Boeken, film/tv & youtube

Recensie: De geur van sterfelijkheidSimon Beckett – De geur van sterfelijkheid

Een menselijk lichaam begint vier minuten na overlijden te ontbinden. Het lichaam, ooit de verpakking van het leven, ondergaat zijn laatste metamorfose. Het begint zichzelf te verteren en wordt daarna een feestmaal voor andere organismen. Eerst bacterien, dan insecten. Vliegen. Eitjes worden gelegd en komen uit. De larven eten van de voedzame kweek en trekken daarna weg. Ze verlaten het lichaam op ordentelijke wijze, in een keurige processie die altijd gericht is op het zuiden..


Het is een ongewoon warme dag in juli. Twee jongens, Neil en Sam Yates, volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnham-bos, vlak bij het moeras. Ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar hun dorp, naar de nieuwe dokter: David Hunter..

Echt een geweldige thriller wat lekker weg leest. Ik ben nu ongeveer in de helft van het boek. Al eerder las ik andere boeken van Simon Beckett en ze zijn altijd heerlijk gedetailleerd en heeft aan het einde een onverwacht plot. David Hunter is altijd de hoofdpersoon in zijn boeken. Een aanrader voor mensen die houden van goede thrillers.

Update: Ik heb hem uit en het was weer een meesterlijk boek.
Wat een goede schrijver is Simon Beckett, aanrader!


Welke boeken lezen jullie graag?

Rating: ★★★★★

0

12 reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *