Throwback 2008: Over de koop van ons huidige appartement & over mijn gevoelens over de verkoop

July 31, 2016

Er zou nog een artikel online komen over de overstap van onze makelaar. Deze staat al weken lang in mijn concepten maar op een 1 of andere manier druk ik niet op publiceren. Het komt, aan het einde zo negatief over. Want negatief ben ik er soms wel over geweest die verkoop van ons appartement. Vooral de ‘bemoeizuchtige mensen’ met advies over hoe en wat we zouden moeten doen. Ik heb er geen boodschap aan en het helpt ook daadwerkelijk niet. Het duurt namelijk lang, vooral als om je heen (zowel privé als in blogland) mensen huizen verkopen en kopen. En vooral als je zo graag wilt en een appartement hebt wat áf is.

Maar juist, omdat ik weer positief erin wil staan maak ik dit artikel. De laatste tijd, is namelijk niets meer goed aan ons appartement. Aan alle kleine dingen die eerst wel goed waren irriteer ik me mateloos. Dat rekje met was opklappen in de woonkamer, de katten die door onze badkamer kunnen lopen met hun vieze poten… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is ineens niet goed genoeg meer.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
2008: Wij kochten ons 3-kamer appartement (huis links van het ‘verkocht’ bord, dat waren onze buren)


Het was ineens niet goed genoeg meer

En daar baal ik van. Want ik wil, zolang het nog moet fijn leven in ons appartement. Want we wonen echt fijn. Met fijne buren, een mooie ruime woonkamer en heel erg veel groen in de omgeving. En het te koop zetten zat helemaal niet in de planning. Ik moet dankbaar zijn dat het nu wel allemaal kan. Maar soms, soms is het gewoon lastig. Om dankbaar te zijn als het niet gaat zoals je wilt. Dat je geduld moet opbrengen terwijl dit echt niet mijn sterke kant is. Ik wil dankbaar zijn dat dit allemaal kan en niet naar anderen te kijken. Al die VOV of verkocht borden te negeren en te focussen op wat komt voor ons. Al die bloggers die verhuizen of een woning kopen. Ik wil me focussen op onszelf en de rest negeren. ‘Het heeft allemaal een reden, het komt allemaal wel.’ Ik herhaal dat 100 keer in mijn hoofd, maar soms is gewoon de koek even op en ben ik er klaar mee. Ja natuurlijk wordt ons appartement OOIT wel verkocht en zal het allemaal wel los lopen. Zodra het verkocht is en we in een nieuwe woning zitten zal ik vast lachen om deze blogpost en de hoeveelheid energie ik er in heb gestoken.

Al die goed bedoelde adviezen moet ik maar mijn 1e oor in en de andere uit laten gaan. Wij bewandelen ons eigen pad. Het gaat voor me gevoel alleen niet snel genoeg… Dus vandaar dit artikel. Met foto’s van toen we het net kochten. Even een terugblik omdat we toen zo ontzettend blij waren met de aankoop van dit appartement en er nog steeds gelukkig in zijn.

De terugblik

In 2008 besloten wij samen voor een appartementje te gaan kijken. Kopen, een hele stap. Huren was toen der tijd niet haalbaar en wat wel haalbaar was, was even duur als onze hypotheek. We besloten er een jaar voor uit te trekken en heel wat appartementjes te gaan bekijken. 2 maanden later hadden we een appartement gekocht. Ook helemaal niet de planning maar het gebeurde. Hoewel dit appartement er als een zuurstok uitzag qua kleuren zagen wij samen de potentie. Dit zou ons stulpje worden.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
2008: Klussen in ons pas gekochte appartement, alle kleuren verwijderen van de muren

Nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. We stonden op het vliegveld naar Kos toen we hoorden dat ons bod was geaccepteerd. Geweldig! De rest van de vakantie waren we bezig met de inrichting, kleuren en dergelijke. De aankomende maanden werd het klussen in de avond uren.. Nu, 8 jaar later wonen we nog steeds met heel erg veel plezier hier. Er is ZOVEEL aan verbouwd inmiddels. Nieuw laminaat, een grotere badkamer, vernieuwde wc, andere kleuren op bijna wel alle muren. Een andere indeling van de woonkamer, een nieuwe woonkamermuur. Er is zoveel veranderd en het is nu al die jaren later echt van ons geworden. Het is elke dag fijn thuiskomen en we hebben er ons eigen sfeertje aan gegeven.

Wie had dat gedacht? De flat waar ik altijd langs reed met een vriendin richting de middelbare school, waar ik altijd vol bewondering naar keek.. Dat ik daar later jaren met de liefde van mijn leven zou wonen.

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
2008: Hoe wij ons appartement hebben gekocht. Hallo kleur. (Foto’s uit de brochure)

 photo 20140111_1144352_zpsd700cbe7.jpg
2016: Ons appartement anno nu (foto’s gemaakt door professionele fotograaf)

Ik wil dat het goed genoeg is

Ik wil dat het goed genoeg is. En het ook goed genoeg blijft. Ik wil samen hier de aankomende tijd genieten. En dat ga ik ook doen. Mijn zorgen opzij zetten. Ik moet zeggen ik heb het al een heel deel los kunnen laten na onze fijne vakantie in Centerparcs. Ook zeker de overstap van makelaar (het artikel komt zeker nog online) heeft er voor gezorgd dat ik er meer vertrouwen in heb en wat meer kan relativeren. We beginnen opnieuw. Ons appartement staat nu 4 weken in de verkoop. Niet bijna een jaar. Een schone lei, die begin September begint met een nieuw open huis.

Ik wil ook zeker niet dat dit artikel wordt ervaren als een negatief artikel, want die insteek heb ik niet gehad met het schrijven ervan. Het duurt alleen lang. En soms geef ik de moed wel eens op en heb ik een baal dag. En dat mag best. Vooral als je heel erg graag samen verder wilt naar een volgende stap.

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

25 comments

 • Aartie

  15/08/2016 at 20:24

  Wat hebben jullie het mooi opgeknapt toentertijd! Echt een plaatje. Succes met de verkoop ervan, komt vast en zeker goed!

 • Angelique

  07/08/2016 at 19:22

  Wow wat zag dat er anders uit toen! Dat hebben jullie mooi opgeknapt.

  1. SAS

   08/08/2016 at 21:14

   Dankjewel voor je lieve compliment! Een wereld van verschil met toen we het kochten, dat was ook de bedoeling ;-)

 • Lydia

  03/08/2016 at 14:35

  Natuurlijk, later kijk je terug op deze periode en denk je: waar heb ik me druk om gemaakt? Maar op dit moment heb je daar helemaal niets aan. Op dit moment zit je middenin het proces dat maar voortsleept. Zeker als je al een jaar lang hoopt op een nieuwe woning, ben je er soms helemaal klaar mee. Niets geks mee en niemand vindt hier dat je zeurt in dit blogje. :)
  Sterkte ermee, Saskia!

 • Sheila

  03/08/2016 at 12:06

  Ach joh, je hoeft je niet te verontschuldigen voor je blog! Laat ik daar mee beginnen. Dat vind ik niet nodig als je schrijft over je gevoel. En je bent vaak positief in je blogs, dus laat het eens lekker niet zo zijn. En daar blog je ook voor, om het van je af te schrijven.

  Natuurlijk baal je. En als je eenmaal baalt, ga je overal irritaties in zien. Ook in alles wat daarvoor nooit een probleem is geweest. Zo gaat dat en dat is heel menselijk.

  Ik duim mee dat het snel verkocht wordt. Het ziet er super goed verzorgd uit, dus daar zal het niet aan liggen. En al die ongevraagde tips… geef gewoon aan dat je er geen behoefte aan hebt om ze te horen. En als dat niet lukt, lekker naast je neerleggen.

 • Marcella

  02/08/2016 at 09:06

  Tuurlijk mag je af en toe balen. Ik snap goed dat je verder wilt. Ik hoop dan ook dat het straks snel gaat. Ik duim keihard!

 • Rianne

  01/08/2016 at 20:16

  Tuurlijk mag balen best… Vooral wanneer je in een fijn huis woont en andere niet willen zien wat er zo fijn is aan je huis…
  Succes met de verkoop.

 • Lief meisje

  01/08/2016 at 19:23

  Voor jullie komt ook nog het positieve bericht dat jullie woning verkocht wordt. Het wordt vanzelf jullie tijd.

 • Zo simpel is dan geluk

  01/08/2016 at 19:11

  Hopelijk is er snel positief nieuws voor jullie betreffende jullie appartement!

 • Paul

  01/08/2016 at 16:34

  Soms ben je iets ontgroeid en toe aan wat nieuws, dat is niet negatief maar het leven. Ik hoop voor je dat er snel een koper is. Er is er maar ééntje nodig, en de markt trekt volgens mij (behalve in noord-oost Groningen) echt overal aan. Geduld!

 • Bente

  01/08/2016 at 10:51

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het af en toe frustrerend is, en dat mag je ook echt wel laten weten! Hopelijk gaat het met de nieuwe makelaar allemaal wat soepeler en kunnen jullie binnenkort ook op jullie droomhuisje gaan bieden!

 • Morgaine

  01/08/2016 at 10:40

  En dan lees ik bij iemand die haar woning net een paar maanden te koop heeft gezet en het ondertussen bijna verkocht is. Alleen de financiëring moet nog goed gekeurd worden, en ja… ik moest aan jullie denken….

  Dat je op den duur baalt is helemaal begrijpelijk, maar toch, het komt goed, en ja ooit zul je lachen om jezelf, geduld is nu eenmaal een schone zaak, en die is heel moeilijk voor jou ;-)

  X

 • Henrieke

  01/08/2016 at 09:10

  Volgens mij doe je er goed aan om even niet meer te kijken naar de woningen die je misschien zou willen kopen. Aangezien je toch eerst deze woning wilt verkopen dan is het vooral frustrerend om al rond te kijken.

  Misschien is het ook leuk je woning weer een beetje gezelliger aan te kleden. Niet met persoonlijke spulletjes ofzo maar gewoon met plantjes en bloemen. :-)

 • Janneke

  01/08/2016 at 09:05

  Helemaal niet erg om even je frustraties van je af te schrijven hoor! Snap heel goed dat het frustrerend is. Heb het idee dat iedereen (leeftijdsfase natuurlijk) om me heen momenteel bezig is met verhuizen en bij de één gaat het heel snel en bij de ander helaas minder snel. Jullie appartementje ziet er hartstikke mooi uit en die koper gaat ook echt wel komen! X

 • Nesrin

  01/08/2016 at 06:35

  Ik hoop echt dat jullie het snel verkopen en dat je met een big smile verder mag. Het artikel heb ik niet als negatief ervaren, ik snap dat je baalt.

 • Jenn

  31/07/2016 at 22:16

  Ik snap de frustratie! En een baaldag mag zeker hoor!

 • Amy

  31/07/2016 at 21:36

  Ik kan me goed voorstellen dat het frustrerend kan zijn. Zeker omdat je vooruit wilt en een nieuwe stap wilt zetten… dan kan het niet snel genoeg gaan. Maar uiteindelijk gaat het goed komen… houd je daar maar aan vast! Het gaat lukken en dan staat er ergens anders een nieuw paradijsje op jullie te wachten!

 • Priscilla

  31/07/2016 at 21:25

  Herkenbaar. Niet ik maar mijn vriend had hier ook erg veel last van toen hij het appartement te koop zette. Het duurde toen ook wel heel lang hoor. Een bezichtiging en dan heel lang niets en dan na vele maanden eindelijk weer een bezichtiging. Ik zat niet zo op hete kolen maar zag het ook niet voor me dat het ooit verkocht zou gaan worden. Die onzekerheid is gewoon erg vervelend. Uiteindelijk was het na de 2e of 3e bezichtiging toch ineens raak. En toen ging het ineens heel snel! Het ziet er trouwens wel echt prachtig uit!

 • Simone

  31/07/2016 at 20:49

  We geven allemaal toch wel eens de moed op! Ik heb de afgelopen maanden ook de moed opgegeven van een van mijn bedrijven. Toch weer een nieuwe stap gezet en dat heb jij (jullie) ook gedaan. Elke stap is er één. En ik duim voor jullie dat het goed komt. Want dat komt het ook :D

 • Saar

  31/07/2016 at 20:29

  Ik ervaar je artikel zeker niet negatief en ik snap je echt. Je wilt een nieuwe stap zetten, daar ben je aan toe maar je wordt nog steeds tegengehouden. Dat is frusterend.
  Ik weet dat je het zelf ook weet maar heb geduld. Als straks ineens toch je huis verkocht is, kan het heel snel gaan.

 • Michelle

  31/07/2016 at 20:21

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het super frustrerend is! De één na de andere verkocht zien worden, terwijl jullie zo’n mooi appartement hebben! En tja als je eenmaal weg wilt, verkoop je het nog liever vandaag als morgen. Toch weet ik zeker dat er geschikte koper binnenkort langs komt, het ziet er echt super uit bij jullie namelijk!

 • Jessica

  31/07/2016 at 20:09

  Wat is het frustrerend hoe mensen zich kunnen bemoeien met “jullie” verkoop . Heel veel succes gewenst !

 • Shirley

  31/07/2016 at 19:41

  Ik kan me goed inbeelden dat het frustrerend is. Zo te lezen hebben jullie er fijne tijden beleefd en mooie herinneringen gemaakt en ik duim dat jullie snel een koper vinden. Iets anders: Ergens vind ik dit een geruststellend artikel. Ik woon nu 2,5 jaar in mijn appartement en kan me nog niet voorstellen dat ik ooit van dit appartement af wil, om bijvoorbeeld samen te gaan wonen. Iemand stelde me ooit al gerust dat er echt een moment komt waarop je zover bent.

 • Evelyne

  31/07/2016 at 15:28

  Tuurlijk mag je al eens een baaldag hebben. Dat de verkoop niet van een leien dakje loopt kan een grote rol spelen in hoe je je voelt.
  Ik begrijp dat je gelukkig bent in jullie appartement & je je vervelend voelt dat je wat gefrustreerd voelt om ‘t feit dat ‘t niet loopt hoe ‘t eigenlijk zou moeten zijn. (ben je nog mee? :P )
  Misschien wel goed dat je ‘t nu eens van je afgeschreven hebt. Ik zou zeggen, hou de moed er in.

 • annouska

  31/07/2016 at 15:26

  Oh dit artikel is zo herkenbaar he. Toen wij onze flat te koop zette begon ik mij ook aan alles te ergeren en alleen maar te dromen over een toekomstig huis met meerdere kamers, tuin en vooral geen lift meer. Terwijl er helemaal niks was met onze flat, maar je wilt voorruit en die verkoop blijft als een blok rondom je been hangen waardoor je niet voorruit kan.

  Uiteindelijk komt er wel licht aan het einde van de tunnel waardoor dat blok ineens van je afvalt. Ik heb geen advies om deze periode door te komen maar alleen maar herkenning. Nog even volhouden en straks met open huis knallen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *