Bibbidi Bobbidi Boo

Ik hou van Disney films. Vroeger vond ik ze al zo ontzettend leuk (mits de ‘enge’ stukken eruit waren geknipt anders kreeg ik er nachtmerries van – vooral van het Beest van Belle & het Beest brrrrr.). Als je ouder bent besef je pas de gedachte die erachter zit. Elke Disney film heeft wel een moraal. Hier een aantal favoriete liedjes van Disney op een rij. Voel je vrij om mee te zingen *tududududu..*

Dat gaat wel goed komen met mijn voornemen de hele dag Disney films te kijken.
Laatste met dank aan Anke, die was ik helemaal vergeten!

Wat is jou favoriete Disney film/liedje?

36 reacties op “Bibbidi Bobbidi Boo

 1. Ik begin ze nu weer een beetje te her-ontdekken ๐Ÿ˜‰
  Films met dieren erin waren mijn favoriet, assepoester, sneeuwwitje, Frank & Frey, Bambi natuurlijk en de Aristo katten.

 2. Aahh, Disneyfilms (love)!

  Mijn favorieten waren Pocahontas, Mulan en vooral Aladdin. Disneyfilms die grotendeels over dieren gingen (Bambi, Frank & Frey, de Aristokatten) vond ik veel te zielig, daar kon ik echt niet naar kijken. En met personages als het Beest en Quasimodo had ik ook altijd superveel medelijden, haha.

 3. Leuk! Al hoewel ik sommige liedjes niet ken omdat ik sommige disney films in het Nederlands heb gezien, zoals alladin (dacht ik) en belle en het beast geloof ik ook ๐Ÿ˜‰

 4. Ooo disney… Geweldig.. Belle en het beest was mijn allereerste disneyvideo. Daarna kwam Jungleboek. En toen ging het rap…
  De liedjes kan ik dromen. Een droom laat je hart iets wensen, als je heel diep slaapt. die zorgt dat bij vele mensen, de pijn dan hun ziel snel verlaat…. zucht.. mooi he.. haha
  En Verliefd ben ik niet uit Hercules dat is een liedje speciaal voor mij gescheven haha.. ๐Ÿ˜‰

  Ik zit vaak genoeg te youtubeรซn op disneyliedjes.. Het liefst Nederlandstalig en/of Vlaams…

 5. Ik keek als kind heel vaak disneyfilms. Ik vond zelf de enge stukjes ook niet zo leuk, maar kreeg er geen nachtmerries van. En sindskort, staan de disneyfilms hier ook weer elke dag aan. Emily is er dol op, kan er geen genoeg van krijgen. Ik had verwacht dat zij Belle en het Beest ook wel een beetje eng zou vinden, maar ze kijkt er heel anders naar dan ik denk ik, want ze vindt het helemaal niet eng. Gelukkig maar.

  O en antwoord op je vraag: Dat is mijn wens van de kleine zeemeermin (is ook het lievelingsliedje van Em, hoe toevallig) en colours of the wind van Pocahontas.

 6. Disney films en liedjes blijven geweldig! Het maakt niet uit welke leeftijd we bereiken, dat zal volgens mij nooit veranderen! Leuke post, zo’n fijne herinneringen komen naar boven door deze liedjes.

 7. Jeugdsentiment! Tijd dat ik weer eens een disneyfilm uit de kast trek. Mijn zoon is er inmiddels uit genoeg voor ๐Ÿ˜‰

 8. Jong of oud, maakt niet uit, Disney blijft leuk! Vooral als je nu een film gaat kijken die je niet hebt gezien sinds je <8 was. Dan denk je echt: Huh, ging het dรกรกr over!?

 9. Als ik nou bij je in de buurt woonde was ik gezellig bij je op de bank komen zitten ๐Ÿ˜› Heb van de week The Lion King 1 en 2 gekeken. Nu kijk ik deel 3. En ja ik vind de vervolg films vaak ook erg leuk.

 10. Vroeger, heel lang geleden, toen ik jong was keken we thuis zelden televisie en ook geen disneyfilms. En nu zijn de meiden er ook niet echt fan van. Al hebben we hier wel een dvd van Belle en het Beest liggen. Misschien toch maar ‘ns kijken dan.

 11. Ik houd ook echt zoveel van Disney films!

  Mijn favo liedje is Hakuna Matata van de Lion King, die mis ik in dit rijtje ๐Ÿ˜‰

  โ™ฅ

 12. Hihi, die laatste 2 heb ik ook op mijn iPod, samen met Reflection van Christina Aguilera uit Mulan. Under the sea uit The Little Mermaid vind ik ook lekker vrolijk. Aan Als je van beren leren kan uit Jungle Book heb ik goede herinneringen, die moest ik met mijn basisschoolklasje een keer zingen ๐Ÿ™‚ En Can’t wait to be king uit de Lion King vind ik ook heerlijk! Oh en de Aristocats hebben ook fijne liedjes, zoals Scales & Arpeggios als de kittens op de piano oefenen en het jazzy Everybody wants to be a cat ๐Ÿ™‚

  1. Oh die ben ik helemaal vergeten! SHAME ON ME. Ik ga Everybody wants to be a cat even toevoegen.. Ik hou van de Aristocats.

 13. Heerlijke muziek. Ik verzamel Disney dvd’s, ik vind ze ook geweldig. Belle en het Beest was de allereerste videofilm die ik vroeger had, kort nadat hij uitgekomen was geloof ik. Ik heb hem helemaal grijs gedraaid. Nooit eng gevonden, maar ik vond sowieso niet snel dingen eng, voor mijn eigen toekomstige kinderen zou ik misschien wel stukjes doorspoelen ๐Ÿ˜›

 14. Ow welkom terug in mijn kinderjaren ๐Ÿ˜€ Ik ben echt dol op Disney films en liedjes. Heb niet echt een specifieke favoriet eigenlijk, ken er te veel uit mijn hoofd ๐Ÿ˜‰

 15. Ik vind van de meeste disney liedjes de Nederlandse versie mooier, omdat die me bekender in de oren klinkt ofzo. Ik vind dat belle en het beest nummer dan ook heel mooi in het Nederlands en ik vind “Daarbuiten” en “god help het uitschot” uit de klokkenluider van de notredame ook echt heel mooi.
  Belle en het Beest keek ik vroeger trouwens nooit, vond ‘m zo eng! Heb m pas een paar jaar geleden helemaal af gezien.

 16. Belle en het Beest! En dan The Lion King. Van de Lion King vind ik The Circle of Life heel mooi, luister die vaak in het Engels, Nederlands, Spaans en Frans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *