I want to teach. I want to speak. I want to travel.

August 29, 2013

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Venere

België, een land waar ik zeker nog vaker naar toe wil gaan. De laatste keer dat ik in België was was in Antwerpen in 2010. We hadden daar een heerlijk hotel dichtbij een dierentuin (klik voor de filmpjes) en met heerlijk eten.

Waar ik nog eens naar toe wil zijn Brussel & Brugge. Het lijkt me heerlijk met de trein (net als de keer naar Antwerpen) erheen te reizen en de bezienswaardigheden te bekijken. Om nog maar niet te spreken over het winkelen, de eettentjes en gewoon de gehele sfeer. Ja, dit klinkt als een top vakantie voor mij.

 photo bruggestad1_zps3bc7e4c9.jpg

Ik ga zeker een fijn hotel in België boeken zodra we hebben besloten erheen te gaan. Maar eerst komt onze mini-tip in September (richting Preston Palace) & de badkamer verbouwing eraan. Misschien een leuke reis voor in 2014.. Ik zag al heel wat leuke hotels in Brugge via Venere.com voorbij komen. En goed te betalen ook!

De bezienswaardigheden die ik zeker dan wil gaan zien:

 • Begijnhof: Een sfeer impressie van huisjes waar je kan zien hoe de bewoners vroeger leefden
 • Groeningemuseum
 • Belfort, een grote markt en een mooie Halletoren
 • Gruuthusemuseum
 • Stadspoorten en Windmolens, 4 molens die zijn overgebleven
 • Het Stadhuis
 • Brugge per koets of boot bekijken. Dát lijkt me gaaf
 • Jeeej laat Brugge nou ook een DIERENTUIN hebben. Dan ben ik al helemaal tevreden
 • Komen jullie vaak in België?

  By SAS

  Uit de jaren ’80 ★ theeliefhebber ★ thriller fanaat ★ voorliefde voor: Londen, eekhoorntjes & bloggen ★ crazy cat lady ★ vrouw van ★ kinderleidster ★ fulltime levensgenieter:
  ‘Because when you stop and look around, this life is pretty amazing…’

  Previous Post Next Post

  27 comments

  • Alyssa

   10/09/2013 at 14:11

   Brugge is een mooie stad!

  • Bo Bea

   02/09/2013 at 21:46

   Klinkt als goede bezienswaardigheden. ik ben zelf alleen nog wezen shoppen in België

  • bianca

   02/09/2013 at 20:51

   ik ben er vorig jaar in de zomer geweest was gezellige stad.

  • Nikki

   01/09/2013 at 19:40

   Ik ben heel toevallig afgelopen zomer in Brugge en Gent geweest! Een tijdje terug voor het eerst in Brussel geweest. Brussel is toch zeker wel mijn favoriet. Geweldige sfeer, mooie stad, leuke mensen. Gent viel me heel erg tegen. Brugge was ook erg mooi, maar heel erg druk toen wij er waren. Die doen we nog een keer over ;)

  • Madrina

   01/09/2013 at 17:40

   Ik kom wel vaak in België, ja ;) Brugge is een mooie stad, maar zet Gent ook maar op je lijstje! Absolute topstad!

  • Ann

   01/09/2013 at 17:25

   België is zeker wel een leuk land vooral de Ardennen daar ben ik gek op, prachtig natuur! Wij gaan elk jaar kanoën in België bij Anseremme/Houyet. Antwerpen is een klein uurtje rijden hier vandaan, daar pakken wij wel eens een filmpje of een dagje shoppen, binnen paar stappen zitten wij eigenlijk al in België (wonen redelijk vlakbij de grens)

  • Inge

   31/08/2013 at 16:25

   Leuke post, en ja, Brugge is echt leuk, sommige zeggen inderdaad dat het te touristisch is, maar dat is wat persoonlijk denk ik.
   En zoals vele al zeggen, ook eens Gent meenemen, ik heb er ook 10 jaar gewoond, zalige stad, beetje zoals Brugge maar ietsje groter. De neuzen zijn echt iets om eens te proeven, you love it or you hate it. En moest je er ooit komen, laat maar weten, wij hebben hier een lijst van restaurantjes die meer dan de moeite zijn :D

  • Marcella

   31/08/2013 at 12:30

   Ik was in 2009 in Antwerpen en vorig jaar september sliepen we twee nachtjes in Brussel. Brugge wil ik nog erg graag bezoeken, zie er altijd prachtige foto’s van! Zou leuk voor jullie in 2014!

  • Wanda

   30/08/2013 at 19:58

   Wij komen elk jaar wel 1 of 2 keer in België en ja, Brugge is zeker wel favoriet. We zijn er inmiddels tig keren geweest en ik blijf het leuk vinden. Je kunt er heerlijk rondslenteren, heerlijk op terrasjes zitten of binnen als het herfst/winter is. Het heeft trouwens ook super mooie winkels, overheerlijke bonbonswinkels, tig mooie musea en super mooie fotoplekken. Kortom, ik ben idd wel fan!

  • Billy

   30/08/2013 at 18:13

   ik woon er!
   :D
   je moet zeker ook eens Gent aandoen, voor mij persoonlijk is dat de gezelligste en meest boergondische stad!

  • Jenny

   30/08/2013 at 08:29

   Ik hou ook van België. Antwerpen is een leuke stad. Brugge vonden wij tegenvallen. Erg toeristisch wat de sfeer niet ten goede komt. Een vriend van mijnvader heeft een vakantiehuis in de ardennen. Daar gaan we binnenkort een paar daagjes heen.

  • Evi

   29/08/2013 at 20:46

   Ik ben zelf in Gent geboren en mijn familie woont hier nog steeds, dus ik ga hier wel bijna elke maand heen! Gent is zeker aan aanrader om eens naar toe te gaan.

  • Anke

   29/08/2013 at 19:52

   Ik kom zeker niet vaak in België, te dicht bij huis ofzo ;) Ik was laatst dus voor het eerst in Antwerpen, wat vanaf hier maar een uurtje met de auto is!

  • Sandra

   29/08/2013 at 18:27

   Ik woon in België (Gent) en het is er echt fijn wonen! Al ben ik vaak jaloers op jullie in Nederland, het lijkt me ook heerlijk om in Nederland te wonen!
   Als je nog eens naar België komt moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Gent en de lokale “neuzekes” (cuberdons) proeven, heerlijk!

   1. SAS

    31/08/2013 at 10:43

    Thanks voor de tip!

  • Simone

   29/08/2013 at 17:13

   Brussel is echt een aanrader wat mij betreft. Ik vind het er zelfs leuker als in Antwerpen. Mooie oude panden, prachtige pleinen en veel winkels. Ook kun je er heerlijk uit eten.

   Brugge staat ook zeker hoog op mijn lijstje. :)

  • Saar

   29/08/2013 at 16:45

   Ik kom wel vaak in België maar in Brugge ben ik niet bekend!

  • familiesadessaram

   29/08/2013 at 15:35

   veel te bezoeken

  • Ariadnesdraad

   29/08/2013 at 12:48

   Hé, wat leuk, een Belgenland post ! Of ik er vaak kom ? Meer kan niet, denk ik, ik woon er, namelijk … :)

  • Kiss & Make-up

   29/08/2013 at 12:19

   Ik ben zelf van België maar ik woon nu in Zwitserland. Ik mis het land niet echt, maar er zijn wel een paar mooie plekjes :) Zoals Bruggen dus.

  • Josephine

   29/08/2013 at 12:01

   Ik heb eigenlijk nooit nagedacht om naar België te gaan, maar nu je het zegt, het klinkt best leuk! Ben alleen met school paar keer naar België geweest, voor de rest niet.

  • Kimberly

   29/08/2013 at 10:16

   Brugge en Brussel lijken me geweldig ook om een keer heen te gaan!

  • Chantal

   29/08/2013 at 10:13

   Als je nog eens in Antwerpen bent, is Appelmans een aanrader om te eten

  • Bente

   29/08/2013 at 09:08

   Vorig jaar ben ik in de Belgische Ardennen geweest. Ook heel erg mooi! Idd een fijn vakantieland.

  • Wendy

   29/08/2013 at 09:07

   Meestal kom ik alleen in België omdat we er doorheen reizen richting Frankrijk. Terwijl ook België inderdaad mooie plekken heeft om te bezoeken.

  • Leonie

   29/08/2013 at 08:48

   Ongeveer 2x in de maand aangezien mijn vriend daar vandaan komt :p

  • Laura

   29/08/2013 at 08:47

   Ik ben nog nooit in België geweest! Maar het klinkt wel echt heel leuk :)

  Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Ik ben geen spammer dus maak de som hier beneden *