Voor de 1000ste keer..

september 17 2012

Photobucket

Nu we getrouwd zijn krijg ik 1000 keer de vraag:
‘En al bezig met de gezinsuitbreiding?’ ‘Waar blijven de kinderen?’
‘Kriebelt het al?’ ‘Is de babykamer al in de maak?’

Want ja als je getrouwd bent dan MOET je uiteraard aan de kinderen. Mensen kijken me dan ook raar aan als ik ze vertel dat ik geen kinderen wil. Want hoe kan je nou niet zo’n schattige-krijsend-poepend kind willen hebben dat is toch zoooooooooooooooooo leuk!?? Maar sinds mijn 10de zeg ik dit al en ik ben er nog steeds niet (helemaal) van terug gekomen.

Uiteraard kijken mensen extra raar als ze mijn vak-gebied horen. Je wérkt met kinderen? Maar dan vind je ze dus toch wel leuk? JOH. Je kan ook iets leuk vinden zonder het zelf te willen. Omdat ik zelf geen kind wil hoef ik ze nog niet te haten. Ik hou van kinderen, echt. Want anders zou ik dit werk niet doen.

Wel ben ik er iets anders over gaan denken. Sinds ik met M. een relatie heb sta ik er wel anders tegenover. Van de 100% nee zit ik nu op de 70% nee. Waarom wil je dan geen kinderen vragen mensen zich af. Ik kan het niet uitleggen, het is gewoon een gevoel. Een gevoel wat ik continu moet uitleggen… Heel vermoeiend kan ik je zeggen.

En misschien he, denk ik er over 2 jaar wel heel anders over. Zeg nooit, nooit. Maar voor nu wil ik vooral even genieten van mijn leven als pas getrouwde vrouw.

Even een update: We gaan dan ook zeker niet omdat andere het erover hebben beginnen aan kinderen. Wat mij vooral stoort is dat je ineens als je getrouwd bent elke dag wel iets hoort over waar de kinderen blijven..

26 comments

 • Lief meisje

  20/12/2012 at 10:12

  Tot een paar jaar terug wilde ik een groot gezin. Inmiddels ben ik er van terug gekomen en hoef ik niet zo nodig kinderen. Mochten het wel gebeuren dan zijn ze welkom en anders niet.

 • Touch of Buddha

  23/09/2012 at 11:00

  Herkenbaar… wij zijn nu 8 jaar samen en langzamerhand maakt iedereen ons ook gek over wanneer de kinderen komen….

 • Madrina

  21/09/2012 at 16:44

  Gewoon je gevoel volgen. Het is jammer dat er nog steeds een soort ’taboe’ hangt rond het feit dat je geen kinderen wel. Tis tenslotte je eigen keuze hé.

 • Caroline

  20/09/2012 at 21:48

  Heel begrijpelijk. Ik vind het zowiezo een hele onbeleefde vraag, stel dat je geen kinderen kan krijgen..

  Dit jaar is een vriendin getrouwd, en volgend jaar trouwen er 3. Dus de meest standaard vraag ik nu krijg is; het wordt wel tijd om iemand te gaan zoeken. Natuurlijk zou ik graag een relatie willen, maar wat er niet is kan nog altijd komen!

  Zelf heb ik ook geen definitieve kinderwens. Ik zeg maar zo een goede en leuke relatie en dan zien we wel weer verder..

  Succes met de vragen 😉

  Liefs!!

 • Rianne

  19/09/2012 at 14:04

  Herkenbaar!! Ondanks dat ik niet getrouwd ben… Mijn schoonouders hebben natuurlijk maar een kans om opa en oma te worden en dat is dankzij mijn vriend. Hij wil ook geen kinderen maar op een een of andere manier denken mijn schoonouders toch dat ik diegene ben die die beslissing maakt. Alsof ik iets te zeggen heb over de mening van mijn vriend. Zucht.. Heel erg jammer dat mijn schoonouders geen opa en oma gaan worden, maar daar kan ik ook niets aan doen ^^
  persoonlijk sta ik er ook heel open over. Klopt, ik ben nu van mening dat ik nooit geen kinderen wil, maar mocht ik van mening veranderen dan verander ik van mening haha maar ik ben “bang” dat dat niet gauw gaat gebeuren haha

 • Ingrid

  18/09/2012 at 18:27

  Raar eigenlijk hè, dat het zo vanzelfsprekend gevonden wordt, dat je kinderen krijgt als je getrouwd bent? Ik kan me helemaal voorstellen dat je al die vragen soms meer dan beu bent.

  Geniet maar van het samen zijn en wat er over twee jaar gebeurt, zie je dan wel, toch?

 • Leonella

  18/09/2012 at 16:21

  Nooit geweten dat je zoveel vragen krijgt als je getrouwd bent, vage ontwikkeling lijkt me dat. Ook wel een beetje irritant, dat je omgeving gaat beslissen dat jij moet willen wat zij willen. Toevallig wil ik al mijn hele leven lang moeder worden, maar ik kan me niet voorstellen dat ik iemand aan de kop ga zeuren als die een andere mening heeft.

 • Nicole

  18/09/2012 at 13:57

  Dat is inderdaad vreemd! Alsof je zodra je getrouwd bent gelijk begint aan kids.. als je dat uberhaupt wel wilt!

  Maar goed, ene oor in andere uit dan maar en gewoon lekker doen waar jullie je goed bij voelen!

 • Inge

  18/09/2012 at 10:46

  Zo herkenbaar!
  Ik ben ook nog altijd van mening dat ik geen kinderen wil, en net zoals jij was het vroeger 100 % en nu is het toch wat minder… Maar het is zeker nog geen Ja, later misschien, maar het is zeker niet nodig voor mij.
  Mijn leven is perfect zo, dus waarom moet je dan iets wijzigen?
  De meeste vragen het al niet meer.
  Oh, nog iets frappants, een bevriend koppel met twee kinderen en toch de nodige financiële problemen, met de vraag aan ons: en jullie geen kindjes? Ik: neen! Zij: maar hebben jullie al eens geprobeerd? Ik: uhmmmm, snap je het antwoord niet, als ik geen wil, waarom zou ik dan proberen? Zij: en hebben jullie je al eens laten testen? Ik: flabbergasted! Op dat moment wilde ik gewoon naar huis… En dan denk ik dat ze zelf ook beter gewacht hadden, ik leef liever goed dan twee kinderen te hebben en iedere maand te moeten leven tot op de laatste eurocent…
  En ik ga hier stoppen, want dit wordt te lang 😀

 • Miranda

  18/09/2012 at 10:03

  Ik wilde als klein meisje al Mama worden en het liefste ook nog van een meisje. Nu ben ik een 29 jarige Mama van een geweldig meisje van 5,5 jaar.

  Toch snap ik het ook als mensen kiezen voor geen kinderen. Ten eerste ben ik heel blij dat dat ook kan. Dat mensen de keuze hierin hebben.

  Ik krijg al jaren de irritante vraag: Wanneer komt de tweede? Niet!! Er zijn mensen bij die dat zielig voor Dana vinden….sommige mensen *zucht*

  Doen waar jij/jullie je goed bij voelen!!

  Xxx Miranda

 • Riz

  17/09/2012 at 22:29

  Een collega van mij zei Ik wil geen kinderen omdat ik juist met kinderen werk.. Ik krijg nu genoeg liefde en haal daar alles uit. Zodra ik daar niets meer kan halen dan moet ik eens na gaan denken over mijn kinderwens maar tot nu toe wil ik geen kinderen.. Heb er genoeg op mijn groep..

  Ik kon nooit begrijpen dat mensen geen kinderen zouden willen maar ik begin het te snappen.. Iedereen mag dit voor zich zelf bepalen en als je gelukkig bent met die keuze dan is het goed..

 • Jorien

  17/09/2012 at 23:15

  Haha welkom in de wereld van de getrouwde-kinderloze-mensen. Die vraag heb ik ook al zo vaak gehad. Nu willen wij wel heel graag kinderen, alleen is dit niet het moment er voor… Ik ben benieuwd hoe je er over een paar jaar tegen over staat…

 • Ann

  17/09/2012 at 22:09

  Heel erg begrijpelijk hoor dat je er gek van wordt x) Gewoon even lekker genieten samen en wie weet ooit in de toekomst als je mening daarover veranderd is..

 • V☺nnieb

  17/09/2012 at 21:46

  Mijn man en ik willen geen kinderen. We wilden ze al niet toen we elkaar (bijna) 13 jaar geleden leerde kennen.

  Nu ik MS heb wil ik ze helemaal niet (stel, dat ik nog een beetje in twijfel zat)

  Dat zou ik een kind nooit aan willen doen. Maar gelukkig wisten wij dit al van elkaar, ook voordat ik MS kreeg.

  Onze familie en vrienden vragen er ook nooit naar omdat ze weten dat wij het echt niet willen.

 • Wanda

  17/09/2012 at 21:15

  Tja, het is net of het dan moet of zo… Wij hebben ook geen kinderen en willen het ook bewust niet maar gelukkig hoef ik het niet steeds uit te leggen waarom het voor ons niet hoeft. En ook ik kan prima met kids overweg, vind ze niet altijd even leuk maar er zijn er genoeg waar ik een zwak voor heb…

 • Joyce

  17/09/2012 at 20:03

  Ooh lastig hé! Lekker samen genieten je bent nog jong!

  Soms heb je het niet voor het zeggen, maar ik was er ook niet klaar voor. Toen het gebeurde veranderde dat in één keer.

 • Jolien

  17/09/2012 at 18:55

  Je moet dit vooral zelf uitmaken, daar hebben anderen inderdaad geen zaken mee! Ik zelf wil héél graag kinderen, maar als jij er geen wilt, begrijp ik dat ook heel goed 🙂 iedereen is anders.

 • Billy

  17/09/2012 at 17:22

  hoe frustrerend moet het niet zijn zeg!
  Jullie zijn nog maar pas gehuwd, en je zou al moeten kiezen voor kinderen. Absurd toch!
  Je moet je keuze zelf maken, Saskia, en niet afgaan op wat anderen willen. Beter geen kinderen dan ongelukkige kinderen (en ouders)

  1. SAS

   17/09/2012 at 18:53

   Dat gaan we ook zeker doen. Vind het alleen zo bizar dat ik jaren geen kinder-vragen krijg en nu we ineens getrouwd zijn…

 • Diana

  17/09/2012 at 15:08

  En M. heeft ook geen kinderwens of hij juist wel?

  Ach wie weet komt het nog en eigenlijk heb je al 2 kindjes 😉 Miauww

  1. SAS

   17/09/2012 at 18:52

   M. wil graag 2 kinderen haha. Maar hij wist waar hij aan begon. Hij hoop dat ik nog van mening verander, en dat kan zomaar gebeuren. Vind het alleen bizar dat niemand er over begint en ik ben getrouwd en de kinder vragen komen ineens 😉

 • Anke

  17/09/2012 at 15:49

  Eerst lekker met elkaar genieten dat zou ik ook denken. En je werkt al met kinderen, ergens kan ik me dus wel voorstellen dat je dat voorlopig genoeg vindt. Maar wel apart dat mensen dan al gelijk denken dat je kinderen maar vervelend vindt!

 • Tineke

  17/09/2012 at 13:02

  Grappig, ik had ook gedacht dat jij juist wel kinderen zou willen hebben! Maar goed, mensen verschillen natuurlijk, zo weet ik al mijn hele leven dat ik kinderen wil, en jij wilt ze niet. Nouja, dat is toch je eigen keuze? 🙂

 • Julie

  17/09/2012 at 11:31

  Hihi.. Je weet maar nooit. Maybe sla je ineens om en maybe not. Maar vooral niet doen als je er niet zeker van bent! (hartje)

 • Anouk

  17/09/2012 at 11:10

  Haha, ik hoor dit wel vaker van mensen. Gewoon lekker genieten met z’n tweetjes. Zonder kinderen heb je nog even lekker wat vrijheid;)

 • Veronica

  17/09/2012 at 10:18

  Volgens mij is het altijd zo dat als je trouwt mensen daarna meteen vragen naar kinderen. Ik hoor het vaker, volgens mij is dat iets wat erbij hoort ofzo. Ik begrijp je keuze wel, ik zit nog op 50/50 het ene moment wil ik ze wel het andere moment niet, ik denk dat ik dus ooit wel op een ja uit ga komen 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *