Er zijn van die dagen…

November 26, 2014

 photo pefect_zps19257623.jpg


…dat je extra nadenkt over dankbaarheid. Soms gebeuren er dingen waardoor je net even wat meer erbij stil staat. Ik ben gezond, gelukkig, heb een super leuke&lieve man en mijn vriendinnen zeker niet te vergeten. Een baan waar ik elke dag met een grote glimlach naartoe ga en die een dak boven ons hoofd betaald.

Bij het blogje Stel je vraag kreeg ik de vraag: Welk moment zou je over willen doen, als dit kon? Dat is er eigenlijk maar 1. Mijn trouwdag. Om positieve redenen. Om samen met M. deze fijne dag, zonder stress weer met elkaar te beleven. Het was gewoon zo’n fijne dag. Er zijn genoeg dagen/gebeurtenissen/dingen in mijn leven geweest die minder fijn waren en die gewist zouden kunnen worden. Maar dat maakt dat ik een ander persoon wordt. Van elke gebeurtenis heb ik geleerd. Geleerd wat ik niet wil en nooit meer wil meemaken.

Alles gebeurd met een reden, zei mijn moeder vroeger altijd.
(waar ik dan altijd vervolgens met mijn ogen rollend naar luisterde)
Maar ze heeft wel gelijk. Hoewel soms de reden nog niet geheel duidelijk is.

Dit blogje schoot het weekend in mijn hoofd om een uurtje of 11. Na het slapen kreeg ik hem niet meer zo mooi op papier als ik mijn hoofd. Daar zouden ze toch wat voor moeten verzinnen…

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

29 comments

 • Sheelagh

  27/11/2014 at 11:11

  Fijn om stil te staan bij de mooie dingen. Het leven is idd niet perfect, maar er is zoveel om dankbaar voor te zijn!

 • Marcella

  27/11/2014 at 11:00

  Ik heb net weer een happylist op mijn blog gezet. Zo fijn om terug te kijken naar de mooiste momenten!!

 • jackie

  27/11/2014 at 09:36

  dingen gebeuren inderdaad met een reden, dat geloof ik wel…
  maar dan vraag ik toch weer, waar heb ik al deze pijn, verdriet en moeilijkheid aan verdient ??
  aan de andere kant, door die pijn en verdriet sta ik vaker stil bij de dingen waar ik dankbaar voor ben

 • Birte

  26/11/2014 at 22:45

  Wat een mooie quote eigenlijk! Ik zou mijn trouwdag ook nog eens over willen doen. Hij was ZO snel gedaan en ik heb die dag met zoveel mensen niet kunnen babbelen. Leuk artikel!

 • Regina

  26/11/2014 at 22:19

  In de meest afgezaagde uitdrukkingen schuilt vaak de meeste waarheid. Het rare is ook dat je je meestal de perioden in je leven die zo goed als rimpelloos zijn verlopen, het slechts kan herinneren. Juist de heftige, intense tijden blijven je bij en kunnen naderhand sterke herinneringen oproepen.

 • Maggie

  26/11/2014 at 21:39

  Ik ben het helemaal met je eens. Alles gebeurt met een reden. Elke gebeurtenis is een les. Als je ze maar wilt zien. Je groeit iedere dag. Negatieve gebeurtenissen maken je sterk. En tot de mooie persoon die je nu bent. Dankbaarheid is een geweldige uitvinding!!

 • Wanda

  26/11/2014 at 21:01

  Zo herkenbaar! Ik heb sommige blogs perfect in mijn hoofd zitten maar wil ik ze een dag later uitwerken dan komt het net ietsjes anders eruit… Sommige momenten zijn zo kostbaar, vaak realiseer je je dat pas achteraf…

 • Anneleen

  26/11/2014 at 20:45

  Mooi om te lezen! Alleen geloof ik er totaal niet in dat “alles gebeurd voor een reden”. Ik stel me dan vrijwil direct de vraag: waarom is er zoveel armoede? Waarom worden jongen mensen ernstig ziek en sterven ze? Waarom is er oorlog? Waarom worden jonge meisjes van mijn leeftijd verkracht? Maar misschien bekijk ik het dan te kritisch ofzo, ik weet het niet… Ik geloof daar gewoon niet in, soms is het leven gewoon even klote en daar hoeft niet altijd een reden voor te zijn…

 • Michelle

  26/11/2014 at 19:59

  Soms zijn het die kleine momentjes, onbetaalbaar! Ik denk dat je ook altijd op je gevoel moet afgaan.. Sinds ik dit wat meer doe, lijkt het wat beter te gaan allemaal..

 • annouska

  26/11/2014 at 18:46

  Mooi gesproken. Iets over doen hoeft ook helemaal niet iets te zijn waar je niet zo trots op bent.

 • Infinity

  26/11/2014 at 18:06

  Alles gebeurd inderdaad met een reden.
  Zo’n momenten moet je zeker koesteren voor later. <3

 • Infinity

  26/11/2014 at 18:05

  A

 • Niesca

  26/11/2014 at 17:12

  mijn moeder zegt dat ook altijd…maja de ziekte van mijn moeder moet dat persee met een reden gebeuren..welke reden het ook mag zijn het is onredelijk.. verder zou ik genoeg over willen doen in mijn lever

 • Angelique

  26/11/2014 at 14:27

  Het klopt zeker wat je moeder zei, als ik de afgelopen 7 jaar niet had meegemaakt was ik nooit de sterke vrouw die ik nu ben. Ik ben nog nooit zo zeker geweest als dat ik nu ben. Mooi geschreven trouwens!

 • Saar

  26/11/2014 at 14:15

  En als er geen reden is dan verzin je er gewoon toch zelf een ;)

 • Jenn

  26/11/2014 at 12:55

  Heel mooi geschreven!

 • Isabel Cristina

  26/11/2014 at 12:42

  Er mooi geschreven Saskia! Mijn moeder zegt dat ook altijd.

 • Maaike

  26/11/2014 at 12:20

  Wat mooi! Dankbaarheid is iets heel moois!
  Ja mooie gedachte, misschien wel. Alhoewel de reden van dingen nog wel eens volstrekt onduidelijk vind. Maar ja als we alles wisten…. :p

 • Diana

  26/11/2014 at 12:20

  Is ook fijn om af en toe bij stil te staan. De tijd vliegt voorbij.

 • Chantal Huijbregts

  26/11/2014 at 11:55

  DIe quote is echt mijn motto

 • Miranda

  26/11/2014 at 11:49

  Soms is het goed om bij dit soort momenten stil te staan.

 • Stephanie

  26/11/2014 at 11:04

  Mooi moment om her te beleven :) kan me goed voorstellen dat je dit graag nog een keer zou willen mee maken! Zeker als het ee super geslaagde dag was! :D
  Al het moois zou je toch in je leven opnieuw willen beleven?

 • sam

  26/11/2014 at 11:02

  ik denk dat het maar goed is dat we dagen niet over kunnen doen, ze maken ons wie we zijn en we zijn daardoor allemaal anders en speciaal.

 • Simone

  26/11/2014 at 09:42

  Ja, dat zijn mooi momenten die je zeker moet koesteren. Ik denk ook wel dat er dingen gebeuren met een reden. Net zoals ik denk dat ik niet aan een baan kon komen, om dus de stap te gaan nemen om een eigen bedrijf te starten. Iets wat veel beter bij mij past. Soms gaan dingen ook gewoon omdat het zo moet zijn.

 • Marion

  26/11/2014 at 08:42

  Dat denk ik ook wel ja, dat alles met een reden gebeurd en wat die reden is? Dat is dan al niet eens zo belangrijk meer. Mooie dag heb je uitgekozen!

 • Nesrin

  26/11/2014 at 08:39

  Ik snap de gedachte. Maar dan zou je het overdoen terwijl je de ervaring al in je zak hebt.
  Er zullen hopelijk nog genoeg mooie momenten komen, waar we met 0,0 ervaring in gaan en er als pro’s uitkomen.

  Ik heb dit soort gedachten bij mijn kinderen. Als new mommy komt er van alles op je af, als mamma van twee houdt niks of niemand mij nog tegen en je doet wat je moederinstinct zegt.

  1. SAS

   26/11/2014 at 08:51

   Het is ook meer dat ik de ervaring nog een keertje zou willen voelen. Trouwen doe je maar 1 keer (dat is iniedergeval de planning ;-) ) en zo’n mooie ervaring, ook al heb ik hem zeker al in mijn zak zou het enige zijn wat ik nogmaals zou willen ervaren.

 • Lies

  26/11/2014 at 08:36

  Mijn moeder zegt dat ook altijd inderdaad! en ik besef steeds vaker dat het ook wel klopt. Sommige dingen zijn gewoon té toevallig hahaha

 • Saskia

  26/11/2014 at 08:34

  Die momenten zijn kostbaar.
  Zo heb ik ook een bepaald moment, samen met manlief op een balkon van een hotelkamer in oostenrijk, midden in de nacht, samen koukleumend onder een deken, een peukje rokend en naar de sterren kijkend.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *