Cleaning madness

Photobucket

Ik ben zo’n opruim-muts. Elke week maak ik 1 of 2 keer het huis schoon en ruim ik alles op. Ik stofzuig, doe de afwas, stof en dweil het hele huis. 1 keer in de maand neem ik alle kleine hoekjes en gaatjes mee om het daar ook netjes te maken. Zelf vind ik het gewoon erg prettig een opgeruimd huis te hebben, want dit is voor mij ook gelijk een opgeruimd hoofd.

Ik kan dan ook gΓ©k worden als ik net alles heb gedaan en ik loop langs en er ligt weer stof. Of er zitten plekken op de tafel. Je kan eigenlijk net zo goed niet schoonmaken, vooral niet als je 2 katten hebt. Overal liggen haren, ook als je net de vloer hebt gedaan. Gelukkig hebben wij wel sommige dingen (waaronder de bank) waar ze niet op mogen. Deze blijft dus zo goed als haar-vrij.

Toch vind ik schoonmaken en opruimen heerlijk om te doen. Met een lekker muziekje op kan ik me zo wel heerlijk een dagje vermaken. En naderhand ben ik een tevreden mens met mijn schone en opgeruimde huis.

Houden jullie van schoonmaken of juist helemaal niet?
En wat is je favoriete huishoudelijke taak?

28 reacties op “Cleaning madness

 1. Ik vind schoonmaken echt niet leuk, maar nu met twee honden moet ik wel elke week even wat doen. Hoewel ik er een hekel aan heb doe ik het wel elke week, want als ik dan klaar ben voel ik me wel beter!

 2. Ik heb een huishoud allergie en ben dan ook aan het overwegen een maal in de twee weken iemand mijn huisje de grote beurt te laten geven., zodat de taken voor mij te overzien blijven..

 3. Schoonmaken is niet persΓ© het allerleukste werk. Maar ik houd van een opgeruimd huis. Met een peuter en 3 dieren is dat ook wel een dagtaak. Ik dweil graag en maak graag schoon met een doekje zodat het huis naar bloemetjes ruikt. Vandaag heb ik een glazenwasser ‘aangenomen’ dat vind ik niet het fijnste werk. Waar ik woon zijn zoveel spinnen, echt vreselijk, dus daar hoef ik gelukkig niet meer naar om te kijken πŸ™‚

 4. Ik heb een hekel aan schoonmaken en opruimen. Maar als mijn ouders op vakantie zijn (ik woon nog thuis) ben ik juist wel van het opruimen, haha.

 5. Ik vind het altijd wel fijn om even een moment te nemen om alles even netjes te maken. Ik heb dan alleen mijn slaapkamer, maar het is altijd zo heerlijk om dan na het schoonmaken weg te gaan en ’s avonds in een schone, opgeruimde kamer te komen met een schoon dekbed πŸ™‚

 6. Ik hoef alleen maar mijn eigen kamer te doen, maar ik vind dat heerlijk als ik eenmaal bezig ben! Ik neem de tijd, zet een lekker muziekje op en nadien voelt het idd alsof mijn hoofd erbij mee opgeruimd is. Met katten lijkt het mij lastig om altijd alles schoon te houden. Dat is geen doen.

 7. Ik heb poetsen met vlagen. Dus net hoe me stemming staat.. haha
  Ben wel benieuwd als ik op mezelf woon hoe het dan gaat. Nu krijg ik er geen ritme in..

  Liefs!!

 8. Ik ben zo geen poetser, en zal pas poetsen als ik zie dat het echt nodig is. En inderdaad met dieren, bij ons een hond, in huis is dat een snel wederkerende klus. Maar het resultaat bezorgt mij dan ook steeds een euforisch gevoel.

 9. Ohh ik vind het heerlijk om te poetsen, dagelijks staat hier de emmer en de stofzuiger in huis. Ik kan ook niet tegen rommel dus daar hebben mijn gezinsleden weleens last van me πŸ˜‰ Met een kind in huis blijft het nooit opgeruimd…maar ik maak 10 pd een rondje….een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

  Xxx Miranda

 10. Ik vind het fijn om schoon te maken! Vind niet erg om te doen! Wat ik graag doe is stoffen , stofzuigen en dweilen! Strijken heb ik niet echt hekel aan! Maar ik doe het liever niet πŸ™‚ !! Ik doe het alleen als ik vind dat het echt moet!

 11. Ik haat schoonmaken! Vooral stofzuigen. Stofzuigers zijn onhandelbare dingen die steeds op hun rug rollen of de stekker uit het stopcontact laten springen op 50 cm van het laatste hoekje in de kamer (dat bijgevolg ook zelden proper gemaakt wordt). Of misschien ligt het aan mij πŸ˜‰

 12. Met alle dieren hier maak ik vaak schoon, eigenlijk nog niet vaak genoeg. Elke dag gaat de stofzuiger er langs en 2 keer per week worden de kamers met een doekje en sop onder handen genomen.
  Ik ben ook een opruim-miep, leukste karweitje? Gewoon poetsen..

 13. Leuk dat jij er zo van houdt om schoon te maken. Ik woon nog thuis, dus ik moet nog niet zo veel doen, maar kuisen lijkt me allesbehalve fijn!

 14. al is schoonmaken nu niet echt een hobby, wij houden 1 x per week (meestal op donderdag) een schoonmaakbeurt in huis. Tussendoor kan wel eens de stofzuiger bovengehaald worden, als we bezoek hadden of zo.
  Op maandag is de badkamer en de bovenverdieping aan de beurt.

 15. Beetje dubbel hierzo. Ik krijg kriebels van een vuil en rommelig huis, dus ook van het mijne. Aan de andere kant zie ik elke keer opnieuw heel erg tegen poetsen op. Ik vind het zo’n zonde, heb zoveel andere betere dingen te doen, haha :D. Maar dan wéér aan de andere kant: eens ik begin te poetsen, ga ik als een wervelwind door alle kamers heen en is het nadien spic ’n span. Vooral een kwestie van mij eraan te zetten, dus.

 16. Ik hou absoluut van schoonmaken, vind het heerlijk ontspannend en het ruimt mijn onrust van binnen onbewust ook op. Ik vind stofzuigen en de was opvouwen altijd het leukste om te doen. Dweilen en de oven schoonmaken staan helemaal onderaan het lijstje. O, ramen zemen vind ik ook leuk!

 17. Ik hou er eigenlijk niet zo van. In ieder geval niet van stoffen en stofzuigen. De wc schoonmaken vind ik bijvoorbeeld niet erg, was ophangen ook niet. Maar ik hou wel van een schoon huis. En al helemaal van een schoon bedje.

 18. Ik maak niet echt schoon, afgezien van het stofzuigen van mijn kamer en eens in de zoveel tijd mijn kasten enzo afstoffen maar verder niet. Opruimen doen ik best wel veel. Het is dan ook echt nodig als vriendje in het weekend is geweest want dan ligt alles weer op een andere plek enzovoort xD

 19. Opruimen en schoonmaken zijn geen favoriete bezigheden van me. Ik ben dan ook erg blij met mijn werkster die eens in de twee weken alles goed poetst, dat neemt me een hoop werk uit handen.

 20. ik hou van opruimen, kuisen, weet ik veel wat, maar dan moet het echt de moeite zijn, en niet enkel omdat het bv vrijdag is of dergelijke (in mijn ogen)dwaze reden!

 21. Ik hou wel van een schoon en opgeruimd huis, maar toch ben ik niet zo’n schoonmaak fan. Wel de dingen die het meest in het zicht liggen, maar de rest laat ik dan al snel weer erg verstoffen πŸ˜‰

 22. Nee, doe het niet graag. Opruimen wel, het is vrijwel nooit een rommel in mijn huis. maar schoonmaken…Wou dat ik daar wat meer discipline in had πŸ˜‰ gelukkig woon ik alleen en wordt het ook niet gauw echt vies.
  Het helpt ook niet echt dat ik een lat-relatie heb. Ene weekend hier, andere daar en dan voelt het niet leuk om, als je samen bent, te gaan schoonmaken. Maarja, doordeweeks allebei fulltime werken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *