Recensie: Rosamund Lupton – Zusje

January 23, 2014

Vele van jullie reageerde op mijn blogje met dit boek erin of op Instagram. Was het een goed boek? Hierbij dus een recensie over het boek Zusje van Rosamund Lutopton, wat ik met veel plezier heb gelezen. Gelijk het eerste boek van deze schrijfster voor mij.

Waar het over gaat

Niets kan de band tussen zussen verbreken…

Als Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen.

Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet van het leven van haar zusje – en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet zien.

De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds geïsoleerder van haar omgeving en wil niemand haar meer geloven.


Wat ik van het boek vond

Het is een boek wat lekker weg leest en een verhaal dat je grijpt. Wat is er gebeurd? Is ze wel vermoord? Of is er iets heel anders aan de hand? Ik zou me niet voor kunnen stellen wat zo iemand doormaakt, vooral als op een gegeven moment haar dierbare haar niet eens geloven.
Het einde vond ik mooi en had ik totaal niet verwacht. Wel was het einde voor mijn gevoel heel abrupt en had het wel wat langer gemogen.

Achterin het boek zitten 3 hoofdstukken van haar volgende boek Later, die zeker op mijn-te-lezen-lijstje gaat.
Al met al een goed boek met een einde die je toch niet helemaal ziet aankomen.

Rating: ★★★

By SAS

Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter: ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

Previous Post Next Post

13 comments

 • Annelies@Boekboetiek

  28/01/2014 at 19:26

  Hij staat nog op mijn lijstje!

 • Marcella

  25/01/2014 at 23:46

  Klinkt goed, ik zet hem op mijn boeken wishlist, al staan daar nog veel boeken op ;-) Ik moet er nodig eens weer es eentje uitlezen dus!

 • Nicky

  24/01/2014 at 17:38

  Goed boek inderdaad. Ben het met je eens over het einde, te snel. Maar dat vind ik heel vaak van boeken.

 • Diana

  24/01/2014 at 14:10

  Ik heb hem gereserveerd bij de bieb.

  1. SAS

   24/01/2014 at 14:12

   Alvast veel leesplezier!

 • Jess

  23/01/2014 at 21:16

  Klinkt goed! Het is dat ik nog een enorme stapel heb liggen om te lezen.

 • Jasmine

  23/01/2014 at 20:36

  Ah dacht dat je het einde ging verklappen, nu moet ik hem zelf lezen =]

 • Regina

  23/01/2014 at 15:45

  Ik heb zoveel verschillende dingen over dit boek gehoord. Goed en slecht. Hij staat op mijn lijst.

 • Judith

  23/01/2014 at 15:45

  Oe, ik ben erg benieuwd naar geworden naar dit boek. Goede recensie! :D

 • Sylvia

  23/01/2014 at 10:57

  Ik heb ‘m ook gelezen, vond het inderdaad een fijn boek :)

 • Joyce

  23/01/2014 at 10:23

  Ik heb hem op mijn lijstje staan wordt steeds nieuwsgieriger haha!

 • Jennn

  23/01/2014 at 09:45

  Klinkt goed, ik hou wel van onverwachte eindes :)

 • Monique

  23/01/2014 at 09:36

  Oeh klinkt als een spannend boek! Ik ben gek op onverwachte eindes aan een boek, dus deze gaat op mijn te lezen lijstje.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *