Over dingen die ik heel goed kan

February 9, 2015

 photo 10502109_10153034939164152_2955456563433332307_n_zps31e6807d.jpg

 • Gaten in shirts knippen
 • Ik knip dus altijd álle labeltjes uit mijn kleding, om de bovenstaande reden. Altijd als ik dit doe krijg ik het wel weer voor elkaar om er een gat in te knippen. Nog vóórdat ik hem überhaupt aan heb gehad. Tsja, je bent handig of je bent het niet…

 • Me druk maken om dingen voordat het daadwerkelijk is gebeurd
 • Dat kan ik dus heel goed. Van te voren al bedenken ‘wat als de andere dit zegt of doet’ of ‘wat nou als er dit gaat gebeuren hoe moet ik er dan op regeren?’ Dat dus. Hoewel ik het nu wel minder probeer te doen vind ik het soms nog wel lastig. Ik ben een beetje een gewoonte dier en heb graag dingen onder controle..

 • In m’n eentje zijn
 • Begrijp me niet verkeerd: gezelligheid vind ik zeker ook fijn maar in m’n eentje kan ik me prima vermaken. Zo winkel ik altijd tussen mijn werkuren door of kan mezelf geheel verliezen in een boek. Ik kan ook prima in het weekend alleen zijn en heerlijk bezig zijn in huis of me-time nemen. Ik ben wel altijd weer erg blij als ik samen met M. op de bank kan zitten maar mijn ‘eigen’ tijd alleen vind ik ook super fijn. Vroeger kon ik ook altijd al goed alleen spelen als enig kind.

 • Relativeren
 • Ik weet heel erg goed wat ik wel en niet kan. Of wat wel realistisch is en wat niet. Ik merk dat dit in mijn werk zeker in mijn voordeel spreekt. Zowel met het op de werkvloer werken met kinderen, als collega’s en in functioneringsgesprekken. Ik kan erg goed verwoorden waarom ik iets vind of op een bepaalde manier wil doen.

 • Een eigen concert geven in de auto
 • Ik vermaak me met de radio altijd gigantisch in de auto. Trommelend op het stuur, luid blérend (zingen kan je het niet noemen) & bewegend zit ik in de auto op de muziek. Steevast krijg ik blikken naast het stoplicht van andere weggebruikers die me glimlachend aankijken of juist erg verbaast.

 • Weinig geld uitgeven
 • Ik ben een echte krent wat betreft met geld uitgeven. Ik laat 9 van de 10 keer eerder iets liggen omdat ik het te duur vind dan dat ik het meeneem. Ik geef niet graag veel geld uit en ben dan ook een echte koopjes-persoon. Uitverkoop en SALE doen het bij mij goed.

 • 2keer hetzelfde kleding stuk kopen en denken dat het een ander is
 • Jup happend to me. Ik kocht het en dacht toen nog: Oh die lijkt wel erg op dat andere vest. Kwam ik thuis was het precies dezelfde. Gelukkig kunnen ruilen voor een ander NOG-NIET-HEBBEND-vest.

  En nu ben ik benieuwd naar jullie: waarin ben jij heel erg goed?

  By SAS

  Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…

  Previous Post Next Post

  55 comments

  • Miss Sentinelli

   12/02/2015 at 12:03

   Sommige dingen zijn echt herkenbaar! :D Zoals, me druk maken om dingen voordat ze gebeuren en alleen zijn en weinig geld uitgeven, wat ik eigenlijk best wel fijn vind :) .

  • annouska

   11/02/2015 at 14:51

   Me druk maken om dingen die nog moeten gaan gebeuren.

   Ik herken dat, ik bene en kei in het invullen van reacties en acties terwijl ze nog moeten gebeuren. Ik vreet me daardoor dagelijks als ik iets moet gaan doen of ergens naar toe op, omdat ik niet het positieve verwacht. 9 van de 10 keer valt het gelukkig mee.

  • angelique

   10/02/2015 at 20:27

   Haha heel erg hekenbaar

  • Raya

   10/02/2015 at 20:17

   Herkenbaar, die eerste! Ik erger me eerst meestal enkele dagen voordat ik het etiket eruit knip. Soms vergeet ik dat het zo irritant is tot ik het bloesje terug aan trek en de kriebels me al meteen gek maken. Dan wil ik het meestal niet uitdoen omdat het lekker warm is en vergeet ik het de dag erna terug ;-) .

   Ik moest wel lachen met die laatste. Dat heb ik nog niet gehad!

  • bymarlayne

   10/02/2015 at 19:42

   Een aantal van deze dingen zijn zeker herkenbaar!

  • Zwartraafje

   10/02/2015 at 16:15

   Me druk maken in iets dat nog moet gebeuren staat bij mij sowieso ook op het lijstje. Onnozel eigenlijk want vaak is het nodeloze drukte, maar toch lijk ik het niet te kunnen afleren.

  • Rianne

   10/02/2015 at 14:08

   Die kaartjes in kleding haha!

  • Saar

   10/02/2015 at 11:20

   Dingen eruit flappen, mediteren en mezelf afsluiten horen wel op mijn lijstje. Ik zeg de dingen nogal gauw zoals ze zijn. Zo kwam een vriendin gisteren binnen met dessert, terwijl ik er niet op had gerekend dat ze zou blijven eten en zei gewoon: “Oh, dus je blijft eten.” Elegant is anders. Ik had namelijk makkelijk kunnen doen alsof ik wist dat ze bleef en wat anders klaar maken. Dat laatste: tja, als ik niet alleen ben dan zorg ik wel dat ik het gevoel heb dat ik alleen ben. Heel handig als je wilt lezen op de trein of in een overvol winkelcentrum. Vraag me niet waarom ik net daar wil gaan lezen, dat vind ik gewoon leuk!

  • Isabelle

   10/02/2015 at 10:43

   Haha ,gaten in kleding knippen.. ja, daar ben ik ook heel goed in. Leuk lijstje!

  • Deirdre

   10/02/2015 at 10:14

   Ik vind het ook zo heerlijk om af en toe alleen te zijn of voor mezelf bezig te zijn <3

  • Deisy

   10/02/2015 at 09:58

   Echt heel leuk om te lezen zeg hihi… Mijn vriend heeft ook wat jij hebt: van tevoren al scenario”s bedenken die zouden kunnen gebeuren, heeft inderdaad met een stukje controle te maken. Ikzelf heb daar niet heel veel last van (nou oke af en toe dan). En ik ook bouw een feestje in mijn auto hoor haha: heel leuk ;-) X

  • Jorien

   10/02/2015 at 00:22

   Gaten in kleding knippen oh my dat is mij al ZO vaak gebeurd. Ik ben heeeel goed in dingen kwijt raken. :D

  • Isabel Cristina

   09/02/2015 at 23:33

   Haha, erg leuk om te lezen Saskia! Ik ben ook erg goed in het geen geld uitgeven haha

  • Louise

   09/02/2015 at 23:18

   Haha die labels uit kleren knippen, mijn moeder doet dat ook altijd. Ik laat juist alles zitten voor de wasvoorschriften. En keihard blèren in de auto is ook iets waar ik goed in ben :)

  • Nicky

   09/02/2015 at 21:59

   Leuk lijstje! Ik kan ook heel goed alleen zijn, zalig! En ik ben heel goed in tevreden zijn met kleine dingen.

  • PatriciaKleijn

   09/02/2015 at 21:36

   Dat druk maken dat herken ik maar al te goed dat doe ik op het moment niet anders haha. Waar ik nog meer goed in ben? Rommel maken hahaha rommel in je hoofd is het ook in je huis zeggen ze nou dat klopt hier aardig

  • onderdeblauweregen

   09/02/2015 at 21:35

   Jaaaaa, autoconcert, loving it!
   Laatste vind ik helemaal briljant; met hetzelfde kledingstuk thuis komen lol, dat heb ik nog nooit gehad, ik zou iig niet meer bijkomen als dat gebeurd :’-D

  • Lies

   09/02/2015 at 20:59

   Leuk lijstje! Ik ben ook een gewoonte dier en kan er niet tegen als iets – opeens – anders moet lopen. Als mijn vriend opeens een avondje weggaat zonder mij van te voren ervan op de hoogte te stellen, kan ik echt flippen. Terwijl ik het niet erg vind dat hij weggaat, ik had het alleen wat eerder willen weten

  • Mama van Jenthe (Kelly)

   09/02/2015 at 20:28

   Gheghe moest lachen om die gaten in kleding. Ben er no zo 1! Lekker slim Kel haha.

  • Lieke

   09/02/2015 at 20:25

   I love autoconcerten!!
   Niets liever dan alleen of net als afgelopen weekend met een stel (maffe) vriendinnen kei hard meebleren met de radio. Zaterdag kwam Toybox voorbij haha. Heerlijk fout!
   En saleshoppen is zo fijn! Net als een dagje alleen zijn. Ik kan me helemaal vinden in je artikel :)

  • Madeleine

   09/02/2015 at 19:52

   Haha dat eerste plaatje, zo herkenbaar! :-) Wat goed dat je goed kan relativeren… is toch wel fijn als je goed kan verwoorden wat je voelt ! Ik ben ook dol op sale en goede kortingen, zo bespaar je echt een boel! Waarom voor de volle pond betalen als het toch in de sale/aanbieding komt? ;-)

  • Wanda

   09/02/2015 at 19:07

   Me van tevoren ergens heel erg druk over maken, kampioen ben ik er in! Bedenk altijd van alles en uiteindelijk blijkt natuurlijk altijd wel mee te vallen maar tot die tijd… stressen!

  • Serena

   09/02/2015 at 19:05

   In mijn eentje zijn en concerten geven kan ik ook prima!!! Als mensen ons eens konden horen!!!

  • Nicetobeout

   09/02/2015 at 18:47

   Nummer twee ben ik ook een ster in. :S

  • Northflix

   09/02/2015 at 16:44

   Ik kan ook heel goed alleen zijn!
   En weinig geld uitgeven kan ik ook heel goed!
   Al laat ik me ook wel eens verleiden tot aankopen die ik eigenlijk niet nodig heb, puur door het woord sale…

  • Xaviera

   09/02/2015 at 16:27

   Dat eerste punt is zo herkenbaar! Bij mij moeten bijna alle labeltjes er ook uit, vaak ook met gaten tot gevolg helaas. Fijn dat je zo kunt genieten van alleen zijn en lekker meezingt in de auto! :)

  • Simovic-Vuceljic Natasa

   09/02/2015 at 15:59

   Wat een leuke post! Ik ben enorm goed in verschrikkelijk gestresseerd te raken, een gigantisch negatief punt maar ik probeer er aan te werken. Soms lukt het beter, soms compleet niet. En om positief ook te vernoemen: ik ben enorm goed in het alleen-zijn, net zoals jij :) Ik kan er enorm van genieten om alleen te zijn en magazines of een boek te lezen. Ik heb daar soms gewoon behoefte naar :)

  • maroussia

   09/02/2015 at 15:56

   Wauw, weinig geld uitgeven is echt een voordeel! Ik neem het 9 van de 10 keer juist mee, omdat ik bang ben dat ik er dan spijt van heb als ik het niet heb gekocht haha. Leuk artikel x

  • Saskia

   09/02/2015 at 15:52

   Ik kan ook heel goed alleen zijn en me dan ook prima ammuseren.
   Wel zo handig met een man die vol-continu diensten werkt.

  • Eline

   09/02/2015 at 15:33

   Die hartjes voor je tekstjes zijn zoooo lief! Echt heel schattig :) dit viel me al vaker op!
   Ik kan ook heel goed relativeren & koopjes kopen, daar houd ik helemaal van!

  • Jolien

   09/02/2015 at 14:43

   Oh ja, ik ben ook erg goed in autoconcerten. En in mijn eentje zijn vind ik ook helemaal niet erg. Me-time is heerlijk! En ik ben dan weer juist goed in veel te veel geld uitgeven, haha.

  • DQ

   09/02/2015 at 12:49

   Ik ben juist heel goed in heel veel geld uitgeven. Niet zozeer aan dure dingen, maar aan veel goedkope dingen. Dit jaar wat meer sparen… X

  • Loesje Zaakjes

   09/02/2015 at 12:42

   Grappig! We hebben toch een aantal puntjes gemeen :) Vooral het je zorgen maken op voorhand en ik ben ook een echte krent *oops*

  • Linda

   09/02/2015 at 12:05

   Me van tevoren al veel te druk maken en concerten geven in de auto: check! Ik vind het heel erg leuk om mee te zingen met mijn muziek en ik trommel ook op het stuur en dans en doe vooral lekker gek. Mensen vinden dat soms maar raar geloof ik maar dat vind ik alleen maar hilarisch :)

  • Rianne

   09/02/2015 at 11:48

   Wij lijken wel een beetje op elkaar.. Labels laat ik tegenwoordig zitten en ik zing zelfs de buren in de file uit de auto … (en ik zag nog wat verkenningspuntjes… )

  • Wendy

   09/02/2015 at 11:28

   Dat eerste is me gelukkig nog maar eén keer overkomen, maar wel gelijk in een heel mooi wit bloesje. :( Balen! Dat tweede punt is ook echt wat voor mij. Dat is ook de reden waarom ik nooit graag met een klacht of vraag naar een bedrijf bel. Ik laat me vriend dat liever doen. Ik ben altijd bang dat ze dan met vragen komen waar ik op dat moment geen antwoord op heb. Ook zo lekker: “Ja, maar …stel dat, wat dan?” En als ik bel dan ligt me bureau vol spullen en gegevens die ze in mijn ogen allemaal wel eens zouden gaan kunnen vragen.

  • Veerlez

   09/02/2015 at 11:26

   Haha, twee keer hetzelfde kopen gebeurt hier ook regelmatig, maar vaak wel bewust, omdat ik het zo een fijn kledingstuk vind, koop ik het nog een keer <3

  • Chantal

   09/02/2015 at 11:24

   grappig foto, en ook ZO waar

  • Inge

   09/02/2015 at 11:22

   Oei, ik herken me ook wel in een paar punten! Me druk maken en ook die kaartjes uit kleding knippen (wat dan vaak nog steeds prikt) en alleen zijn ben ik ook wel goed in.. ik denk omdat ik ook niet anders kan.

  • jackie

   09/02/2015 at 11:17

   2x het zelfde kledingstuk, dat is echt erg hoor dat gebeurt mij wel met boeken trouwens
   en druk maken om dingen, in sommige gevallen ben ik daar zo goed in o.O hele scenario’s kan ik maken van te voren…

  • zomersproetje

   09/02/2015 at 10:51

   Het bovenste en laatste heb ik niet ;-), de rest wel! Labeltjes storen mij niet zo… Dat druk maken daar ben ik ook minder blij mee. Maar gaat gelukkig steeds beter. Adem in, adem uit en loslaten!:-).x

  • Saar

   09/02/2015 at 10:44

   Herkenbaar lijstje. Leuk!

  • Simone

   09/02/2015 at 10:28

   Haha, wat een leuk lijstje. Sommige dingen zijn wel herkenbaar :P

  • sammie

   09/02/2015 at 10:23

   hihi, ja die kleding labeltjes zijn echt zo irritant! Dat me druk maken om dingen die nog niet aan de orde zijn herken ik zoooo goed! Ik kan het mezelf daar heel moeilijk mee maken

  • Morgaine

   09/02/2015 at 10:09

   Die scenario’s bedenken, daar WAS ik vroeger goed in, dit heb ik afgeleerd door een zeer goede vriend van mij, en zelf het woordje ALS te schrappen, als dit, of als dat, of als ik zu, of als ik zo… nee, het woordje als is geschrapt en dat werkt veel beter.

   Zijn woorden aan mij: Waarom zou je van tevoren al bomen op de weg leggen als de weg gewoon open is… Als je daar aankomt, zul je zien, dat de weg gewoon open is en mocht er dan toch een stronk of een dun stammetje liggen, pak je het op dat moment aan.

   En dat werkt voor mij, tot op de dag van vandaag, want ja, het is erg vermoeiend om te denken voor anderen, terwijl je niet weet wat ze denken of al die andere scenario’s.

   Waar ben ik verder goed in, filosiferen als ik wil, mensen bewust maken van iets, of ze er dan iets mee doen, is aan hen.

   Verder, ach ik ben goed in zoveel dingen dat ik ze niet eens weet te benoemen, ik doe het gewoon, soms weet ik nog niet of ik ergens goed in ben, maar vind ik dat onderweg weer uit omdat ik mijn scenario’s stil heb gelegd ;-)

  • Tineke

   09/02/2015 at 09:55

   Oh, die mentale gesprekken zijn vreselijk :’) zo kan ik me ook heel erg druk maken om niks!

  • Petra

   09/02/2015 at 09:49

   Herkenning bij het alleen zijn en het alvast vooruit denken / scenario’s bedenken. Die laatste is erg vermoeiend.

  • Nicky

   09/02/2015 at 09:46

   Een eigen concert geven in de auto! Van tegenwoordig ook al terwijl vriendlief naast me zit. Gehe!

  • Amy

   09/02/2015 at 09:37

   Haha, herkenbaar! ;) Ik ben goed in dingen laten vallen en auto concerten geven :-D

  • Michelle

   09/02/2015 at 09:31

   heel herkenbaar^^ hihi. Ik ben erg goed in doemdenken

  • Bente

   09/02/2015 at 09:19

   Zitten veel herkenbare dingen tussen! Alleen zijn vind ik zo af en toe ook heerlijk en concerten geef ik ook overal (in de auto, op mijn werk, thuis ;) )

  • Chantal

   09/02/2015 at 09:17

   Sommige dingen zijn herkenbaar haha! Ik ben ook een koopjes persoon ;) ik ben vooral goed in onhandig zijn en chococake bakken.

  • Sylvia

   09/02/2015 at 09:14

   Och ja, dat doemdenken kan ik ook zo goed, erg fijn.. :P

  • Maggie

   09/02/2015 at 09:00

   Alleen zijn ben ik goed in. Me druk maken ook maar tegenwoordig relativeer ik het op het moment zelf waardoor het eigenlijk helemaal niet zo vreselijk is. Me druk maken over wat anderen van me vinden, heb ik gelukkig tijden geleden achter me gelaten. Concert geven in de auto herken ik, maar gitaar spelen en zingen doe ik beter. Kriebelige labels worden hier VOORZICHTIG uit kleding geknipt. En hetzelfde kopen is me nog nooit overkomen.

  • Jenn

   09/02/2015 at 08:25

   Me druk maken en een concert geven in de auto, heel herkenbaar! De laatste inclusief gekke dansjes achter het stuur :P

  Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *