Het opkomst nummer voor onze bruiloft (en hoe dit mis ging)

May 23, 2014

Even een stukje over ons trouwen, ook al is het al bijna 2 jaar geleden. Alles aan deze dag ging perfect. Het weer was goed, ik had geen zenuwen en het was gewoon echt een top dag. Gelukkig gebeurde dit sapje over mijn trouwjurk heen toch niet anders had dit zeker een domper geweest op onze trouwerij (aangezien we daarna nog foto’s moesten maken)

Nou moesten we nog een opkomst nummer kiezen. Een openingsdans hebben we niet gedaan dus dit was het enige nummer wat werd gespeeld. Na overleg (ik wilde echt een gezamenlijk nummer doen maar die hadden we nog niet) werd het een nummer van Westlife. Ik pakte de cd, schreef het nummer 5 erop en gaf hem mee aan mijn ouders die alles naar het stadhuis brachten.

Ik ben iemand die alles 10x checkt. Maar het nummer opschrijven heb ik uit de losse pols gedaan zonder te checken. Wrong number. Het moest dus zijn nummer 6. Niet 5. Dus stonden we te wachten met de opkomst en speelde een andere nummer. Dit nummer:We hebben ook nog een foto waarop je ons beide naar elkaar ziet kijken met de schouders omhoog van: Oh dit klopt niet maar we lopen maar gewoon. Toch erg leuk om deze foto terug te bekijken. En dan nu het nummer wat het had moeten worden, mijn favoriete nummer van Westlife:

Klein verschilletje he?! Een up-tempo nummer en een ballad. Hoewel het niet het juiste nummer was, was ik erg blij dat het een cd van Westlife was, aangezien je anders een heel ander nummer had gehad. Achteraf ben ik ook wel blij met dit vrolijke nummer. Het had wel wat zo op de vroege ochtend toen we gingen trouwen.Maar toch denk ik bij ons trouwen ook aan het nummer Close, terwijl hij niet eens is gespeeld. En ach, niemand had ook door dat het niet het juiste nummer was.

Nou zei ik net al dat we niet echt een gezamenlijk nummer hadden wat we mooi vonden. Nadat we getrouwd waren zijn er talloze nummers uitgekomen die we beide graag als opkomst nummer hadden gehad. Kijken jullie mee?

Wat was jullie opkomst nummer?
En voor degene die nog niet zijn getrouwd: welk nummer zouden jullie kiezen voor je opkomst?

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter:
‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

30 comments

 • Amarins

  01/06/2014 at 19:36

  Beide zijn heerlijke nummers, maar het ‘foute’ liedje is wel lekker vrolijk!

 • Joyce

  29/05/2014 at 13:32

  Haha :D
  Ik keek nog even naar die foto en begreep op dat moment al totaal niet waarom jullie zo verbaasd deden en langzaam naar het altaar liepen ;)

  Wij zouden nu kiezen voor All of me van John Legend, maar gaan voorlopig toch niet trouwen ;-) Daarentegen zijn we wel geregistreerd partners sinds december, maar dat ging zonder muziek, wel met getuigen en in een trouwzaal, dus ach ;)

  1. SAS

   29/05/2014 at 18:01

   Haha ja niemand die het doorhad ;) Wel leuk om de foto terug te zien…

 • Nicole

  26/05/2014 at 10:19

  Ons opkomst nummer was Simply the Best. Juist een lekker uptempo nummer! Daar ging ook wat mis want er startte eerst een ander nr en daarna pas het juiste nummer.. Ach ja… Was kei leuk uiteindelijk en niemand viel t op!

 • Nicky

  25/05/2014 at 22:03

  Achteraf is het altijd wel grappig en een leuk verhaal. Ik ben niet getrouwd en het ook niet van plan dus over muziek hoef ik me niet druk te maken. Wel is ‘Lough erin shore’ van The Corrs bij ons allebei favoriet. Maar ja, die heb ik al gereserveerd voor mijn begrafenis! ;-)

 • Zina

  25/05/2014 at 19:57

  Hmm, ik denk dat ik voor ‘Falling Slowly’ van The Frames zou gaan, omdat dat echt vanaf het begin al óns liedje is.

 • Mama van Jenthe (Kelly)

  24/05/2014 at 17:39

  Moeilijk ik zou het nog niet weten eigenlijk welk nummer haha moet daar is over nadenken alleen nog geen verzoek gehad hihihi. Ook wat leuk is is dat als je de nummers hoort je heel erg terug denkt aan je trouwen.

 • Yvon

  24/05/2014 at 16:32

  Oh, wat een ongemakkelijk moment zal dat geweest zijn… Maar nu is het iets leuks om op terug te kijken :)

  Wij hebben nog geen concrete trouwplannen, maar er gaat vast een nummer gespeeld worden die we tijdens een van onze reizen veel hebben gehoord.

 • Birte

  24/05/2014 at 09:37

  Wij hadden geen opkomstnummer, maar natuurlijk wél een openingsdans. Die was ‘Make It Wit Chu’ van Queens of the Stone Age ;-) .

 • Mirella

  23/05/2014 at 21:43

  Wij hadden het nummer van Shania Twain from this moment, laatst hoorde ik hem weer op de radio, het brengt je gelijk terug naar die dag

 • cuisineceline

  23/05/2014 at 20:29

  Haha, best wel grappig! :D Leuk om die foto terug te zien waarschijnlijk!
  Ik ben nog niet getrouwd, maar ik zou zo graag op ‘Take my breath away’ van Berlin dansen :)

 • Lianne

  23/05/2014 at 17:00

  Haha, wat een verhaal. Ik zou echt helemaal in een deuk liggen zodra de muziek begint de spelen!

 • Linda

  23/05/2014 at 14:15

  Ik wil heel graag op 25 juli als we de kerk binnenlopen dat het liedje ‘Intens’ van Gerald Troost (is een instrumentaal nummer) wordt gespeeld, dat is echt een beetje ons liedje. Zoveel emotie zit daarin…!

 • Claudia

  23/05/2014 at 13:28

  Haha, dat is inderdaad nogal een verschil. Close vind ik trouwens wel een erg mooi gekozen nummer!

 • Simone

  23/05/2014 at 12:46

  Ik weet niet wat voor opkomstnummer ik zou willen. Ik denk die van John Legend.

 • Inge

  23/05/2014 at 12:44

  Ai, ik weet niet eens meer hoe het opkomstnummer bij ons heette, ik hoor het in mijn hoofd, maar geen naam helaas.
  Openingsdans was Into my arms van Nick Cave, vinden we zo mooi.

 • Miss Sentinelli

  23/05/2014 at 12:37

  Hehe maar goed dat het wel een nummer van Westlife was en dat je achteraf wel blij bent met het nummer :) .
  Oee..opkomstnummer..jeetje…ja wij zijn nu ook druk met plannen voor volgend jaar (dit weekend komt er een artikel hierover online hihi), maar hier heb ik nog niet over nagedacht :) :O :D

 • Stephanie

  23/05/2014 at 12:27

  Ohh dat lijkt me op het moment zelf echt heel raar! Gelukkig kun je er achteraf toch misschien wel om lachen. Beide zijn mooie nummers trouwens! Westlife is awesome! All of Me is ook een mooi nummer inderdaad!

  Ik heb geen idee welk nr wij zouden draaien, onze muzieksmaak is helemaal het tegenovergestelde ook!

 • Chantal

  23/05/2014 at 11:55

  ‘This is the moment’ was ons openingsnummer. Slow dance!

 • Bente

  23/05/2014 at 11:48

  Haha die foto! Inderdaad van huh, waarom draaien ze dit nummer? Nouja, dan gaan we maar lopen…

 • Paul

  23/05/2014 at 11:13

  Wij hebben gekozen voor “So Easy” van Royksopp. Dat album draaien we grijs als we aan het autorijden zijn (nog steeds).

 • Petra

  23/05/2014 at 10:42

  Gelukkig kan je om het verkeerde nummer lachen. Leuk om de reactie van jullie in de foto te zien.

  Wij hebben geen groot feest gegeven dus geen opkomst of openingsdans nummer.
  Mijn vader heeft mijn wegggeven op Metallica- Nothing Else Matters. Met tekenen hadden Pearl Jam met Just Breathe en als afsluiter U2 – Beautiful Day.

 • jackie

  23/05/2014 at 10:25

  ohhh westlife, das lang geleden dat ik dat hoorde….
  toch een leuk moment dit, is ook iets wat je kan blijven vertellen en lol om hebben….

 • Miranda

  23/05/2014 at 10:14

  Wat jammer dat het verkeerde nummer werd gedraaid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik over dit soort dingen niet nadenk omdat ik niet weet of ik ooit wel ga trouwen.

 • Zoë-Amber

  23/05/2014 at 09:56

  Ik zou, en da’s echt heel erg, als openingsdans het nummer ‘Once upon a december’ willen van de film Anastasia…

  Wals <3

  Maar dat gaat hem nooit worden :(

 • Marah

  23/05/2014 at 09:49

  Ik weet niet of we echt een opkomstnummer gaan hebben (oh shit, dat moeten we ook nog regelen haha), maar dan zal het een van ‘onze’ nummers zijn. Eric Clapton – Layla, Pearl Jam – Just Breathe of Bruce Springsteen – If I Should Fall Behind.

 • Sylvia

  23/05/2014 at 09:28

  Hahaha, prachtig. Ik vind het wel wat hebben, zo’n nummer bij opkomst :P En years of summer is prachtig, kan ik blijven luisteren :)

 • Jenny

  23/05/2014 at 09:27

  Gelukkig dat jullie er goed mee om konden gaan. En ergens heeft het ook wel weer wat. Ons opkomst nummer was Van Morisson met have I told you lately en tijdens het tekenen hadden we My girl van The Temptations.

  1. SAS

   23/05/2014 at 09:57

   Oh leuk dat jullie tijdens het tekenen ook een nummer hadden!

 • Amy

  23/05/2014 at 09:05

  Ohhh Westlife! Leuk om na zoveel jaren nog eens te horen! :-D Kan me voorstellen dat het achteraf best grappig is! Maar op het moment zelf sta je toch even te kijken denk ik..

  Ik zou heel graag trouwen, maar nu nog even niet. Een nummer dat bij ons zeker gespeeld moet worden is ‘wake me up’ van Avicii, omdat dat echt ons liedje is geworden door onze prachtige reis door Zuid-Zweden vorig jaar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *