Vrijdag, ik hou van je

April 2, 2015

Vrijdag, zo’n super fijne dag! En morgen is hij er weer. Vrijdag is een dag waar ik echt naar toe werk en altijd met grote vreugde naar uitkijk. Waarom?

 photo 2015-03-23 08.18.16 1_zpskjzoawml.jpg
De mooie bloesem boom, waarvan ik een foto moest nemen.

Een korte werkdag (het is al een soort van weekend!)

Ik heb Vrijdag een extra-extra-extra korte werkdag. Sinds een aantal maanden heb ik mijn werkrooster aan kunnen passen zodat ik alleen de ochtend werk (i.p.v. de middag) en dus rond half 10 al lekker thuis ben. Geweldige keuze waar ik vandaag de dag nog super blij mee ben. Ik heb lekker tijd om te bloggen en andere dingen te doen.

De rest van de dag leuke uitjes inplannen

Doordat ik bijna de gehele dag vrij ben kan ik super fijne uitjes plannen. Lekker naar de stad en ontbijten/lunchen met vriendinnen, lekker tijd voor mezelf om te winkelen of andere afspraken die de rest van de week niet lukken te plannen. Denk aan een kappers afspraak en dergelijke.

Alles doen, voor het weekend begint zodat ik het weekend NIKS heb

Vrijdag is een beetje mijn ik-maak-mijn-huis-helemaal-schoon-dag. Ik draai alle wasjes, doe het huis geheel, ruim op en doe eigenlijk alle huishoudelijke klusjes. Heerlijk om te doen en maakt dat ik in het weekend helemaal niks hoef te doen in huis. Ideaal. Alleen het beddengoed moet meestal nog gedaan worden en de rest: Saskia-tijd!

Favoriete series kijken of een goed boek lezen

Saskia-tijd is zo fijn he. Eigenlijk gebruik ik het té weinig doordat ik als een tornado door het huis heen ga. Nu met het Lente-achtig weer heb ik opruim kriebels en ben ik eigenlijk meer bezig dan dat ik geniet. Even een puntje voor mezelf om bij stil te staan. Meer series kijken of lekker gaan lezen op onze heerlijke bank (met thee).

Met goed weer skaten

Vrijdag is mijn skate dag. De rest van de week (uitgezonderd het weekend) heb ik door mijn drukke werkschema gewoonweg gaan tijd om te gaan skaten. Ik maak hele lange dagen en de meeste tussenuren kan ik niet naar huis. Heerlijk om een drukke week dus af te sluiten met wat fijne km-ers. Zodat ik mijn stress kwijt raak en eventjes mijn hoofd kan leegmaken.

Hou jij ook zo van Vrijdag? Of juist van een andere dag…

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…

Previous Post Next Post

35 comments

 • Nicky

  06/04/2015 at 00:59

  Heerlijk, zo’n dag! Ik ben om de week op woensdag vrij. Die weken vliegen altijd voorbij. Zo lekker!

 • onderdeblauweregen

  04/04/2015 at 15:23

  Wat een heerlijk tijdstip om vrij te zijn; je hebt dan nog de hele dag voor je! Ja nu snap ik je liefde voor vrijdag helemaal ;-)

 • Wanda

  03/04/2015 at 18:44

  Meestal werk ik op vrijdags tot half 6 en ben ik pas om half 7 thuis! Ik heb er geen moeite mee om de vrijdag te moeten werken, dan is het altijd wel gezellig op kantoor omdat iedereen toch al in weekendstemming is. Zelf vind ik de zondag heerlijk, dan maak ik of heerlijk tijd voor mezelf of ga er lekker met vriendlief op uit!

 • annouska

  03/04/2015 at 14:25

  Ja vandaag is echt een leuke vrijdag, want het is de hele dag foute uur van Q Music. Dit maakt het extra leuk

 • Diana

  03/04/2015 at 09:56

  Per maand heb ik maar 1x avonddienst op vrijdag. Voor de rest lekker vrij, heerlijk! Zeker als er nog eens een vrije weekend aan vast zit. Vandaag heb ik ook nog eens lekker lang weekend vrij. Lekker genieten.

 • Tamarah

  03/04/2015 at 09:49

  De vrijdag is mijn lievelingsdag! Ik ben vrijdagmiddag meestal ook vrij en dan vind ik het heerlijk om het huisje aan kant te maken voor het weekend. Maar probeer ook wel mijn momentjes te pakken dat als het zonnetje schijnt ik even lekker buiten ga zitten en van het weer geniet. En wat fijn voor je dat je al zo lekker vroeg vrij bent!

 • Amy

  02/04/2015 at 22:35

  Wauw, vrijdag klinkt voor jou inderdaad als een hele fijne dag! Ik werk 40 uur en doe daarnaast nog freelance werk, dus voor mij is dat een beetje anders. Zaterdag is mijn fijnste dag, al is het maar dat het vaak de enige dag is dat ik een beetje kan uitslapen ;)

  1. SAS

   03/04/2015 at 20:46

   Kan me voorstellen dat je Zaterdag dan een fijne dag vind ;-) Voor mij is Vrijdag een soort van ‘vrije dag’ omdat ik maar weinig uur maak en de andere dagen erg lange dagen maak. Geniet van morgen dan ;-)

 • Simovic-Vuceljic Natasa

  02/04/2015 at 21:45

  Wel, je hebt meer dan genoeg redenen om uit te kijken naar vrijdag :) En vrijdag was, toen ik nog naar school ging, mijn favo dag om nogal duidelijke redenen :) Liefs! x

 • Mieke

  02/04/2015 at 21:22

  Yep, ik houd ontzettend van vrijdag. Het is altijd mijn vrije dag. ‘s Morgens gaat ons oudste meisje naar school en keutel ik altijd lekker met ons jongste meisje samen. Zo gezellig! Eigenlijk zijn vrijdagen altijd fijn, al was het alleen maar omdat je het weekend dan nog lekker voor je hebt liggen.

 • Nicole

  02/04/2015 at 19:29

  Ik heb niet echt een dag die eruit springt alles lijkt op elkaar maandag zaterdag woensdag haha…

 • maroussia

  02/04/2015 at 19:27

  Haha, ik werd al helemaal blij van de titel! Lekker dat je z’n korte dag op vrijdag hebt. Ik ben ook al vroeg uit! x

 • Zo simpel is dan geluk

  02/04/2015 at 19:14

  Heerlijk dat je vrijdag al zo vroeg klaar bent!
  Ik werk gewoon tot 5 uur. Maar ben dan altijd heel erg blij als ik thuis kom. Helemaal kapot, maar dan duik ik lekker op de bank en doe de rest van de avond niks.

 • Nesrin

  02/04/2015 at 19:12

  Leuk geschreven Saskia! Vrijdagavond is mijn favoriet.

 • Billy

  02/04/2015 at 17:54

  ik hou niet echt van vrijdag, is een dag waarop ik nog een nachtje moet werken. En af en toe komen er ‘s avonds nog vrienden langs, en als ik dan naar m’n werk toe moet is dat helemaal niet plezant!

 • Kim

  02/04/2015 at 16:45

  Heerlijk! Ik moet bekennen dat ik vaak niet eens weet welke dag van de week het is. Zo vroeg ik vandaag: “Is het vandaag goede vrijdag?”, oeps.

 • Deborah

  02/04/2015 at 16:31

  Ja. De vrijdag is wel favoriet. Jammer genoeg moet ik tot eind vd middag werken. Het liefst ben ik de vrijdag ook echt vrij :)

 • PatriciaKleijn

  02/04/2015 at 15:49

  Vrijdag is bij mij niet zo anders als andere dagen. Het verschil is dat we of boodschappen doen of ik zit tot laat weer alleen thuis

 • Tessa | 52druppels.nl

  02/04/2015 at 15:21

  ik werk vrijdags ook een halve dag, vurrukkulluk is dat! de rest van de dag hoef ik van mijzelf dan niks nuttigs meer te doen. en ik ben goed in nutteloze dingen… ;-)

 • Laura

  02/04/2015 at 15:17

  Idd de vrijdag is fijn! Ik kijk er ook altijd wel een beetje naar uit, want dan heeft Dennis weer lekker weekend. En hoef ik ‘s avonds niet alleen op de bank te zitten meer ^^. (hij gaat vroeg naar bed vanwege werk)

 • jackie

  02/04/2015 at 14:47

  ik denk vandaag al de hele tijd dat het vrijdag is, tegenvaller…
  Heerlijk zo’n korte werkdag op vrijdag….
  Vrijdag is hier qua werk meestal de drukte dag..

 • Angelique

  02/04/2015 at 14:28

  Heerlijk die extra paar uurtjes voor je weekend! Me-time is inderdaad fijn.

 • Linda

  02/04/2015 at 13:11

  Ik keek vroeger meer uit naar vrijdag dan tegenwoordig haha, want dat betekende: weekend! En dus vrij; of op zaterdagochtend werken (tot 14 uur, werkte op de markt) en dan weekend. Nu varieert het, de ene keer heeft mijn man op zaterdag vrij en is dus vrijdag leuk want: ‘s avonds samen en vrij; de andere keer moet hij werken op zaterdag (3.30 uur beginnen tot 12.30 uur) en dan is vrijdagavond juist saai alleen haha.

 • Jenn

  02/04/2015 at 12:14

  Ik hou van vrije dagen :P haha. Morgen ben ik vrij en ga ik lekker afspreken met mijn zussen, daar heb ik zeker zin in. Maar ik moet ook wel eens tot 6 (!!!) uur werken op vrijdag, dat is vervelend…

  1. SAS

   03/04/2015 at 20:33

   Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad?!

 • Laura

  02/04/2015 at 12:12

  Haha leuk artikel en heel herkenbaar!

 • Chantal

  02/04/2015 at 11:40

  Ik kijk vooral uit naar vrijdag omdat manlief dan weekend heeft en we weer samen op pad kunnen, ik zit door de week door mijn handicap veel thuis

 • Sofie

  02/04/2015 at 11:18

  Mijn vrijdag ziet er ongeveer net zo uit! Alleen hebben wij op vrijdag altijd mijn schoonmoeder te eten en dan maakt mijn vriend eten van 24Kitchen. Dus mijn vrijdag is ook erg lekker! :-)

 • lieke

  02/04/2015 at 11:05

  Ja vrijdag een heerlijke dag. Of je nu weekend hebt of niet. Een heerlijke dag

 • Sam

  02/04/2015 at 10:38

  Ik dacht heel even door de titel dat je dacht dat het vandaag al vrijdag was :)) vrijdag vind ik ook altijd leuk omdat het dan bijna weekend is :) helaas moet ik wel gewoon tot 5 uur werken op vrijdag

 • Bente

  02/04/2015 at 10:36

  Ik vind vrijdag ook een fijne dag, omdat het weekend dan begint! Maar helaas ben ik wel altijd pas na 6e thuis. Zaterdag is denk ik mijn aller favorietste dag :)

 • Morgaine

  02/04/2015 at 10:29

  Haha, ik kan het mij voorstellen, om de 1 of andere manier heb ik een andere dag die mij altijd goed doet, en dat zal juist de dag zijn, die de meesten haten… ik schreef er zelfs over, en nee, ik weet nog altijd niet waarom!

  Geniet van je weekend, en Sas? Geniet ook van de opruimkriebels, geniet daarvan, wetend dat als je het achter de rug hebt, je hoofd ook rust vind en jij nog meer tijd voor jezelf hebt daarna ;-)

  Nu dan, mijn ultieme favo dag van de week: De maandag! Zoek maar op op mijn blog, I love mondays. ;-)

  1. SAS

   03/04/2015 at 20:32

   Maandagen zijn ook zeker erg tof<3

 • Simone

  02/04/2015 at 10:25

  Ik hou ook van de vrijdag! En ook ik heb dan het gevoel van weekend. Ik vind het heerlijk!

 • saskia

  02/04/2015 at 10:22

  Vrijdag is mijn vrije dag en dan maak ik ook altijd t huis schoon. Heerlijk is dat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *