I always wear flat shoes, because I can’t walk in anything else

Na 1 blik erop te hebben geworpen wist ik het zeker: dit zijn de mooiste bruidschoenen ooit en die MOET ik hebben. Iets wat ik eigenlijk nooit heb met schoenen, dat van ‘MOET ik hebben’ aangezien ik niet echt een typisch meisje-meisje ben.

Iedere vrouw heeft wel een duiveltje en een engeltje op haar schouder zitten, vooral wat aankopen betreft. Volgens mij worden deze bij de geboorte gelijk uitgedeeld.


Zo gaat het gesprek dan van mijn linker naar rechter schouder:
Links: Saskia… dat is toch niets voor jou, daar kan je toch niet op lopen.
Rechts: Nee maar ze zijn ZO mooi. Je MOET ze gewoon kopen.
Links: Op ieniemienie hakken heb je al super last van je voeten, je voeten zijn niet gemaakt voor hakken en deze zijn 10.5 cm. Je weet dat het eigenlijk ook niet mag he, met jou voeten.
Rechts: Nou en dan heb je die dag erna maar pijnlijke voeten want ze zijn gewoon perfect.
Links: Heb je de prijs al gezien?
Rechts: Ja maar je heb straks een bon die je kan inleveren dus eigenlijk zijn ze zo goed als gratis en je wilt ze, geef maar toe.
Links: Weken lang kan je niet meer lopen en als dat gebeurd kan ik zeggen: Told you so.
Rechts: Maar het staan erop is maar heel erg kort en ik kan ze toch op een gegeven moment uit doen.
Links: Weet je nog van ‘erop staan’ hoe dat aan voelde voor je voeten?
Rechts: Nou en. Deze schoenen MOET je gewoon kopen en staan mooi op de trouwfoto’s. En neem dan nog wat dagen na je bruiloft vrij en ga je met je voetjes omhoog zitten.
Links: Ach je moet het zelf weten, maar je weet dat het niet slim is.
Rechts: Wie geeft om slim, je bent verliefd en volg je gevoel..

*poef* en weg zijn ze. De twijfel slaat toe.. En toch ga ik super eigenwijs ze toch aanschaffen. Hoewel ik weet dat het duiveltje eigenlijk wel gelijk heeft. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele trappen bij het stadhuis waar we gaan trouwen *slik* Gelukkig heb ik een super lief vriendinnetje die na het zien van de hakken gelijk aanbood extra schoenen voor me te dragen.

Vanaf 1 deze dagen ga ik mijn killer heals bestellen wat gelijk de eerste aankoop gaat worden voor onze bruiloft. Oh en voor de liefhebbers die willen weten hoe ze eruit zien: dit zijn ze…


EDIT: Nieuwe foto van ons trouwen toegevoegd. Het oude plaatje van de schoenen deed het niet meer. *vervangen door deze foto

52 reacties op “I always wear flat shoes, because I can’t walk in anything else

 1. Oooh, echt super mooi, en het is een kwestie van oefenen hoor, de pijn zal er na verloop van tijd altijd zijn, maar op de dag zelf voel je er niet veel, achteraf wel πŸ˜€

 2. Ik zou op de dag zelf mijn schoenen toch een beetje afwisselen, dus alleen met de belangrijke momenten wel aan en als je bijvoorbeeld gaat eten of een tijd zit, dan iets makkelijkere schoenen aan. Denk dat je niet de enige bruid bent die dat gedaan heeft πŸ˜‰

 3. WAUW!! Het zijn inderdaad geweldige schoenen maar ook helemaal niets voor mij zijn! Zeker niet voor een bruiloft haha Ik zou van te voren goed oefenen =D

 4. Echt super mooi en zo gaat het bij mij ook altijd. Maar ik heb vorig jaar (met veel pijn) geleerd op hakken van 12 cm te lopen dus het gaat wel. Maar wat wel raar is, dat ik alleen op die schoenen de hele dag kan lopen, maar op mijn 10 cm maar 5 min… hahaha

 5. Voor die Γ©ne dag moet het kunnen, ze zijn inderdaad gaaf! Ik kwam laatst ook mijn ideale bruiloftsschoenen tegen (die overigens heel anders waren, paars en vooral minder hoog :P) maar het ziet er nog niet echt naar uit dat ik ooit ga trouwen. Dus helaas.

 6. Wat een gave schoenen zijn dat zeg! Die zijn in ieder geval niet zo standaard, daar hou ik van:) Wat leuk dat je trouwens even op mijn blog kwam kijken. Ik vind trouwens dat je een leuke blog hebt, met een erg leuke schrijf stijl. Ik ben even eens een boekenwurm. Wat zijn jou favoriete boeken?

 7. Wauw, ik snap het helemaal! En ik snap je debat ook, want 10,5 cm is best veel.. gewoon oefenen met elke keer een hogere hak en dan gaat het vast prima πŸ™‚ En anders moet je maar rondgedragen worden op je bruiloft haha!

 8. Wauw, niet echt mijn type bruid schoenen maar bijzonder zijn ze zeker wel.

  Voordeel is dat je ze nu a besteld en dus nog tijd zat hebt om er op te oefenen in huis… (yeah)

 9. Hahaha, hier herken ik me zooo in!
  Ik heb zelf ook hoge hakken gekocht, voor morgenavond.
  Ik zal je laten weten of mijn voeten het overleefd hebben πŸ˜‰
  En wat leuk om te lezen dat je gaat trouwen, ik kijk daar zelf ook enorm naar uit. Al ben ik daar nog iets te jong voor, vind ik zelf.
  En als ik ooit trouw, dan wil ik net zo mooie schoenen als die van jou!

  Grtjs

 10. Wat een mooie schoenen, en wat lijkt het me leuk om bruiloftbenodigheden te kopen! Geniet van alle voorpret!

 11. Handig dat een vriendin extra schoenen draagt, want het is het proberen zeker waard ;).. En dit word JOU dag, dus ik vind dat je het gewoon idd lekker moet doen en het duiveltje maar even moet negeren πŸ˜‰

 12. Dat is wel zo’n dag waarop je even schoenen mag (moet?) dragen die niet zo comfortabel zijn he? Voor de foto’s enzo! πŸ˜€ helemaal tof!

 13. Oei, mijn voeten doen al pijn als ik er naar kijk. Maar ja, ik krijg al zere voeten na 1 dag lopen op mini hakjes πŸ˜›
  Ik vind ze wel heel gaaf!

 14. Hooooog voor een hele dag!! Ik hoop dat je dat volhoudt haha. Ze zijn wel heel mooi. Maar je moet die centimeters van je schoenen zeker ook bij je jurk oprekenen? En als je dan andere reserve schoenen hebt zijn die zeker platter en loop je op je jurk?? (shame) Of had je daar nog niet bij nagedacht? (shame)

  1. Daar had ik wel al aan gedacht, maar ik wil sowieso niet een hele lange jurk met sleep of iets. Dus ik ga als ik jurken ga passen beide schoenen meenemen πŸ™‚

 15. Gaaf!! Je hebt dus wel al de schoenen, maar nog niet de jurk? Zo zou dat bij mij ook kunnen gaan… Ik loop eigenlijk altijd op hakken. Tot 9 cm geen probleem, daarboven ga ik het wel merken.
  (Ik schreef ook al eens een blogje over mijn schoenentik; ik heb zelfs een voetoperatie gehad zodat ik niet de rest van mijn leven op verantwoorde schoenen hoefde te lopen, ja, zo erg ben ik… Het draagt toch erg bij aan het ‘vrouw’ voelen, nietwaar?)
  Van te voren je nieuwe aanwinst inlopen in huis, zou mijn tip zijn. Raak je er al een beetje aan gewend en heb je meteen voorpret! Veel plezier!

  1. Voor een jurk heb ik nog niet gekeken, dit wil ik pas doen in 2012 en als we een datum hebben vastgezet. Deze schoenen kwam ik eigenlijk ook per toeval tegen. Wel weet ik al waar ik de jurk wil gaan kopen.

 16. Ik weet niet wanneer je gaat trouwen, maar in de tussentijd kun je vast wel oefenen op die schoenen, dat scheelt al πŸ™‚ (iemand die ik kende, had ook hele hoge schoenen voor haar bruiloft en om ermee te oefenen ging ze ermee stofzuigen haha).

  1. Het wordt sowieso pas 2012, en oefenen erop wilde ik inderdaad gaan doen. Thanks voor de tip van het stofzuigen haha. Hopen dat het helpt, want eigenlijk mag ik niet op hakken lopen door mijn voeten (lang verhaal)

 17. Oeh, sexy! Ik kan daar echt niet oplopen, haha. En afgezien daarvan: ik steek dan boven m’n aanstaande man uit, haha. Heben jullie nu al een datum?

 18. Jaaaa en ik draag met alle liefde een extra paar bij me voor je hoor! <3 Daar zijn je vriendinnetjes voor op je wedding. πŸ™‚

 19. Ik loop veeeeeeel op hakken, maar 10,5 cm is mijn toch nog net wat te hoog πŸ˜‰
  Ik heb ook een paar sandalen van die lengte.. En daar moet ik nog steeds op oefenen haha..

  Succes !

  Liefs

 20. Wauw! Ge-wel-dig! Ik zie soms ook zulke prachtige hakken. Maar ook ik kan er niet op lopen. Niet meer… vroeger wel. “Vroeger” moest ik zelfs hakken aan met stappen, anders kon ik niet dansen (ja, echt waar). En nu… ik durf geen stap te zetten met hakken. Misschien gewoon weer gaan proberen… Hmmm

 21. Ach, je trouwt (als het goed is) maar 1x hΓ¨! Ik zou er dan ook aan toegeven. En hopelijk loop je dan op zulke wolkjes dat je geen pijn meer voelt πŸ˜‰

 22. jeeeeeeezus, die lijken me een Γ©chte aanslag op je tere voetjes, Saskia

  Neem dan maar op D-day een reserve paar schoenen mee hoor!

  πŸ˜‰

  Groetjes!

 23. Haha erg he! Verstand en gevoel..soms is het helemaal niet leuk om verstandig te zijn! En voor jullie grote dag mag je wel DE schoenen kopen, vind ik…

  Een vriendin van mij een soort ehbbo (eerste hulp bij bruidsongelukjes) koffertje met van alles erin wat nodig was..kun je ook platte schoenen in doen πŸ˜‰

 24. O wauw! Ja, ik snap het helemaal.
  Hierop zou je superstijlvol je nek kunnen breken. Maar als het goed is heb je de hele dag iemand aan je zijde staan die je kan ondersteunen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *