAS
     04/12/2012 at 09:16

     Ik heb hem wel hier in de kast staan (boek voor m’n man).. Zal eens kijken wat ik ervan vind..

  Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png