Ik hou van Disney films. Vroeger vond ik ze al zo ontzettend leuk (mits de ‘enge’ stukken eruit waren geknipt anders kreeg ik er nachtmerries van – vooral van het Beest van Belle & het Beest brrrrr.). Als je ouder bent besef je pas de gedachte die erachter zit. Elke Disney film heeft wel een moraal. Hier een aantal favoriete liedjes van Disney op een rij. Voel je vrij om mee te zingen *tududududu..*

Dat gaat wel goed komen met mijn voornemen de hele dag Disney films te kijken.
Laatste met dank aan Anke, die was ik helemaal vergeten!

Wat is jou favoriete Disney film/liedje?

0
36 reacties

36 thoughts on “Bibbidi Bobbidi Boo

 1. Annet schreef:

  Disneyfilms blijven geweldig!

 2. Miranda schreef:

  Met een 5 jarige dochter in huis staat hier nog weleens een Disney film op, op het moment is Rapunzel groot favoriet!

 3. Ineke schreef:

  De aristokatten was vroeger mijn favoriete film ๐Ÿ™‚

 4. Elisabeth schreef:

  Heerlijk die liedjes,

 5. Michelle schreef:

  Ik begin ze nu weer een beetje te her-ontdekken ๐Ÿ˜‰
  Films met dieren erin waren mijn favoriet, assepoester, sneeuwwitje, Frank & Frey, Bambi natuurlijk en de Aristo katten.

 6. Ann schreef:

  Aahh, Disneyfilms (love)!

  Mijn favorieten waren Pocahontas, Mulan en vooral Aladdin. Disneyfilms die grotendeels over dieren gingen (Bambi, Frank & Frey, de Aristokatten) vond ik veel te zielig, daar kon ik echt niet naar kijken. En met personages als het Beest en Quasimodo had ik ook altijd superveel medelijden, haha.

 7. Nicole schreef:

  Leuk! Al hoewel ik sommige liedjes niet ken omdat ik sommige disney films in het Nederlands heb gezien, zoals alladin (dacht ik) en belle en het beast geloof ik ook ๐Ÿ˜‰

 8. Riz schreef:

  Ooo disney… Geweldig.. Belle en het beest was mijn allereerste disneyvideo. Daarna kwam Jungleboek. En toen ging het rap…
  De liedjes kan ik dromen. Een droom laat je hart iets wensen, als je heel diep slaapt. die zorgt dat bij vele mensen, de pijn dan hun ziel snel verlaat…. zucht.. mooi he.. haha
  En Verliefd ben ik niet uit Hercules dat is een liedje speciaal voor mij gescheven haha.. ๐Ÿ˜‰

  Ik zit vaak genoeg te youtubeรซn op disneyliedjes.. Het liefst Nederlandstalig en/of Vlaams…

 9. Shanti schreef:

  Oooh Disney <3 Jeugdsentiment haha. Ik was dol op Pocahontas en de Lion King.

 10. Ann schreef:

  Disney liedjes kan ik echt de hele dag naar luisteren (L)

 11. Maris schreef:

  Ik keek als kind heel vaak disneyfilms. Ik vond zelf de enge stukjes ook niet zo leuk, maar kreeg er geen nachtmerries van. En sindskort, staan de disneyfilms hier ook weer elke dag aan. Emily is er dol op, kan er geen genoeg van krijgen. Ik had verwacht dat zij Belle en het Beest ook wel een beetje eng zou vinden, maar ze kijkt er heel anders naar dan ik denk ik, want ze vindt het helemaal niet eng. Gelukkig maar.

  O en antwoord op je vraag: Dat is mijn wens van de kleine zeemeermin (is ook het lievelingsliedje van Em, hoe toevallig) en colours of the wind van Pocahontas.

 12. Anouk schreef:

  Disney films en liedjes blijven geweldig! Het maakt niet uit welke leeftijd we bereiken, dat zal volgens mij nooit veranderen! Leuke post, zo’n fijne herinneringen komen naar boven door deze liedjes.

 13. Marike schreef:

  Ik ben gek op Disney films! ๐Ÿ™‚

 14. Nicole schreef:

  Belle en het beest, en soundtrack van Celine Dion & Jermaine Jackson: Beauty and the beast!

 15. Petra schreef:

  Jeugdsentiment! Tijd dat ik weer eens een disneyfilm uit de kast trek. Mijn zoon is er inmiddels uit genoeg voor ๐Ÿ˜‰

 16. tineke schreef:

  ik houd van disney! Ik kan me aladin helemaal niet meer herinneren dus misschien moet ik die nog eens gaan kijken!

 17. Indira schreef:

  Jong of oud, maakt niet uit, Disney blijft leuk! Vooral als je nu een film gaat kijken die je niet hebt gezien sinds je <8 was. Dan denk je echt: Huh, ging het dรกรกr over!?

 18. Lyanne schreef:

  Leuk! Dat eerste liedje zong mijn zusje vroeger altijd in de auto als we op vakantie gingen haha. Ik voel me weer helemaal jong nu!

 19. Lnnk schreef:

  Disney films zijn heerlijk om te zien. En leuke liedjes!

 20. Bodine schreef:

  Ik vind Disney films heerlijk! Belle & het Beest en Pocahontas zijn absoluut mijn favorieten.

 21. Liann. schreef:

  Heerlijke muziek! En de films zelf zijn ook geweldig ๐Ÿ™‚

 22. helena schreef:

  Disney films zijn al geweldig en ik vind de liedjes nog geweldiger. Me loves them ๐Ÿ™‚

 23. Diana schreef:

  Als ik nou bij je in de buurt woonde was ik gezellig bij je op de bank komen zitten ๐Ÿ˜› Heb van de week The Lion King 1 en 2 gekeken. Nu kijk ik deel 3. En ja ik vind de vervolg films vaak ook erg leuk.

 24. Mrs. T. schreef:

  Vroeger, heel lang geleden, toen ik jong was keken we thuis zelden televisie en ook geen disneyfilms. En nu zijn de meiden er ook niet echt fan van. Al hebben we hier wel een dvd van Belle en het Beest liggen. Misschien toch maar ‘ns kijken dan.

 25. Sharon schreef:

  Ik houd ook echt zoveel van Disney films!

  Mijn favo liedje is Hakuna Matata van de Lion King, die mis ik in dit rijtje ๐Ÿ˜‰

  โ™ฅ

 26. Lauradenkt schreef:

  Ik vind Alice in Wonderland echt GENIAAL ๐Ÿ˜€ En Keizer Kuzco is ook heel grappig.

 27. Anke schreef:

  Hihi, die laatste 2 heb ik ook op mijn iPod, samen met Reflection van Christina Aguilera uit Mulan. Under the sea uit The Little Mermaid vind ik ook lekker vrolijk. Aan Als je van beren leren kan uit Jungle Book heb ik goede herinneringen, die moest ik met mijn basisschoolklasje een keer zingen ๐Ÿ™‚ En Can’t wait to be king uit de Lion King vind ik ook heerlijk! Oh en de Aristocats hebben ook fijne liedjes, zoals Scales & Arpeggios als de kittens op de piano oefenen en het jazzy Everybody wants to be a cat ๐Ÿ™‚

  1. SAS schreef:

   Oh die ben ik helemaal vergeten! SHAME ON ME. Ik ga Everybody wants to be a cat even toevoegen.. Ik hou van de Aristocats.

 28. Jennn schreef:

  Heerlijke muziek. Ik verzamel Disney dvd’s, ik vind ze ook geweldig. Belle en het Beest was de allereerste videofilm die ik vroeger had, kort nadat hij uitgekomen was geloof ik. Ik heb hem helemaal grijs gedraaid. Nooit eng gevonden, maar ik vond sowieso niet snel dingen eng, voor mijn eigen toekomstige kinderen zou ik misschien wel stukjes doorspoelen ๐Ÿ˜›

 29. Joyce schreef:

  Ow welkom terug in mijn kinderjaren ๐Ÿ˜€ Ik ben echt dol op Disney films en liedjes. Heb niet echt een specifieke favoriet eigenlijk, ken er te veel uit mijn hoofd ๐Ÿ˜‰

 30. Jeske schreef:

  Ik vind van de meeste disney liedjes de Nederlandse versie mooier, omdat die me bekender in de oren klinkt ofzo. Ik vind dat belle en het beest nummer dan ook heel mooi in het Nederlands en ik vind “Daarbuiten” en “god help het uitschot” uit de klokkenluider van de notredame ook echt heel mooi.
  Belle en het Beest keek ik vroeger trouwens nooit, vond ‘m zo eng! Heb m pas een paar jaar geleden helemaal af gezien.

 31. Annemijn schreef:

  Jaaa, ik vind het nog steeds leuk om Disneyliedjes te spelen op mijn hobo!

 32. Angelique schreef:

  Oh leuk, ik hou van Disney! Vooral de laatste twee. ๐Ÿ™‚

 33. Anni schreef:

  Belle en het Beest! En dan The Lion King. Van de Lion King vind ik The Circle of Life heel mooi, luister die vaak in het Engels, Nederlands, Spaans en Frans.

 34. Flo schreef:

  Zo heerlijk, Disney! Ik heb laatst Belle en het Beest gekeken, zo leuk!

 35. Jolien schreef:

  A whole new world staat bij mij al enkele dagen op repeat! Zo mooi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *