Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Lost friends

You can count on me like one, two, three
I’ll be there
And I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you’ll be there
‘Cause that’s what friends are supposed to do, oh yeah

Bruno Mars – Count on me

Vriendschappen. De afgelopen jaren ben ik er heel wat kwijt geraakt. Bij sommige jammer, bij andere niet. En bij sommige was het een eigen keuze van mij. Ik ben niet iemand die snel een vriendschap verbreekt of snel kwaad wordt. Maar als ik het klaar is, is het klaar vind ik altijd.


Zo is het erg jammer dat ik W. niet meer spreek/zie omdat ze me telkens liet zitten voor haar ‘foute’ vrienden. Zo spreek ik J. ook niet meer, mijn beste vriendin van vroeger. Mijn uitgaans maatje E. en C. die het liet afweten toen ik in een moeilijke periode zat. Ondanks dat ik het bij sommige jammer vind is het beter zo. Negatieve invloeden en mensen moet je gewoon zoveel mogelijk uit je leven houden. Dat soort mensen moet je loslaten.

Zo zijn er ook mensen die ik weinig zie maar waar ik wel al die tijd contact mee heb gehouden. Denk aan mijn beste vriend Wilko, waarmee ik email en binnenkort heen ga, Jeanella die ver weg woont en ik ken van internet. Ook email contact. Mijn nicht Paula, waar ik a.s. Zaterdag mee ga stadten en ook mee email. Daarnaast heb ik het geluk 2 hele lieve beste vriendinnetjes te hebben: Julie & Sabine. Altijd contact over de email, een kaartje en de laatste tijd ook veel meer meetings in ‘real life’.

Ik ben blij dat ik met deze lieve, positieve mensen contact heb. Ze voegen iets toe aan mij. En het contact komt van 2 kanten. Vriendschap is en blijft iets waarin je moet investeren..

Waarom zou jij een vriendschap verbreken?

0
Terugblik
Previous Story
Next Story

25 Comments

 photo bannerthing_zpsjw5m6818.png

 • Reply
  Jessica
  20/02/2011 at 13:26

  Ik heb nog nooit een vriendschap verbroken, maar net als veel anderen zijn er wel vriendschappen over gegaan omdat het verwaterde.

  Ik heb nu ook een vriendin waar ik klaar mee ben. Niet omdat ik boos ben, maar ik merk gewoon dat de vriendschap met haar mij niet meer interesseert. Dit is om bepaalde redenen, maar vooral omdat ik vind dat ik meer geef dan zij in de vriendschap.. en ze heeft dingen gedaan waardoor mijn vertrouwen een beetje weg is.
  Maar het is altijd een lastige beslissing.

 • Reply
  Kim
  17/02/2011 at 18:29

  Sinds ik mijn kindje heb en mijn tijd niet anders kan spenderen dan aan hem , merk ik dat ‘vriendinnen’ gauw afhaken en niet het respect kunnen opbrengen voor de situatie. Als een vriendschap op een gegeven moment van een kant komt heeft het geen zin meer.. Geven en nemen vind ik erg belangrijk..

 • Reply
  Caroline
  16/02/2011 at 22:22

  Ik zit nu in zon soort gelijk situatie.. Al een hele tijd en voor mij is het op.. maar vind het nog steeds moeilijk..

 • Reply
  Mich
  16/02/2011 at 11:00

  Grappig, dit is zeker het blogje wat je bedoelde, toen ik mijn blog over vriendschap plaatste.

  Heel herkenbaar je blog. Ik heb in het verleden al diverse keren een vriendschap verbroken. Op het moment dat ik voel dat het niet meer geven en nemen is, of dat een vriendschap mij meer ergenis oplevert dan vreugde dan is het over.

  Wat jij ook zegt, ik heb zelf ook een paar moeilijke periodes meegemaakt en dan is de swifting heel makkelijk te maken…jammer genoeg.

 • Reply
  Nicole
  16/02/2011 at 09:54

  Ik heb ook genoeg vriendschappen verloren, sommige verwaterden en bij sommige kon het gewoon niet verder. Gelukkig heb ik ook altijd een constante factor in mn leven gehad en dat is mn beste vriendin B. Die ken ik nu al meer dan 13 jaar en daar ben ik er blij mee..

  Heb overigens bijv een vriendschap verbroken omdat zij niet eerlijk was tegenover me, achter mn rug om negatieve dingen over me zei, enzovoort..

 • Reply
  nicole
  15/02/2011 at 21:33

  Tja, helaas kan ik erover meepraten. Vrienschappen komen, maar gaan ook.
  Iemand moet voor je klaar kunnen staan als je hem/haar nodig hebt, en niet altijd alleen naar zichzelf kijken. Hierdoor ben ik jammer genoeg een aantal vrienschappen verloren. Maar ja….ik sta altijd klaar voor anderen, dan hoop ik dat ook terug te krijgen.
  Fijn dat je in ieder geval 2 lieve vriendinnetjes hebt, waar je alles mee kunt delen! En waarom moet je veel vrienden hebben?

 • Reply
  Danique
  15/02/2011 at 21:18

  Een vriendschap verbroken heb ik nog nooit, maar het is wel eens verwaterd. Vaak komt het doordat we simpelweg uit elkaar groeiden. Iets waar weinig aan te doen valt.

 • Reply
  bianca
  15/02/2011 at 20:40

  veel herkenning in je berichtje… ik ben ook veel vriendschappen verloren door de jaren heen. Ook om verschillende redenen. Nog steeds kan ik sommige vriendschappen missen, maar sommige vriendschappen mis ik totaal niet. Het heeft me wel geleerd wie er wel en niet belangrijk voor me is.

 • Reply
  Renske
  15/02/2011 at 18:35

  Vriendschap moet zeker van 2 kanten komen, anders is het geen vriendschap. Liegen kan echt niet in een vriendschap, vind ik.

  Groetjes, Renske

 • Reply
  LOU
  15/02/2011 at 18:00

  Ik had een vriendschap (voor het eerst) verbroken, vorig jaar. Een meisje uit m`n klas was heel gemeen tegen anderen. Ze roddelde erg veel en praatte over iemand achter zijn rug om. Ik vond dat echt heel naar. Toen ik eenmaal door had hoe zij opereerde, heb ik de vriendschap verbroken. En daar ben ik nog steeds erg blij om. Zij was er een weekje kapot van, maar inmiddels heeft ze een nieuw slachtoffer: die kijkt nu net zo chagrijnig als zij.

  Helaas heb ik sinds mijn vriend twee vriendinnen verloren. Kennelijk vonden zij het vervelend dat ik een vriendje kreeg. Ik begrijp het nog steeds niet en soms word ik er nog wel verdrietig van. Maar ik denk altijd maar: als er iets (ouds) weggaat, maakt het plaats voor iets nieuws. Inmiddels heb ik nieuwe contacten en nieuwe vrienden gemaakt!

  Leuk onderwerp heb je aangesneden!

 • Reply
  Laura
  15/02/2011 at 17:57

  Het is altijd jammer als een vriendschap over gaat, ik ben er ook wel een aantal kwijt geraakt.

  Maar goed zo gaat het leven helaas..

 • Reply
  Noelle
  15/02/2011 at 15:14

  Ik ben vrij makkelijk in het verbreken van vriendschappen. Ik bescherm mezelf altijd heel goed en 1 fout okee, maar 2 fouten en je ligt eruit. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat mijn tijd en energie hartstikke valuable is. Ik heb eigenlijk alles wat ik me kan wensen: een eigen huisje met mijn vriend (hij is ook mijn allerbeste vriend, ik kan altijd op hem rekenen), een geweldige familie, een studie waar ik dol op ben en hobbies waar ik me mee bezig hou. Dus veel tijd voor vrienden hou ik sowieso niet over. Vorig jaar wel het contact verbroken met een meisje die ik al jaaaren mijn beste vriendin noemde, maar na de zoveelste keer dat ze me liet zitten, heb ik rigoreus haar uit mijn leven gezet, omdat ik dus door heb dat mijn tijd veel te kostbaar is!

 • Reply
  Jenny
  15/02/2011 at 14:29

  Als alles maar van 1 kant komt en als ze je verjaardag beginnen te vergeten of nooit eens uit zichzelf naar je informeren.

 • Reply
  Sharon
  15/02/2011 at 12:48

  échte vrienden hoef je inderdaad ook niet elke dag te zien, zo lang je maar weet dat ze voor je klaar staan als je ze nodig hebt 🙂

 • Reply
  Esmeralda
  15/02/2011 at 11:52

  Ik ben niet snel van het vriendschap verbreken maar meestal verwaterd het gewoon..

 • Reply
  Stephanie
  14/02/2011 at 23:51

  Ik laat vrienden vallen als ze me niet steunen in moeilijke tijden. Ik zal zeggen, ik vind het niet makkelijk om te doen, en heb zelfs iemand er voor “vergeven” dat die me niet steunde. Maar uiteindelijk maakte die percies dezelfde fout en heb ik weer besloten het te laten voor wat het was.

  Helaas moet ik zeggen, dat ik mijn echte vrienden heb leren kennen in de moeilijkste periode van mijn leven, en dat is niet makkelijk! Want dan juist heb je ze nodig.

 • Reply
  Annet
  14/02/2011 at 22:40

  Pfoeh..wanneer ik vriendschap zou verbreken? Lastig! Ik ken nu mijn vrienden al langer dan 10 jaar en dan breek je niet zomaar. Ik heb vaak wel vertrouwen in de vriendschapsrelaties en als iemand spijt betuigd, dan ben ik sneller van doorgaan dan breken. Zo maakte ik nog wel eens wat mee, maar ik merkte ook wel wie mijn ‘echte’ vriendinnen zijn (en wie niet). Ook al kan het per periode verschillen met wie ik het meest omging, dezelfde vriendinnen weet je te vinden. Ook al heb ik soms dipjes met ze gehad.. (dubbelop is het wel)

 • Reply
  Chantal
  14/02/2011 at 20:46

  Toen ze de vriendschap met mijn broer en zijn vrienden boeiender vond dan wat wij hadden. Ze zat opeens op mijn broer’s kamer. Heeft nooit hallo of iets gezegd. We waren vriendinnen vanaf dat we in de kleuterklas zaten.
  Het erge is nog dat mijn broer haar maar niks vond, net als zijn vrienden.
  Die avond heeft ze me zo verschrikkelijk gekwetst. Dat ik er klaar mee was 🙂

 • Reply
  Jorien
  14/02/2011 at 18:57

  Als het niet meer van twee kanten komt, of je leven totaal niet meer overeen komt met dat van je vriendin (en er dus niets meer is om over te praten/om samen te doen of om lol om te hebben) dan zou ik dat wel overwegen..

 • Reply
  Kelly
  14/02/2011 at 18:32

  Jaa!

  Ik heb precies in januari een vriendschap verbroken met iemand en dat was terecht. Ik wil nu een fijn jaar zonder irritaties te hebben van iemand die keihard liegt en dat haat ik gewoon. 🙂

 • Reply
  Lief meisje
  14/02/2011 at 18:12

  Ik heb tot vorig jaar vriendschappen verbroken omdat ik buiten groep kwam te liggen. Werd nergens voor gevraagd en als we iets gingen doen, moest ik het maar regelen. Daar pas ik nu even voor.
  Vorig jaar kreeg ik een krabbel van een van de vriendinnen met de vraag waarom ze zolang niks hadden gehoord. Inmiddels hebben we een eetafspraak staan. We gaan gezellig met elkaar koken en daarna lekker op eten.

 • Reply
  Jeske
  14/02/2011 at 17:51

  Ach, als iemand je niet kan steunen in moeilijke tijden moet je misschien ook niet willen dat die persoon je vriend is (of het moet zo’n sportmaatje zijn ofzo… die heeft daar dan gewoon minder mee te maken omdat dat contact anders is). Maar vriendschap moet altijd van twee kanten komen.

 • Reply
  Lisanneleeft
  14/02/2011 at 17:44

  Zelf heb ik nooit echt een vriendschap verbroken, maar eerder dat iets gewoon verwaterde of dat ze mij lieten zitten.

  Wanneer iemand in een vriendschap iets stoms of naars doet dan is dat voor mij niet iets om boos te worden, maar eerder dat ik dan gewoon weet wat ik aan die mensen heb. Maar vaak verwatert het bij zulke mensen gewoon, bijvoorbeeld omdat ik ze niet meer vertrouw.

  Zelf heb ik onwijs veel vrienden verloren toen ik ziek werd, maar misschien was ik deze anders ook wel verloren, om een andere reden. Gewoon omdat het geen “echte” vrienden waren!

 • Reply
  Amanda
  14/02/2011 at 16:54

  Het moet zeker van 2 kanten komen! Vrienden die je laten vallen in moeilijke tijden vind ik trouwens zwakke mensen, het leven is niet alleen maar mooi.

  Nog bedankt voor je lieve berichtje!

 • Reply
  Diana
  14/02/2011 at 16:02

  Inderdaad, het moet van 2 kanten komen. Eigenlijk komen en gaan vrienden ook weer. Een handvol is meer dan genoeg!

 • Leave a Reply

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *

   photo bannerthing_zpsjw5m6818.png