Door minder te moeten, ontMOET je jezelf

December 26, 2016

Er moest de afgelopen weken van alles. Werken, papierwerk/gesprekken voor de koop en verkoop van onze woning.. Extra cursussen, vergaderingen en daarnaast nog een soort van eten, douche, crapy slapen en er weer tegenaan. Ik heb nu vakantie en ik merk dat ik mezelf tegen kom. Want er MOET even niks meer. Als ik de hele dag wil zitten (wat ik btw niet kan hoor) zou dat kunnen. Wil ik een dagje bloggen of met vierkante ogen naar mijn series kijken. Het kán. En ik merk dat mijn lichaam zich hier heel erg aan moet aanpassen.

Alle stress, vermoeidheid en drukte komen eruit. Ik probeer, na deze hectische periode rust te nemen voor mezelf. Ik probeer elke dag wat op orde te krijgen in huis, neem lange douches en probeer veel artikelen voor mijn blog vooruit te schrijven. Ik heb doordat ik juist erg afwezig was, erg veel inspiratie gekregen voor artikelen in 2017. Net even over een andere boeg, maar wel op hetzelfde pad als nu.

Ik ben dus meer voor mezelf aan het kiezen deze dagen dat ik vrij ben. Omdat ik het nodig heb. Omdat het voor mezelf even moet.

Waar ik met dit artikel heen wil? Dat de titel van dit artikel ontzettend op waarheid berust is. Ik kom mezelf keihard tegen en merk dat ik de afgelopen maanden echt als een dieseltje door liep. En door liep. Vermoeid, gestrest en helemaal niet hoe ik normaliteit ben. Ik geniet van alles, ik deed alles op de automatische piloot.

Ik heb al een mooi begin gemaakt deze vakantie: door een mooie wandeling te maken in de nieuwe buurt waar we wonen. Om even stil te staan bij alles en te genieten van de natuur. Beetje bij beetje ontMOET ik mezelf weer.

 photo IMG_20161220_104906_zpsevoe2hkb.jpg

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

24 comments

 • Morgaine

  04/01/2017 at 10:25

  Dit soort periodes kent echt iedereen, vooral als er zoveel is wat er gaande is, verhuizing, werk loopt door, andere zaken lopen door, oh er is nog iemand jarig, echt meis… en dan inderdaad het moment dat je eindelijk echt even vrij bent, heel veel mensen worden vaak ook ziek even als ze vakantie krijgen of eindelijk hebben. Deze wereld gaat echt veel te snel voor ons mensen qua werk en moeten.

  Dat bewijs is alweer geleverd dankzij het Ei van Midas Dekkers. ;-)

  X

 • Jenn

  04/01/2017 at 09:33

  Mooi geschreven, en heel herkenbaar ook.

 • Roos

  30/12/2016 at 20:32

  Mooi geschreven! Ik herken het helemaal, ik ben al een dag minder gaan werken omdat het met een studie, werken, een blog en daarnaast ook nog genoeg sociale dingen toch een beetje te veel werd. Nu gaat het gelukkig weer stukken beter en heb ik ook wat meer tijd voor mezelf.

 • Sarah

  30/12/2016 at 14:14

  Wat heb je dit mooi verwoord! Moeten is inderdaad een hard woord. Ik ga er altijd een beetje vanzelf door op de automatische piloot leven heb ik het gevoel. Tijdens Kerst en Nieuwjaar heb ik gelukkig helemaal niks te doen en probeer ik ook wat meer bewust te genieten. Voelt zo goed aan! Geniet alvast van de jaarwisseling!

 • Hilde

  29/12/2016 at 20:11

  Ont-moeten, ik schreef er ook eens een berichtje over: https://regenboogbui.wordpress.com/2016/09/27/ont-moeten-2-filmtips/. Mensen leggen de druk vaak op zichzelf met vaak verregaande gevolgen. Op tijd aan de alarmbel hangen is een goede ingesteldheid.

 • Vivian

  29/12/2016 at 17:35

  Die dubbele betekenis vind ik heel mooi: je vindt jezelf weer terug, zonder alles wat moet. Ik herken het ook, nu ik kerstvakantie heb vind ik het heerlijk om gewoon lekker te doen waar ik zin in heb, op mijn eigen tempo en omdat ik het graag wil, niet omdat het op een takenlijstje of waar dan ook staat.

 • Saar

  28/12/2016 at 21:25

  Prachtige woorden en oh, zo waar!

 • Michelle

  28/12/2016 at 20:03

  Mooi geschreven! Je hebt het ook zo druk gehad de afgelopen tijd, hopelijk kan je de komende tijd weer wat rustiger aandoen en onthaasten.. Goed voornemen?

 • Cynthia

  28/12/2016 at 16:24

  Wat leuk verzonnen: jezelf ont-Moeten. Niet zoveel moeten en weer nader komen tot jezelf. Het klinkt niet fijn. Zoveel moeten en geleefd worden. Ik hou er niet van en daarom geniet ik als ik vrij ben des te meer. Ik doe zoveel mogelijk niet en wat ik leuk vind wel. En veel! Liefs. X

 • Sofie

  27/12/2016 at 14:37

  Mooi geschreven en een mooi begin van het nieuwe jaar! Ik hoop dat je voldoende rust kan vinden en minder te moeten.

 • Shirley

  27/12/2016 at 11:19

  Wat heb je dat mooi beschreven. Een wijze les om van 2016 mee te nemen naar 2017.

 • Sanne

  26/12/2016 at 21:37

  Prachtig verwoord Saskia, Je moet niet iets doen wat je eigenlijk niet wilt. Het woordje moeten is niet altijd zo leuk.

 • Laura

  26/12/2016 at 21:09

  Wat een mooi artikel en wat goed van je, dat je even voor jezelf kiest. Dat is van tijd tot tijd echt eens nodig. Zodat je jezelf niet helemaal uit het oog verliest. Geniet nog lekker van je vakantie x

 • Simone

  26/12/2016 at 16:38

  Jezelf even opnieuw leren kennen is nooit verkeerd. Goed begin alvast voor het nieuwe jaar en weet je ook meteen weer waar je grenzen ook al weer liggen. Doe voor nu maar lekker je ding zoals jij dat wilt, je hebt niet voor niets vakantie.

 • Sabine

  26/12/2016 at 14:12

  Hoe herkenbaar! Ik ben er even uit ook. Kon echt niet meer. Wat een geluk eigenlijk dat mijn laptop het begaf. Even niets moeten nu. Heerlijk!

 • Amy

  26/12/2016 at 13:29

  Heerlijk Saskia, even niets doen helpt je echt bij jezelf terugvinden. Even de agenda en verplichtingen laten voor wat het is.. even terug naar jezelf en de basis. Geniet ervan!

 • Bente

  26/12/2016 at 12:40

  Herkenbaar. Gelukkig heb je nu lekker een paar weken om weer helemaal bij te komen! Een huis kopen én verkopen, verhuizen.. Het komt er allemaal bij naast de gewone dagelijkse dingen dus dat je dan als een diesel door moet.. dat is niet gek. Gelukkig kan je nu weer fris aan het nieuwe jaar beginnen!

 • Zo simpel is dan geluk

  26/12/2016 at 12:17

  Neem lekker je rust en vind jezelf weer terug!

 • Lies

  26/12/2016 at 11:29

  Ik had ook een super druk najaar met als resultaat dat ik nu ziek ben in mijn vakantie, zo typisch. Nu dus maar uitzieken en dan met goede moed het nieuwe jaar in. Geniet van je vrije tijd!

  1. SAS

   27/12/2016 at 17:00

   Heel erg veel beterschap. Ik hoop dat je snel opknapt en geniet van je vakantie.

 • Anita

  26/12/2016 at 11:23

  Prachtig Sas!! Ga geniet van het niet moeten!!

 • Tamarah

  26/12/2016 at 10:50

  Ja de boog kan niet altijd gespannen zijn. Zoeken naar een balans tussen rust en activiteit is ook iets waar ik regelmatig even bij stil moet staan anders loop ik mezelf voorbij. Maar in tijden van verhuizing en ‘gewoon’ door moeten werken is wel pittig. Geniet lekker van je vakantie en relax!

 • Romy

  26/12/2016 at 09:52

  Wat heb je dat mooi verwoord! Ik loop mezelf ook weleens voorbij qua werk en andere verplichtingen en merk dat ik daardoor ook steeds een stapje van mezelf af ga. Misschien ‘moet’ ik het woordje moeten in het nieuwe jaar maar iets meer vermijden :)

 • Nancy

  26/12/2016 at 09:32

  Nou als dat al geen mooie aanloop naar het nieuwe jaar is!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *